Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

''Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΕΔΑΦΟΣ''...

Η προέλευση της λέξης «αίνιγμα» είναι ελληνική, τονίζουν οι Financial Times...
σε νέο δημοσίευμά τους αναφορικά με την κρίση στην χώρα μας, τονίζοντας πως στη σημερινή συγκυρία, η λέξη αυτή χαρακτηρίζει το τι επικρατεί στις σκέψεις των Γερμανών σχετικά με την Ελλάδα.


Σύμφωνα με τους FT, «ούτε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ούτε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, γνωρίζουν τι ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας».

«Εκβιασμό; Πόκερ; Ή πολιτική αυτοκτονία;» διερωτάται ο αρθρογράφος της εφημερίδας και προσθέτει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός «εξακολουθεί να αμφισβητεί το γράμμα και το πνεύμα του σχεδόν κάθε συμφωνίας που υπογράφηκε από τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις».

Όπως υπογραμμίζουν οι  Financial Times, με τα χρήματα να εξαντλούνται, «ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στο υπουργικό συμβούλιο έχουν απομονώσει τη χώρα τους με έναν πρωτοφανή τρόπο».

Στο δημοσίευμα που έχει τίτλο «Η ελληνική ηθική και τα γερμανικά μαθηματικά πρέπει να βρουν κοινό έδαφος», αναφέρεται ακόμη πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες «είτε είναι φιλελεύθεροι είτε κεϊνσιανοί, στέκονται ενωμένοι απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Και μπορεί, όπως τονίζουν οι FT, τα πράγματα να μην δείχνουν ευοίωνα, ωστόσο, μπορεί η εξέλιξη να είναι καλύτερη από ότι πιστεύει κανείς.

«Ο βασικός αντίπαλος του Τσίπρα είναι πολύ πιο αδύναμος από ότι φαίνεται. Πράγματι η επιρροή της Γερμανίδας καγκελαρίου στους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες σημαίνει ότι εναπόκειται σε αυτήν να αποφασίσει για το αν η Ελλάδα θα παραμείνει ή όχι στο ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.