Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

''Η ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ''...


...ΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...
Η πρόεδρος των Πράσινων της Γερμανίας Ζιμόνε Πέτερ ζήτησε από τους πιστωτές ...
της Ελλάδας να κρατήσουν μια λιγότερη σκληρή στάση απέναντι στην Αθήνα στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και να φανούν έτοιμοι να συμβιβαστούν.


«Η λανθασμένη λιτότητα που κλέβει τον αέρα που αναπνέουν οι Έλληνες πρέπει να τερματιστεί», υπογράμμισε η Πέτερ μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post. «Γι’ αυτό πρέπει το Eurogroup να μειώσει τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας από το 4,5% που είναι σήμερα», πρόσθεσε.

Σε αντάλλαγμα, επεσήμανε η πρόεδρος των Πρασίνων, «η Ελλάδα πρέπει τώρα να εφαρμόσει γενναία τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις, από την ανεξαρτησία της φορολογικής αρχής ως τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος».

Μια χρεοκοπία και μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη «δεν μπορούμε να τα αντέξουμε οικονομικά και πολιτικά», υπογράμμισε η Πέτερ.

«Γι’ αυτό όλες οι πλευρές πρέπει να εργαστούν για την επίλυση του προβλήματος, αντί, όπως ο (Γερμανός) υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να ρίχνουν συνέχεια λάδι στη φωτιά του Grexit», εξήγησε η ίδια.

Σήμερα το απόγευμα ξεκινά η σύνοδος κορυφής της Ομάδας G7 στη Δρέσδη, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να αναφερθεί το θέμα της Ελλάδας, αν και δεν είναι στην ημερήσια διάταξη.
Κατά τη διάρκεια της συνόδου ο Σόιμπλε αναμένεται να κληθεί να απαντήσει στο επείγον ερώτημα, αν η Ευρώπη θέλει πραγματικά να ρισκάρει μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σχολιάζει η Rheinische Post.

Πάντως χθες Τρίτη ένας Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι αν οι Έλληνες τελικά δεχθούν να εφαρμόσουν «όλες τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις και όχι μόνο μερικές», θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία για την αποδέσμευση του υπόλοιπου ποσού από την τελευταία δόση του δεύτερου προγράμματος βοήθειας.

«Η αποδέσμευση της εναπομείνασας βοήθειας θα γίνει σε αντάλλαγμα με συγκεκριμένες και επαληθεύσιμες μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε σήμερα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών (SPD) Τόμας Όπερμαν μιλώντας επίσης στη Rheinische Post.

«Οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις είναι προς το συμφέρον όλων των Ελλήνων. Είναι αναπόφευκτες, αν η Ελλάδα θέλει να σταθεί ξανά στα πόδια της», πρόσθεσε, καταλήγοντας: «Ένα Grexit θα ήταν καταστροφή για ολόκληρη την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.