Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Το μυστικό μήνυμα του Σαμαρά στον Τσίπρα

Γράφει ο mitsos175

Οι περισσότεροι αναλυτές υποστηρίζουν πως ο Σαμαράς προσανατολίζεται στην καταψήφιση της συμφωνίας που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι όμως που είναι πιο προσεκτικοί βλέπουν ένα μήνυμα απελπισίας στα λόγια του τωρινού αρχηγού της ΝΔ προς τον πρωθυπουργό.
Το μήνυμα λέει: Αλέξη, βάλε με στην κυβέρνηση δώσε μου μια καρέκλα, για να έχω άλλοθι να ψηφίσω όσα μου λεν τα αφεντικά, αλλιώς χάθηκα.

Πολλοί βουλευτές της ΝΔ ετοιμάζονται να ψηφίσουν οποιαδήποτε μνημόνιο, συνεπείς στις δεσμεύσεις που έχουν προς τους τοκογλύφους. Ο Σαμαράς γνωρίζει πως, αν πει να ψηφίσουν τη συμφωνία, οι εναπομείναντες νεοδημοκράτες θα τον λιντσάρουν. Όχι γιατί τα γαλάζια γίδια και κομματόσκυλα δεν είναι μνημονιακοί (κάθε άλλο), αλλά γιατί αυτό σημαίνει πως θα γίνουν ΤΣΟΝΤΑ του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό ο δεξιός δεν μπορεί να το χωνέψει. Όπως πολλοί φύγανε τότε που συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα ήταν το τέλος του.

Όμως έχει υπογράψει να υπακούει στις προσταγές κάθε τοκογλύφου. Επιπλέον έχει τόσα πολλά "άπλυτα" που, αν κάνει πως παρακούει, θα πάει μέσα. Θα βγει ένας από τους πολλούς "σκελετούς" και θα κόβει βόλτες στα κανάλια, τα οποία με μανία στηρίζουν μνημόνια και ανθρωποθυσίες. Επίσης η Ντόρα θα ψηφίσει. Θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια και γερά ανταλλάγματα, για να μην το κάνει και τον αναγκάσει έτσι σε διαγραφή της και διάσπαση της γαλάζιας συμμορίας.

Ο Σαμαράς όμως δεν ανησυχεί για την Ντόρα. Η Μητσοτάκη βγήκε αποδυναμωμένη από τις εκλογές. Όμως η ΝΔ είναι περιουσία άλλου. Τι θα γίνει, αν ο Σαμαράς πει όχι, καθαρά για λόγους δικής του σωτηρίας, αλλά κάποιος πολύ ισχυρός κουνήσει καταφατικά το κεφάλι όταν τον ρωτήσουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Ποιός θα διώξει ποιόν;

Ο Σαμαράς λοιπόν καταλαβαίνει πως ο Τσίπρας θα έλθει με νέο Μνημόνιο. Μπορεί στην αρχή λίγο ελαφρύτερο από το προηγούμενο - για μας δεν έχει καμιά σημασία. Πιστεύει ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική κι ότι με την πάροδο του χρόνου, θα χάσει τη λαϊκή στήριξη. Αλλά βλέπει πως κι ο δικός του χρόνος τελειώνει. Είτε έτσι - είτε αλλιώς. Και κάνει μια απόπειρα να τον σώσει ο Αλέξης βάζοντας τον στην κυβέρνηση ώστε να έχει μια δικαιολογία αντίστοιχη με κείνη που είχε όταν στήριζε το ΓΑΠ.
Μια και το έφερε η κουβέντα, Αλέξη είδες τι έπαθε ο Γιωργάκης; Ούτε βουλή.
Γιατί όμως το κάνει; Θα ρωτήσετε. Πρώτα απ' όλα οι τοκογλύφοι θέλουν σε καίρια πόστα δοκιμασμένους δοσίλογους για ευνόητους λόγους. Ήταν πολύ καθησυχαστικό γι αυτούς που δε φεύγουν οι άνθρωποι τους στις Τράπεζες και που δεν πήρε τη θέση του Προέδρου κάποιος αντιμνημονιακός. "Δένουν το γάιδαρο τους" σε περίπτωση αιφνιδιασμού. Μην ξεχνάτε, πως ακόμα δεν έχουν στο χέρι το ΣΥΡΙΖΑ με αξιόλογα σκάνδαλα και θέλουν έμπιστους ή τουλάχιστο κάποιους που να εκβιάζονται καλύτερα.

Δεύτερο, το πολιτικό σκηνικό σε περίπτωση νέου μνημονίου, θα αλλάξει δραματικά. Μια αποστασία, πιο σωστά ένα "οικουμενικό πάρτι με ούζα" θα βόλευε πάρα πολύ. Αν πχ δεν θέλουν κάποιοι μνημόνιο βρίσκονται κάποιοι άλλοι. Έτσι αποφεύγονται νέες εκλογές που θα δημιουργούσαν "αναστάτωση στις αγορές" δηλαδή στους ανθρωποφάγους. Το ίδιο (αν προσέξετε) με το Σαμαρά κάνει το Ποτάμι, που παρακαλεί να μπει κι αυτό για να έχει κι ο Μπόμπολας ένα λόγο παραπάνω να στηρίξει. Γιατί τώρα κλαίγεται. Το μήνυμα το πήραν στο ΣΥΡΙΖΑ, να δούμε τι θα απαντήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.