Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Εν αναμονή του πορίσματος του εισαγγελέα Γαληνού Μπρη για τα ΜΜΕ

undefined
Γράφει ο μπλοκάκιας

«Λαυράκια» έβγαλε ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρη ψαρεύοντας  στα θολά νερά της μιντιακής διαπλοκής και στην εμπλοκή υπουργών της περασμένης κυβέρνησης που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την δανειοδότηση πέρα κάθε νόμιμης διαδικασίας τηλεοπτικών σταθμών.
Αν και το πόρισμα του εισαγγελέα δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βρεθούν απολογούμενα, φυσικά πρόσωπα που εκπροσωπούσαν εταιρείες ΜΜΕ τα οποία έχουν δανειστεί τεράστια ποσά, κύρια από την Τράπεζα της Ελλάδας χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα εχέγγυα ενώ εξετάζεται που διοχετεύτηκαν αυτά τα χρήματα.

Σημειωτέον ότι μόνο οι τέσσερις μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί Antenna, Αlpha, Star Channel και ΣΚΑΙ TV, που στην πλειονότητά τους συνεχίζουν να είναι ζημιογόνοι έχουν χρέη που ξεπερνούν τα 534 εκατ. ευρώ.   .

Τα ευρήματα του πορίσματος του εισαγγελέα Γαληνού Μπρη και ότι επακολουθήσει θα έχουν άμεση σχέση  για το ποιοι θα μπορούν να συμμετέχουν στην δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών.
Ο συγκεκριμένος νόμος για τις τηλεοπτικές αδειοτήσεις και τις τηλεοπτικές συχνότητες που ετοιμάζουν τα υπουργεία Επικρατείας και Υποδομών υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμος μέσα στο επόμενο 15νθήμερο του επόμενου μήνα.

Οι εκτιμήσεις της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) ότι θα ερχόταν σε υπόγεια συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση προσφέροντας στήριξη απ’ τους ενημερωτικούς διαύλους που διαθέτει με αντάλλαγμα την παγίωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται.

Οψόμεθα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.