Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Οι παπαγάλοι ετοιμάζουν γκάλοπ μαϊμούδες

Γράφει ο mitsos175

Οι παπαγάλοι ετοιμάζουν γκάλοπ μαϊμούδες. Όπως τότε που έδιναν στο πρώτο μνημόνιο του Γιωργάκη 80% ή τότε που έδειχναν καταλληλότερο το Σαμαρά και τις εκλογές ντέρμπυ. Κάτι τέτοιο λένε να κάνουν και τώρα. Βέβαια ο σύντομος χρόνος που μεσολαβεί δεν αφήνει πολλά περιθώρια πλύσης εγκεφάλου, πάντως διαδίδουν ανυπόστατες φήμες με σκοπό τον πανικό.

Το ΟΧΙ είναι η επιλογή των πολλών. Εντούτοις πολλά παίζονται. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν δεν θα υπάρξει τελικά "συμφωνία" δηλαδή νέο μνημόνιο. Κι αυτό γιατί δηλώνει τόσο η κυβέρνηση όσο και οι Ευρωπαίοι ανοικτοί σε διάλογο. Νομίζω πως παίζεται η κολοκυθιά.

Έχω μια θεωρία, ελπίζω να μην ισχύει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να περάσει μνημόνιο. Ξέρει πως δεν μπορεί. Κάνει όλο αυτό τον κόπο για να κλείσουν οι τράπεζες και να εγκλωβίσουν τις συντάξεις. Το ανακοίνωσε τέλος αυτού του μήνα γιατί; Όταν ξέρει πως την προτελευταία μέρα πληρώνονται συντάξεις, όπως και την πρώτη του μήνα. Θα μου πείτε τώρα διαφώνησε. Έστω. Αν γίνει συμφωνία πιθανά λίγο ελαφρύτερη από την προηγούμενη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πει ΝΑΙ! Η ΝΔ, η χαρά του προδότη, είναι δεδομένη ούτως ή άλλως. Ναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, οι λοιποί δοσίλογοι. Αν μάλιστα ρίξει κι άκυρο το ΚΚΕ... Τι θα γίνει τότε;

Σουρεαλισμός! Η ΝΔ θα ωρύεται: "Φέρατε νέο μνημόνιο"! Ο ΣΥΡΙΖΑ θα της φωνάζει: "Εσείς το ψηφίσατε, μάλιστα είπατε να ψηφίσουμε το τρις χειρότερο, την πρόταση που εμείς απορρίψαμε". Και τη νύφη θα την πληρώσουμε ακριβά εμείς.
Έχεις μεγάλη φαντασία θα πείτε. Ίσως...

Πάντως το μνημόνιο είναι σκληρή πραγματικότητα. Μνημόνιο σημαίνει συνθήκες χρεοκοπίας χωρίς το ένα και μοναδικό καλό της χρεοκοπίας: Την οριστική διαγραφή των χρεών. Τώρα και χρωστάμε και μας φέρονται σα να έχουμε χρεοκοπήσει. ΝΑΙ σημαίνει αύξηση του ΦΠΑ στο 23% και σε ορισμένες περιπτώσεις τετραπλασιασμό. ΝΑΙ σημαίνει κατάργηση των ελάχιστων δικαιωμάτων και απαλλαγών που απέμειναν. ΝΑΙ σημαίνει μόνιμο νοίκι για τα δικά μας σπίτια, αύξηση φόρων, νέα χαράτσια. ΝΑΙ θα πει πλειστηριασμοί, ανεργία, φτώχια. Περικοπή σύνταξης μέχρι να φτάσει τα 100 ευρώ. Γιατί να σταματήσουν στα 300; Είναι αποτέλεσμα της εσωτερικής υποτίμησης - δώρο του Ευρώ. Αντί να υποτιμήσουν το Ευρώ κόβουν εισοδήματα. ΝΑΙ σημαίνει υποτέλεια, μια συνεχή ύφεση. ΝΑΙ σημαίνει απολύσεις και κλείσιμο όλων των μικρών επιχειρήσεων προς όφελος των πολυεθνικών. ΝΑΙ σημαίνει πως δεχόμαστε να πληρώσουμε άδικα χρέη, χρέη που έγιναν από το κλέψιμο και τη κακοδιαχείριση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

ΟΧΙ σημαίνει δυσκολία. ΟΧΙ σημαίνει αγώνας, αλλά ο αγώνας αυτός θα πιάσει τόπο. Γιατί δεν αρκεί μόνο το ΟΧΙ χρειάζεται ριζική αλλαγή πολιτικής. Όμως ακριβώς αυτό θα δείξει πως θέλει η πλειοψηφία. Σε ένα πόλεμο θα υπάρξουν δυσκολίες. Αυτό είναι σίγουρο. Επομένως δεν θα πω ψέματα. Όμως θα υπάρχει μια επιλογή, μια ελπίδα καλυτέρευσης, πράγμα που σίγουρα δεν υπάρχει στο ΝΑΙ. Ένα πρώτο βήμα για ριζική αλλαγή πολιτικής. Το ΟΧΙ λοιπόν αν δεν παιχθούν παιχνίδια, θα επικρατήσει. Είναι η επιλογή της ψυχραιμίας, της αξιοπρέπειας, της λογικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάρει μέτρα για όλους τους φτωχούς. Να διαψεύσει στην πράξη τους πουλημένους προδότες, να δείξει πως δεν είναι σαν κι αυτούς. Να καταργήσει το Μνημόνιο, να κάνει την πολιτική που πρέπει. Και να στείλει επιτέλους τους δοσίλογους πολιτικούς, όσους λεηλάτησαν την τσέπη των φτωχών στη φυλακή. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.