Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Guardian για δημοψήφισμα: Η Ελλάδα απέναντι στον σκληρό καπιταλισμό

Guardian για δημοψήφισμα: Η Ελλάδα απέναντι στον σκληρό καπιταλισμόΑυτό που συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν ότι ο Τσίπρας στριμώχτηκε τόσο πολύ στη γωνία από τους πιστωτές, από την τρόικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ, οπότε δεν του έμεινε καμιά άλλη επιλογή από το να απευθυνθεί στη δημοκρατική βούληση των ψηφοφόρων, αναφέρει σχόλιο στο Guardian.
Τα οικονομικά και χρηματοοικονομικά αποτελούν μόνο τεχνικές λεπτομέρειες σε αυτό το επιχείρημα, το οποίο αναδεικνύει μια πραγματική αντιπαράθεση ανάμεσα στους απλούς ανθρώπους και μια σκληρή εκδοχή του καπιταλισμού.

Αυτό είναι το πραγματικό ζήτημα της ψήφου στο δημοψήφισμα, ανεξάρτητα από τις ανανεωμένες προτάσεις και ενημερώσεις που βγαίνουν τώρα από το «καπέλο» στις Βρυξέλλες και τις τελευταίες εξελίξεις από την Αθήνα.
Η επιλογή που έχουν να κάνουν οι Έλληνες είναι εάν θα συνεχίσουν να στραγγαλίζονται οικονομικά και πολιτικά από τους ισχυρούς του καθεστώτος Γιούνκερ ή θα το σπάσουν. Καμιά επιλογή δεν είναι ασφαλής για την Ελλάδα και την ευρωζώνη, σημειώνει το δημοσίευμα.
Με δεδομένη την σκληρή επιλογή ανάμεσα στον αργό θάνατο και το βήμα προς την άβυσσο, θα μπορούσε κάποιος να μπει στον πειρασμό να πάρει το δεύτερο.
Και αν οι Έλληνες το επιλέξουν, εμείς οι υπόλοιποι θα πρέπει να τους υποστηρίξουμε. Ο αγώνας τους -οι άνθρωποι απέναντι σε έναν σκληρό ανεφάρμοστο καπιταλισμό- είναι και δικός μας, καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.