Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο Λοβέρδος... και τ' αυγό...

Οπως και όλοι οι πολίτες-τηλεθεατές αυτής της χώρας, θα θυμάστε κι εσείς την πιασάρικη ατάκα του Ανδρέα Λοβέρδου (το...
πρωινό της Κυριακής 19ης Απριλίου 2015 πάντοτε... στο φιλόξενο MEGA) κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. «Κλόουν» τον αποκάλεσε, ο κ. Λοβέρδος, βασικός στυλοβάτης του βαθέος αστικού συστήματος.

«Κλόουν», δηλαδή, γελοίο, τον χαρακτήρισε ο διάσημος Λοβέρδος, τέως υπουργός διάλυσης της Υγείας και της Εργασίας, ο συνεπής πολιτικός, γνωστός για το μνημονιακό και οπωσδήποτε το ...«οροθετικό» του ήθος αλλά και τα διαρκή «αδειάσματα» στους αρχηγούς του κόμματός του (Γ. Παπανδρέου και Ε. Βενιζέλο). Φαίνεται, επομένως, ότι ο Λοβέρδος είναι εκείνος που πρώτος κήρυξε τον ανένδοτο αγώνα κατά του κ. Βαρουφάκη.

Πώς αλλιώς μπορούμε να ερμηνεύσουμε το ότι λίγες μέρες μετά, την Παρασκευή 24/4/2015, στη Ρίγα της Λετονίας, όλα τα... μεγάλα, έγκυρα ΜΜΕ της διεθνούς χρηματοπιστωτικής ελίτ και των «θεσμών», μαζί προφανώς με τα παπαγαλάκια της ντόπιας Διαπλοκής, μετέδιδαν νυχθημερόν ότι «ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, δέχτηκε σφοδρή επίθεση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup στη Ρίγα»;.

Στα δημοσιεύματα, τα οποία επικαλούνται τρεις διαφορετικές πηγές που δεν τις κατονομάζουν, μεταφέρεται ουσιαστικά η σκέψη Λοβέρδου, ότι δηλαδή «ο κ. Βαρουφάκης δέχθηκε σφοδρή κριτική από τους ομολόγους του και το κλίμα της συνεδρίασης ήταν ιδιαίτερα αρνητικό για την Ελλάδα και... οφείλεται στην άρνηση του κ. Βαρουφάκη να παρουσιάσει συγκεκριμένα μέτρα που θα ικανοποιούν τις απαιτήσεις των δανειστών και θα επιτρέψουν στους εταίρους να προχωρήσουν στην εκταμίευση της χρηματοδότησης. Μάλιστα οι χειρισμοί Βαρουφάκη «κρίθηκαν ανεύθυνοι και ο ίδιος χαρακτηρίστηκε τζογαδόρος και ερασιτέχνης».

Αν λοιπόν δεν καθοδηγεί επίσημα τους εταίρους ο κ. Λοβέρδος, είναι σίγουρο ότι εκείνοι τον μελετούν συστηματικά (ακούνε καθημερινά όλες τις εμπαθείς εξυπνάδες του στο Mega, στη Βουλή κι αλλού). Αρα υποθέτουμε πως είναι ένας από τους επόμενους ηγέτες της χώρας τους οποίους οι «θεσμοί» προορίζουν να κυβερνήσουν, μετά ασφαλώς την «αριστερή παρένθεση», και ο οποίος πρόκειται μαζί με άλλα στελέχη και ικανούς τεχνοκράτες (σαν τον Χαρδούβελη, τον Στουρνάρα κ.λπ.) να ξαναφέρουν την Ελλάδα στον δρόμο της σταθερότητας και της ευημερίας...

Αν όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα, τότε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι πολιτικοί εγκέφαλοι του Σόιμπλε και των «θεσμών», που εκβιάζουν με όλα τα μέσα την κυβέρνηση Τσίπρα, να είναι εκείνοι οι οποίοι καθοδηγούν τον κ. Λοβέρδο, ως συνεπή εκφραστή των συμφερόντων τους.

Αλλά το αν έκανε τ' αυγό ο Λοβέρδος, ή το αυγό τον Λοβέρδο, θα απασχολήσει -είναι βέβαιο- τους ιστορικούς του μέλλοντος...

Δημήτρης Τρίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.