Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Σαμαράς και Βενιζέλος, τέλος;

Εκλογές στις 25 Γενάρη ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την αποτυχημένη τρίτη ψηφοφορία για πρόεδρο της δημοκρατίας, βάζοντας ένα τέλος στη διακυβέρνηση του παρέα με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ.

Λίγο νωρίτερα, ο υποψήφιος πρόεδρος, Σταύρος Δήμας, είχε κάνει μια σημαντική δήλωση στην οποία παραδέχτηκε ότι περίμενε να μην εκλεγεί, κάτι το οποίο δεν δεχόταν με τίποτα ο πρωθυπουργός όταν απαντούσε στις ερωτήσεις που ο ίδιος έστειλε στην κρατική ΝΕΡΙΤ – ακόμη...
κι αν δεν μάθουμε ποτέ τι ήταν εκείνα τα “μαξιλαράκια” που πίστευε ότι διαθέτει.

Στην τελευταία του ομιλία ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε και πάλι βέβαιος ότι θα κερδίσει τις εκλογές, παρότι πριν από λίγες μέρες είχε πει το ίδιο για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας από αυτή τη βουλή.

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τους έριξε με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, αν και ο πρωθυπουργός μαζί με τη Νέα Δημοκρατία ήταν εκείνοι που πρώτοι προσπάθησαν να συνεργαστούν με τους ναζί. Τη μία φορά όταν κυκλοφόρησε ένα βίντεο με τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Τάκη Μπαλτάκο, και τη δεύτερη όταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος είπε στη βουλή ότι ο Γιώργος Μουρούτης, διευθυντής του γραφείου του Σαμαρά, τον έπαιρνε τηλέφωνο για να τα βρουν.
    
Καμία από τις δύο καταγγελίες δεν διαψεύστηκε από τη Νέα Δημοκρατία, παρότι στην περίπτωση Μπαλτάκου ο πρωθυπουργός άφησε τους συνεργάτες του και τους δημοσιογράφους να διαδίδουν ότι ο ίδιος είναι μεν ηλίθιος που δεν καταλάβαινε τι έκανε πίσω από την πλάτη του ο Μπαλτάκος, αλλά όχι τόσο ηλίθιος που να μην γνωρίζει ποιο είναι το καλό του ελληνικού λαού.

Το ζήτημα με τις ψήφους της χρυσής αυγής είναι πολύ σημαντικό καθώς από σήμερα έως και την Κυριακή των εκλογών όλοι οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα το χρησιμοποιούν για να δείξουν πως χρυσή αυγή και ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς το ίδιο.

Παρόλα αυτά, ο Σταύρος Δήμας αλλά και οι Ντόρα Μπακογιάννη και Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έδειξαν να συμμερίζονται την άποψη του πρωθυπουργού, αφού δυο μέρες πριν την τρίτη προεδρική εκλογή έλεγαν ότι αν δουν τους χρυσαυγίτες να ψηφίζουν για πρόεδρο, εκείνοι δεν θα τις αποδεχτούν.

Βέβαια, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα δύο αδέρφια θα ερμηνεύσουν διαφορετικά την άποψή τους σε ένα από τα πολλά τηλεοπτικά πάνελ που θα βρεθούν τις επόμενες μέρες, όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία διότι κανείς δεν μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα στην πολιτική αν δεν κοροϊδεύει τον κόσμο.

Το κακό -για κάποιους- σε αυτήν την υπόθεση είναι πως ο τηλεοπτικός χρόνος των υποψηφίων και των κομματικών σποτ θα μοιραστεί κατά το ήμισυ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, με βάση με τα ποσοστά που έλαβαν στις εκλογές του 2012.

Με τον σημαντικό τηλεπτικό χρόνο που προσφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι εκπρόσωποί του θα κληθούν να απαντήσουν πολλές φορές στο ερώτημα «πού θα βρουν τα λεφτά για να κυβερνήσουν», καθώς όπως είναι σε όλους γνωστό η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είχαν γεμίσει τον λαό ευρώ κι όλοι οι Έλληνες ξεσκιζώντουσαν στα πάρτι και τα μπάνια με σαμπάνιες στη Μύκονο και την Αράχωβα.

Τα μέσα ενημέρωσης, από την πλευρά τους, ξεκίνησαν ήδη να παίζουν το παιχνίδι του τρόμου σε περίπτωση που το 2015 τούς βρει χωρίς το ΠΑΣΟΚ ή την ΝΔ στην κυβέρνηση, γι’ αυτό και δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι θα είναι προτιμότερο για τα δύο κόμματα να παραχωρούν τη θέση τους στους δημοσιογράφους, καθώς εκείνοι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στο να τρομοκρατούν τον κόσμο.

Φυσικά, όσο πλησιάζουμε προς την 25η Ιανουαρίου, πολλές εκπομπές με θέμα την επιστροφή στη δραχμή και την μετατροπή της χώρας σε Αργεντινή θα κατακλύσουν τις τηλεοράσεις, όμως εμάς αυτό δεν μας πτοεί γιατί στην Αργεντινή βρέθηκαν μερικές χιλιάδες άνθρωποι με αρχίδια, ενώ στην Ελλάδα τα αρχίδια τα κρεμάσαμε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Κανείς δεν γνωρίζει πόσα από τα υπόλοιπα κόμματα της βουλής θα μπουν ξανά στο κοινοβούλιο το 2015. Η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να γίνει και πάλι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα κάνουν τα πάντα για να βρουν νέους φίλους στο Facebook που θα τους ψηφίσουν.

Η χρυσή αυγή έχει πείσει ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ότι ο φασισμός και ο ναζισμός ήταν παρεξηγημένες έννοιες οι οποίες νομιμοποιήθηκαν από τη διακυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενώ το ΚΚΕ δηλώνει ότι δεν θα παράσχει καμία ψήφο ανοχής σε κανέναν. Υπόσχεση η οποία αν πραγματοποιηθεί στην περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία και οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, τότε θα συνθλίψει το κόμμα και τα ποσοστά του ίσως πιο κάτω κι από το απαραίτητο 3%.

Αναφορά αξίζει να γίνει στην περίπτωση του Ποταμιού, καθώς ο Βαγγέλης Βενιζέλος το χαρακτήρισε «νέα ΔΗΜΑΡ», υπονοώντας ότι αυτός είναι ο πραγματικός εκλογικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ, αφού ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε κι από τη Νέα Δημοκρατία μπορεί να τραβήξει ψηφοφόρους.

Εκτός κι αν κάνει κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου, οπότε δούμε σε επανάληψη τις γελοίες προεκλογικές εμφανίσεις της Ντόρας Μπακογιάννη τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2012 -όταν έβριζε τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τον δικομματισμό- και τον Ιούνιο μπήκε πρώτη στο Επικρατείας της ΝΔ για να μη χάσει τη θέση της στη βουλή.

Προσωπικά, είμαι πολύ χαρούμενος που η χώρα οδηγείται σε εκλογές, γιατί θα απαλλαχθεί από τη χειρότερη και πιο αντιδημοκρατική κυβέρνηση που πέρασε μετά το 1974 στην Ελλάδα. Αν και κρατάω μικρό καλάθι, καθώς -όπως έχω γράψει πολλές φορές- οι Έλληνες είναι ραγιάδες και χάπατα και η σχέση τους με το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία δεν σταματά έτσι εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.