Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο Τσίπρας «φέρνει» στη Βουλή τη διαπραγμάτευση...

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την Πρόεδρο της Βουλής να οριστεί τη Δευτέρα στις 20:00 συζήτηση - με βάση το άρθρο 142 Α του Κανονισμού της Βουλής - για να...
ενημερώσει το σώμα για ζητήματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης.

Ήδη ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί, αυτήν την ώρα, η συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

Κυβερνητικές πηγές έχουν ήδη διαρρεύσει πως στο Brussels Group υπήρξε, καταρχήν, συμφωνία να μετατεθεί το βάρος από τα χαμηλότερα εισοδήματα στα υψηλότερα : «Να μην πληρώνουν, δηλαδή, μόνο οι "συνήθεις ύποπτοι" αλλά και οι "έχοντες και κατέχοντες"», όπως υπογραμμίζουν.

Όπως τονίζεται «το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο και προβλέπει έσοδα πάνω από 3 δισ. ευρώ για το 2015, δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι δράσεις που προτείνονται μπορούν να φέρουν πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ. Παράλληλα θα επιτρέψουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης που εκτιμάται στο 1,4%».

Την ίδια ώρα, πληροφορίες κάνουν λόγο για καταρχήν διαφωνία στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Οι θεσμοί επιμένουν στην αύξηση ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση ενώ η κυβέρνηση, με τη σειρά της, διαμηνύει ότι δεν θα δεχτεί καμία περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Κοινοτικές πηγές από τις Βρυξέλλες οι συζητήσεις είναι εποικοδομητικές και προχωρούν ενώ η πρώτη ημερομηνία σταθμός είναι η Τετάρτη οπότε και θα πρέπει να συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (Eurogroup Working Group) μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι ίδιες πηγές πάντως ανέφεραν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το έκτακτο Eurogroup θα συγκληθεί εντός της εβδομάδας. Είναι πιθανότερο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το Eurogroup να συγκληθεί μετά τις αργίες του καθολικού Πάσχα. Δηλαδή μετά τη Δευτέρα 6 Απριλίου...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.