Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ξεφτίλισε και τα διαγγέλματα!

Bλέποντας τη θητεία του ως πρωθυπουργού να τελειώνει ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να απευθυνθεί με έκτακτο διάγγελμα, παρακαλώ (!), στους ανεξάρτητους βουλευτές και να τους ικετεύσει να ψηφίσουν για πρόεδρο τον Σταύρο Δήμα, ώστε να μείνει αυτός στην εξουσία. Από ηγέτης ικέτης - και τελικά πέρασε και στο κατώτατο στάδιο, του πολιτικού επαίτη. Υποσχέθηκε μάλιστα καλές κρατικές θέσεις, μέχρι και υπουργικά χαρτοφυλάκια, σε όσους τον βοηθήσουν. «Τι κρίμα που δεν είμαι...
πια βουλευτής, θα μπορούσα να διεκδικήσω υπουργείο με μόνο αντάλλαγμα να ψηφίσω τον κ. Δήμα», σχολίασε στο twitter ο Στέφανος Μάνος επισημαίνοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει την παράταση της ζωής της κυβέρνησης για μερικούς μήνες «ανταλλάσσοντας την ψήφο για τον κ. Δήμα με υπόσχεση εκλογών εντός του έτους και... συμμετοχή στην κυβέρνηση». Όσο για τον αβανταδόρο συνένοχο Βαγγέλη Βενιζέλο, αυτός ανέλαβε τον ρόλο του πλασιέ, δηλώνοντας πως τώρα «περιμένουμε αυτό να αποκτήσει υπόσταση μέσα από την υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης, που δεν πρέπει να ασχολείται με τα μικρά και μίζερα αλλά με τα μεγάλα και εθνικά προτάγματα». Σε λένε και μαλάκα δηλαδή!

ΕΧΕΤΕ δει κανέναν στο πόκερ να ισχυρίζεται ότι η κέντα είναι ανώτερη του φούλ και να ζητάει να πληρωθεί; Έχετε δει ποτέ μπασκετμπολίστα να κάνει το πέμπτο φάουλ και να αρνείται να κάτσει στον πάγκο; Έχετε δει ποδοσφαιριστή να αρνείται να γίνει αλλαγή; Ακόμα και ο Μέσι που θέλει να παίζει συνεχώς φροντίζει να το δείχνει πριν σηκωθεί η πινακίδα με το νούμερό του. Άπαξ και σηκωθεί, βγαίνει και ας είναι και... ημίθεος. Είναι φανερό πως Σαμαράς και Βενιζέλος γαντζωμένοι στις καρέκλες τους επιχειρούν... να κουνήσουν το τάβλι μπας και σώσουν τελευταία στιγμή την παρτίδα.

ΤΟΥΤΟΙ εδώ δεν έχουν την πολιτική αξιοπρέπεια να αποδεχτούν την ήττα τους και να επιτρέψουν τώρα στον ελληνικό λαό να αποφασίσει για το μέλλον του. Έχουν το θράσος να υπόσχονται συνταγματική μεταρρύθμιση δύο τύποι που ξέσκισαν το υπάρχον Σύνταγμα, κινούμενοι με Προεδρικά Διατάγματα! Έχουν το θράσος να ζητούν παράταση χρόνου για να περάσουν τα εφιαλτικά μέτρα που έχουν διατάξει οι δανειστές, με τα οποία η χώρα θα γίνει και τυπικά αποικία στην οποία δεν θα ισχύουν τα ευρωπαϊκά κεκτημένα που ακόμα είναι σεβαστά στις άλλες χώρες της Ε.Ε.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όπως φάνηκε και από τους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης, τα χαρακτηριστικά του φαύλου δικομματισμού δεν έχουν αποβληθεί, δεν έχει γίνει καμιά προσαρμογή στη σημερινή πραγματικότητα, δεν προτάσσονται των ατομικών και κομματικών τα εθνικά συμφέροντα. Έτσι, μία ημέρα μετά τον άκαρπο πρώτο γύρο για την ανάδειξη του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας που όλοι κατάλαβαν ότι σημαίνει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, είχαν κατατεθεί μέχρι τις 3 το απόγευμα αθροιστικά 80 διαφορετικές τροπολογίες σε τρία διαφορετικά νομοσχέδια και τελικά ψηφίστηκαν οι 43! Άλλωστε άλλο τρόπο να δελεάσουν ομάδες ψηφοφόρων δεν είχαν, καθώς για ανοιχτές συγκεντρώσεις και πορείες σπίτι -σπίτι και μαγαζί- μαγαζί δεν μπορεί να γίνει λόγος.

ΕΧΟΝΤΑΣ πολλοί από αυτούς το σύνδρομο της ιδιοκτησίας του κράτους δεν εννοούν να καταλάβουν ότι αυτό που διαλαλούν, πως δηλαδή στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ισχύει πάντα και όχι μόνο όταν τους συμφέρει. Και δεν υπάρχουν αδιέξοδα, διότι ο λαός αναλαμβάνει να δίνει λύσεις. Λύσεις ερήμην του λαού δεν αντέχουν. Παράδειγμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δηλώνει ότι ακόμη και η αριστερή παρένθεση θα οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή, πως ο τόπος δεν αντέχει κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ούτε για μία (!) ημέρα. Τι θράσος από έναν τρακαδόρο της Siemens! Ν.Δ. και ΠΑΟΚ δεν διαθέτουν σήμερα ούτε το 30% της πραγματικής εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και επιμένουν να συνεχίσουν να κυβερνούν στην πλέον κρίσιμη για τα εθνικά συμφέροντα περίοδο. Αν αυτό δεν είναι δημοκρατική εκτροπή και αλητεία για τα "χρηστά ήθη και τους κανόνες της αστικής δημοκρατίας" τότε τι είναι;

dchristou52@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.