Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΟΟΣΑ: Oι παγκόσμιες αγορές δεν είναι έτοιμες για Grexit

ΟΟΣΑ: Oι παγκόσμιες αγορές δεν είναι έτοιμες για Grexit
"Oι αγορές δεν είναι έτοιμες για μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη", εκτίμησε η επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Κάθριν Μαν, σε συνέντευξη της στην ιταλική εφημερίδα "La Stampa".
Η κ. Μαν απάντησε επίσης ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές «εδώ και κάποιο καιρό, συμπεριφέρονται σα να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος, σαν ο πληθωρισμός ή η μεταβλητότητα (των ξένων νομισμάτων) να μη μπορούν να συμβούν. Επομένως, εάν με ρωτάτε εάν είναι έτοιμες για αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, σας απαντώ πως όχι: δεν έχουν προβλέψει, στις εκτιμήσεις τους, κανέναν κίνδυνο».

«Είναι σημαντικό να βρεθεί μια λύση για αυτήν την κατάσταση. Η ανάκαμψη στην Ευρώπη είναι ακόμη εύθραυστη και επομένως εξαρτάται από κάθε κατάσταση που ενέχει έναν κίνδυνο. Προκειμένου να την παγιώσουμε (την ανάκαμψη) πρέπει να άρουμε κάθε αβεβαιότητα» τόνισε η κ. Μαν.
Παράλληλα επεσήμανε ότι εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε την ευρωζώνη «θα είχε πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσει, όπως το να εισαγάγει ένα ανεξάρτητο νόμισμα και να βρεθεί αντιμέτωπη με μία πολύ αβέβαιη συναλλαγματική ισοτιμία». Ωστόσο, η οικονομολόγος επιβεβαίωσε ότι «οι Έλληνες πολίτες έχουν ήδη κάνει τους υπολογισμούς τους και για αυτό το λόγο επιθυμούν να παραμείνουν στην ευρωζώνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.