Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΠΛΗΘΟΣ KATAΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΟΡΓΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΝΑΙ"

Πλήθος καταγγελιών για "αναγκαστικές άδειες",  ανακοινώσεις για αναστολή έργων, απειλές για κλείσιμο των εταιριών (loc out) και μη καταβολή της μισθοδοσίας, έχουμε από την ώρα της ανακοίνωσης της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, από εργαζόμενους σε όλη τη χώρα.
Οι μεγαλοεργοδότες ασκώντας ένα πραγματικό όργιο εργοδοτικής τρομοκρατίας, υπό τον φόβο να απωλέσουν τα προνόμιά τους (σ.σ. και κυρίως το "δικαίωμά" τους να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους έναντι πινακίου φακής), εντάσσουν εαυτούς, όπως αναμενόταν, στο μαύρο μέτωπο του "ΝΑΙ" της υποτέλειας.
Τα μεγαλύτερα τμήματα της χρεοκοπημένης ελληνικής αστικής τάξης, τιμούν την παράδοση πρόσδεσής τους στα ευρωατλαντικά συμφέροντα και υπερασπίζονται με θέρμη τα ταξικά τους συμφέροντα.
Σε πολλές εταιρείες ανακοινώθηκε ότι δεν θα καταβληθεί η μισθοδοσία μέχρι νεοτέρας.

Επίσης διαρρέεται ότι οι μεγαλο-εργολάβοι θα προχωρήσουν στη διακοπή των τεσσάρων μεγάλων έργων παραχώρησης (Ολυμπία Οδός, Ιονία Οδός, Κεντρική Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου).
Σε άλλες μεγάλες εταιρείες ανακοινώνεται ότι δίνεται άδεια άνευ αποδοχών, ενώ αλλού δίνεται υποχρεωτική άδεια, μαζί με εκφοβισμούς για απολύσεις ! Πληθαίνουν, δε, οι νουθεσίες προς τους εργαζόμενους ώστε να στηρίξουν το "ΝΑΙ" της υποτέλειας, του κοψίματος μισθών και συντάξεων και περαιτέρω απορρύθμισης των εργασικών σχέσεων.
Μάλιστα σε μεγάλες εταιρείες καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση των«Μένουμε Ευρώπη» (βλ. εργοδοτικό σωματείο Union των τραπεζοϋπαλλήλων), ενώ για όσους απουσιάσουν, αφήνουν σαφέστατα υπονοούμενα με απειλές για απόλυση!
Η επιδίωξη της εργοδοσίας πίσω από αυτή την συντονισμένη κίνηση είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων. Επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου και να πιέσουν τους εργαζόμενους για να μην ψηφίσουν ΟΧΙ την Κυριακή 5 Ιούλη.
Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία των εργοδοτών θα κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες. Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, τα εργατικά σχήματα, πρέπει άμεσα να καταγγείλουν την εργοδοτική τρομοκρατία, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ώστε οι εργαζόμενοι να μην υποκύψουν στα άθλια διλλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.