Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΑΡΘΡΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ : ΠΩΣ ΜΕ ΕΚΒΙΑΖΑΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ...


undefined
Αναφορά στους «εκβιασμούς» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια ...
των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup, κάνει σε νέο άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde Diplomatique, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Σόιμπλε στις συνεδριάσεις ταπείνωνε ακόμη και τη Γαλλία.
Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης, η ελληνική κυβέρνηση είχε εξαρχής καλές προθέσεις απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους.
Ο ίδιος γράφει πως «κατά την πρώτη μου συνάντηση του Eurogroup, στις 11 Φεβρουαρίου, έστειλα στους συνομιλητές μου ένα απλό μήνυμα: Η κυβέρνηση μας θα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος. Θα κάνουμε τα πάντα για να βρεθεί κοινό έδαφος με το Eurogroup,  έχοντας ως βάση μία τριπλή στρατηγική για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας.
1. Μια σειρά από σημαντικές  μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των θεσμών μας και την καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, της ολιγαρχίας και την τοκογλυφία.
2. Εξυγίανση των οικονομικών του κράτους, μέσω ενός μέτριου αλλά βιώσιμου πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο δεν δεν απαιτεί υπερβολικές προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα.
3. Εξορθολογισμό, ή αναδιάρθρωση της δομής του χρέους μας, έτσι ώστε να επιτευχθεί αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα κι ένας ρυθμός ανάπτυξης που απαιτείται για τη βελτιστοποίηση της αποπληρωμής των πιστωτών μας». Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 5 Φεβρουαρίου, έκανα την πρώτη μου επίσκεψη στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Προσπάθησα να τον διαβεβαιώσω ότι θα μπορούσε να υπολογίζει σ' εμάς γα την διατύπωση προτάσεων οι οποίες δεν θα ήταν μόνο προς το συμφέρον του ελληνικού λαού αλλά και όλων των ευρωπαϊκών λαών, Γερμανών, Γάλλων, Σλοβάκων, Φιλανδών, Ισπανών, Ιταλών κλπ. Δυστυχώς, καμία από τις καλές προθέσεις μας δεν κίνησε κανένα ενδιαφέρον από τους ανθρώπους που διαθέτουν τα ηνία της Ένωσης. Αυτό το σκληρό μάθημα επρόκειτο να το μάθουμε στους πέντε μήνες διαπραγματεύσεων που ακολούθησαν...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.