Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Κάλεσμα του Αντι-ΕΕ Φόρουμ της Αθήνας για να ένα υπερήφανο, μαζικό, λαϊκό όχι στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη

Όλες και όλοι για το ελληνικό ΟΧΙ

Κοινός πανευρωπαϊκός λαϊκός αγώνας ενάντια στη λιτότητα

Η νίκη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα είναι μια νίκη για τους όλους τους λαούς της Ευρώπης και ένα μήνυμα ελπίδας, αντίστασης και αξιοπρέπεια. Το ΟΧΙ θα είναι ψήφος για σύγκρουση με την ΕΕ και όχι για διαπραγμάτευση μαζί της. Οι αντιπροσωπείες και οι συμμετέχουσες/οντες στο Αντι-ΕΕ Φόρουμ της Αθήνας καλούν σε ένα μαζικό λαϊκό ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια, στην ανεργία, στην κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας, ένα ΟΧΙ στο χρέος, στο ευρώ και την ΕΕ! Καλούν σε ένα κοινό μέτωπο αγών όλων των λαϊκών και δημοκρατικών δυνάμεων για μια νίκη του ΟΧΙ

Η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ αποδεικνύουν πέραν κάθε αμφιβολίας την αληθινή φύση της ΕΕ και των άλλων θεσμών (της ΕΚΤ και του ΔΝΤ). Εκπροσωπούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των Τραπεζιτών. Επιβάλλουν νεοφιλελεύθερε πολιτικές. Υπονομεύουν τη δημοκρατία. Καταλύουν την εθνική και λαϊκή κυριαρχία.

Ο ανοιχτός και ταπεινωτικός εκβιασμός της ελληνικής κυβέρνησης, παρά τις οδυνηρές παραχωρήσεις που αυτή είχε κάνει και την αποδοχή μιας ηπιότερης εκδοχής του προγράμματος λιτότητας της Τρόικα, είναι μια προσβολή όχι μόνο του ελληνικού λαού αλλά και όλων των λαών και των εργατικών τάξεων στην Ευρώπη.

Σήμερα, είναι περισσότερο παρά προφανές ότι δεν μπορεί να μπει τέλος στη λιτότητα και την κοινωνική καταστροφή μέσα στην Ευρωζώνη, μέσα στο ατσάλινο κλουβί των νεοφιλελεύθερων συνθηκών της ΕΕ. Η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων δείχνει ότι είναι μη ρεαλιστική η θέση της ελληνικής κυβέρνησης και άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για έναν «έντιμο συμβιβασμό» μέσα στην ΕΕ, γιατί η Ευρωζώνη και η ΕΕ δεν μπορούν να «μεταρρυθμιστούν». Η Ευρωζώνη είναι το πρόβλημα - Η έξοδος είναι η λύση! Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική λύση προς όφελος των λαϊκών τάξεων.

Τώρα είναι η ώρα για τις λαϊκές, δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό και τον αγώνα του ενάντια στην ΕΕ και το ΔΝΤ. Ο ελληνικός λαός δεν είναι μόνος του. Όλα τα μάτια των λαών και των κινημάτων είναι στραμμένα στην Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.