Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ «ΘΕΣΜΟΙ» ΜΕ «ΠΡΩΤΟ ΒΙΟΛΙ» ΤΗΝ ΕΚΤ

ANAΓΚΗ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΧΩΡΙΣ "ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΑΚΑ ΔΕΣΜΑ"
Συνεχίζουν τις ασφυκτικές πιέσεις και τουςεκβιασμούς οι «θεσμοί» στην ελληνική κυβέρνηση, με«πρώτο βιολί» την ΕΚΤ, η οποία έδωσε εντολή στις ελληνικές τράπεζες να μην «επιβαρυνθούν» επιπλέον με αγορά εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου (T-Bills).
Πάντως, «δυσκολίες» διακρίνει και το Reuters στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών. Συγκεκριμένα, το διεθνές πρακτορείο αναφέρει πως οι δανειστές εκτιμούν ότι μπορεί να χρειαστούν ακόμη αρκετές ημέρες για να ετοιμαστεί η κατάλληλη λίστα μεταρρυθμίσεων.
Στο σχετικό δημοσίευμα γίνεται εκ νέου αναφορά στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα ξεμείνει από χρήματα στις20 Απριλίου αν δεν εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τους εταίρους (sic) της.
Το κίβδηλο δίλημμα υποταγή ή χρηματοδοτική ασφυξία ενισχύεται με σκοπό την εξώθηση του ελληνικού λαού στην υποταγή.

Για «ερασιτεχνισμούς» που καθυστερούν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και «θεσμών» κάνουν λόγο στελέχη του ευρωσυστήματος και τονίζουν πως ουσιαστικά η συζήτηση των μέτρων που προτείνει η Ελλάδα θα ξεκινήσει σήμερα, Δευτέρα, επί ελληνικού εδάφους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Θανάση Κουκάκη στο in.gr.
Αυτήν την ώρα η ελληνική κυβέρνηση καλείται να μην υποκύψει στους εκβιασμούς, οφείλει να τιμήσει τηλαϊκή εντολή και να οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα προοδευτική πορεία, χωρίς τα μνημόνια τηςυποτέλειας.
Η ελληνική κυβέρνηση να μην κάνει σπιθαμή πίσω από το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα και να οδηγήσει το καράβι της χώρας στο δρόμο της ελπίδας, ακολουθώντας μια νέα ρότα.
Να ακολουθήσει, δηλαδή, το εναλλακτικό μονοπάτι εκείνο που μπορεί να φαντάζει δύσβατο αλλά είναι το μόνο που προσφέρει την προοπτική μιας ρεαλιστικής και ελπιδοφόρας διεξόδου, χωρίς τα δεσμάτης «νεοαποικιακής» κηδεμονίας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.