Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η ελληνική κυβέρνηση δεν αρέσει...

...στον… κύριο Βάιντμαν...
Αναδόμησαν τον "αγενή" Βαρουφάκη, πυρπόλησαν την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και τώρα ζητούν "ευγενώς" και την… διακυβέρνηση της χώρας. ‘Η...
άλλως, οι "σκληροί" Βρυξελλών και Φρανκφούρτης δοκιμάζουν πλέον επικίνδυνα όρια μεταξύ κυνισμού και εκτροπής, σ’ ένα κρεσέντο προκλήσεων με εμφανές "άρωμα Σόιμπλε". 

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο επικεφαλής της Bundesbank, της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Γιενς Βάιντμαν, αμφότεροι επιρροής Σόιμπλε, αναδεικνύονται πρωταγωνιστές σ’ αυτό το νέο γύρο προκλήσεων. Και αν μη τι άλλο, εγείρουν πια το ερώτημα εάν, και ποιοι, στην Ευρώπη θέλουν συμφωνία ή ρήξη.

Ο διορισμένος τραπεζίτης της Bundesbank και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, που ουδέποτε έχει εκλεγεί σε θεσμικό ευρωπαϊκό ρόλο, ήταν εκείνος που πέρασε την απόλυτη κόκκινη γραμμή, δηλώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως στην Ελλάδα πρέπει να "εγκαθιδρυθεί" άλλη διακυβέρνηση.

"Είναι αποφασιστικής σημασίας το να εγκαθιδρυθεί μία λειτουργική διοίκηση στην Ελλάδα που θα οδηγήσει την οικονομία και τα δημοσιονομικά του κράτους σε μία βιώσιμη πορεία και το κυριότερο θα οικοδομήσει την εμπιστοσύνη στη βάση μιας αξιόπιστης πορείας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έπνιξε τις ελπίδες ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο", δήλωσε ο κ. Βάιντμαν μιλώντας σύμφωνα με το ΑΠΕ στην Εσση.

Ο ίδιος έσπευσε να υποδείξει εμμέσως πλην σαφώς και την "λύση" της χρεοκοπίας εντός ευρώ, διαβεβαιώνοντας πως κάτι τέτοιο δεν θα έπληττε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τη νομισματική ένωση και τονίζοντας: "Τα κράτη μέλη πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τις επιπτώσεις των πολιτικών τους αποφάσεων".

Η δήλωση Βάιντμαν κινείται τουλάχιστον στα όρια της παρέμβασης στην εσωτερική πολιτική κυρίαρχου κράτους και έρχεται να αποτυπώσει πλήρως τη θέση της γερμανικής… "σχολής του Σικάγο" περί της διαχείρισης της ελληνικής κρίσης. Έρχεται, δε, αμέσως μετά και τις νέες αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ στο RTL για την αναδόμηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup αφού μας πληροφόρησε κυνικά ότι "παίξαμε και χάσαμε" - όταν εμπιστευτήκαμε τις δεσμεύσεις που έδωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό – υπαινίχθηκε στο RTL ότι το "ψαλίδισμα" Βαρουφάκη έγινε κατόπιν δικής του παρέμβασης.

"Είχα επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη διαδικασία, εκτός από τις πολύπλοκες συζητήσεις για το περιεχόμενό της", είπε, προσθέτοντας: "Χρειάζονται αρκετοί υπουργοί, όχι μόνο ο Οικονομικών, αλλά και οι Οικονομικών Σχέσεων, Ενέργειας και Εξωτερικών, γιατί το εύρος των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλο. Πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό. Συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο".

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τόνιζαν αμέσως μετά πως ο Ντάισελμπλουμ "ουδέποτε ανέφερε στον πρωθυπουργό το παραμικρό σχετικά με τον ρόλο του κ. Βαρουφάκη. Αυτό προκύπτει και από τη συνέντευξή του στην ολλανδική τηλεόραση. Αν είχε συμβεί αυτό άλλωστε, ο Πρωθυπουργός θα ήταν υποχρεωμένος να του απαντήσει". Το Μαξίμου επεσήμανε ακόμη πως "ο  κ. Βαρουφάκης παραμένει στη θέση του ως Υπουργός Οικονομικών και υπεύθυνος της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης και έχει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης", επαναλαμβάνοντας πως "οι στοχευμένες επιθέσεις στο πρόσωπο του εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους και προθέσεις".
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.