Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
Σαφές μήνυμα κατά της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού που επιβάλλεται, πλέον, σε όλη την Ευρωζώνη και την Ε.Ε.ανεξάρτητα ακόμα και από μνημόνια μέσα από το Δημοσιονομικό Σύμφωνο που θέτειδρακόντειους ό
ρους δημοσιονομικής πειθαρχίας για το χρέος, το έλλειμμα και άρα τους μισθούς, τις συντάξεις και το όποιο κοινωνικό κράτος έχει απομείνει,έστειλανδεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές την Κυριακή (29/3) από την καρδιά των ευρωενωσιακών πολιτικών ελίτ, τις Βρυξέλλες.
Η καρδιά της ΕΕ πυρπολείται από μεγάλες και μαχητικές κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας και των πολιτικών επιλογών της γερμανικής ΕΕ.
Οι κυβερνήσεις του πυρήνα, κυρίως, της ΕΕ αλλά και οι οι κυβερνήσεις - δορυφόροι τους δείχνουν το αποκρουστικό, αντιλαϊκό πρόσωπό τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πολιτικές αυτές συνθλίβουν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία των λαών, κυρίως, της ευρωπαϊκής περιφέρειας και ταυτόχρονα κρέμονται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τους λαούς ακόμα και του πυρήνα της ΕΕ.
Σήμερα καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική μια μεγάλη ανατροπή στην ΕΕ και στη βαρβαρότητα που επιδεικνύει, πράγμα που επιβάλλει τις γενικευμένες μαχητικές και συντονισμένες κινητοποιήσειςλαϊκών στρωμάτων σε όλη την Ευρώπη πέρα από τα εθνικά σύνορα.
Ο βροχερός καιρός στις Βρυξέλλες δεν εμπόδισε χιλιάδες πολίτες να διαδηλώσουν ενάντια στα μέτρα λιτότητας που εισήγαγε και η κυβέρνηση του Βελγίου.
Οι διαδηλωτές, κάποιοι από τους οποίους κρατούσαν και ελληνικές σημαίες, διαμαρτυρήθηκαν για τιςκοινωνικές ανισότητες , τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθούνται και έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στο μεγάλο πειραματόζωο των χειρότερων νεοφιλελεύθερων πειραματισμών, την χώρα μας.
Διαδηλωτές επεσήμαιναν τον εκβιασμό που γίνεται στις Βρυξέλλες ενάντια στην εκφρασμένη επιθυμία του ελληνικού λαού να αλλάξει πορεία, να αλλάξει πολιτικές λέγοντας ότι αρκετά πια με τη λιτότητα.
Κάλεσαν ,έτσι, στην ουσία την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, να αποτινάξει τον βραχνά των "θεσμών" και να ακολουθήσει μια νέα προοδευτική πορεία , ώστε η χώρα μας από πειραματόζωο των χειρότερων νεοφιλελεύθερων πειραμάτων να μετατραπεί σε πειραματιστή νέων προοδευτικών δρόμων που μπορούν να αποτελεσουν υπόδειγμα για τους λαούς ολόκληρης της Γηραιάς Ηπείρου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.