Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ  
Έκπληξη και απορίες προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος σε δηλώσεις του στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας και συνεκμετάλλευσης με τις ΗΠΑ για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου!
«Δεν σας κρύβω ότι η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία», δήλωσε σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ενώ έκανε λόγο για συνεκμετάλλευση «με ποσοστό 70-30».
Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Π. Καμμένος, με τις δηλώσεις αυτές, σε πλήρη αντίθεση με τις επίσημες θέσεις της κυβέρνησης, άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα θα επιτραπεί να γίνει ένα ενεργειακό εξάρτημα των ΗΠΑ.
Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ευσταθεί, και δεν πρόκειται φυσικά να γίνει, τουλάχιστον με μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επανειλημμένα, άλλωστε, ο καθ' ύλην αρμόδιος για τα θέματα αυτά υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγ. Λαφαζάνης έχει επισημάνει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει πολύπλευρες, πολυεπίπεδες και πολυδιάστατες, διεθνείς ενεργειακές σχέσεις και διασυνδέσεις, χωρίς αγκυλώσεις και μονομέρειες, με όλες τις χώρες της περιοχής μας και της Ευρώπης, με την ευρεία γεωγραφική έννοιά της. Επίσης έχει ξεκαθαρίσει πως η Ελλάδα δεν πρόκειται με αυτήν την κυβέρνηση να γίνει εξαρτημένο πιόνι μονομερών ενεργειακών επιλογών ή και αξόνων, στο όνομα, δήθεν, της, κατά τα άλλα αναγκαίας, διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών τροφοδοσίας της ΕΕ.
Γι' αυτήν, μάλιστα, την ξεκάθαρη θέση δέχτηκε επιθέσεις από διάφορα κέντρα που επιδιώκουν η Ελλάδα να μετατραπεί σε ενεργειακό προτεκτοράτο, όπως, για παράδειγμα, από τον πρώην υφυπουργό των ΗΠΑΜατ Μπράιζα.
Επιθέσεις, ασφαλώς, χωρίς κανένα αντίκρισμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.