Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Θα ανατινάξει η Γερμανία την Ευρώπη...

...για τρίτη φορά σ' έναν αιώνα;...
H ρώσικη ρουλέτα βρήκε γεμάτη θαλάμη, το περίστροφο εκπυρσοκρότησε και Ελλάδα και Ευρώπη αναμετρώνται από σήμερα με την ιστορία. Η Ελλάδα δίνει...
τη μάχη με κλειστές τράπεζες, στη σκιά του - κατευθυνόμενου - φόβου και με το βλέμμα στραμμένο στην αγωνία μιας άδηλης 7ης Ιουλίου. Η Ευρώπη επελαύνει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, διά του δικαίου της πυγμής και με τo δικό της βλέμμα στραμμένο στην αγωνία των αγορών και τον φόβο της Μέρκελ: Κατά το Reuters, η Άνγκελα Μέρκελ στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις της αναγνωρίζει πως ο μεγαλύτερος φόβος της είναι ότι η Γερμανία (των δικών της ημερών) μπορεί να κατηγορηθεί ότι «ανατίναξε την Ευρώπη» για τρίτη φορά μέσα σ΄ έναν αιώνα.


Μέχρι στιγμής, πάντως, και δημοσίως τουλάχιστον, η καγκελάριος δεν κάνει και πολλά για να κατευνάσει τον μύχιο φόβο της. Τις απαντήσεις εξ ονόματός της τις δίνει ο Σόιμπλε ευλογώντας ανοιχτά πια το Grexit. Παραπλεύρως Γιούνκερ και Σουλτς κάνουν πρόβες… κομματάρχη: Ο Σουλτς προαναγγέλλει κοινή εκστρατεία υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής κι ο Γιούνκερ δίνει συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσει στους Έλληνες ψηφοφόρους πως εκείνος είχε έτοιμο… καλύτερο Μνημόνιο από εκείνο που απέρριψε ο Τσίπρας.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.