Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Πέντε χρόνια «όμηροι» οι εργαζόμενοι της «ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ», πέντε χρόνια απλήρωτοι και ανασφάλιστοι

afragkies-adeia-tsepiΠληθαίνουν οι περιπτώσεις των εργαζόμενων οι οποίοι είναι απλήρωτοι, όπου δεν τους δίνουν οι επιχειρήσεις καταγγελίες συμβάσεων ώστε να μπορούν να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ ως άνεργοι και να έχουν ασφαλιστική κάλυψη.
Μια τέτοια περίπτωση, όπως καταγγέλουν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς, Στάθης Λεουτσάκος καιΔέσποινα Χαραλαμπίδου, είναι οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία πλαστικών σωλήνων «Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ», οι οποίοι «βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας άνευ προηγουμένου εδώ και πέντε (5) έτη και κατ’ επέκταση περίπου 250 οικογένειες, καθώς η τελευταία φορά που τους καταβλήθηκε η μισθοδοσία τους ήταν στις 15 Σεπτεμβρίου 2010». Αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι αυτή τη στιγμή ανασφάλιστοι, και να μην μπορούν να συμπεριληφθούν στις λίστες των επίσημα εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ.
Οι βουλευτές, με βάση τα παραπάνω, ρωτούν τον Πάνο Σκουρλέτη «σε ποιες άμεσες νομοθετικές ενέργειες θα προβεί ώστε ανάλογες περιπτώσεις εργαζομένων να ασφαλίζονται, γιατί είναι πραγματικά πάρα πολλοί οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην ίδια μοίρα με τους εργαζόμενους στην “Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.