Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τερματικός σταθμός: Σαμαράς

Κυρίες και κυρίοι, καλωσήρθατε στην περιήγησή μας. Θα περιηγηθούμε στην Ελλάδα του 2014. Στην Ελλάδα που πάτησε στα πόδια της μετά από την κατάρρευση που υπέγραψε ο μέγας ΓΑΠ. Στην Ελλάδα που σώθηκε την τελευταία στιγμή από βέβαιο αφανισμό. Στην Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά. Που τώρα πια αποτελεί παρελθόν.

Πρώτη στάση: 2012

Τότε, ήταν η χρονιά που οι Μάγιας έλεγαν πως θα καταστραφεί ο κόσμος. Ή που το διαδίκτυο έλεγε πως οι Μάγιας λέγανε πως θα καταστραφεί ο κόσμος. Ή που τα κανάλια...
στην Ελλάδα λέγανε πως θα καταστραφεί ο κόσμος εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ, μπορούμε να δούμε τον Αντώνη Σαμαρά σε μία άψογη κωλοτούμπα, όπου αφού πέταξε έξω τα μάτια του λεγόμενου “αντιμνημονιακού χώρου”, ανέλαβε να εκτελέσει τα συμβόλαια θανάτου των δανειστών. Πιο δίπλα βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που απειλούσε με όπλα που ευτυχώς με την παρέμβαση Σαμαρά του πήραμε από τα χέρια, ενώ λίγο παρακάτω βλέπουμε τον Νιμπίρου που τελευταία στιγμή άλλαξε τροχιά χάρη στον Βαγγέλη Βενιζέλο και την βαρύτητά του που αποσόβησε μία σίγουρη σύγκρουση με την πλατεία Συντάγματος.

Δεύτερη στάση: Χρυσή Αυγή
Εδώ, βλέπουμε το μεγαλύτερο όπλο του φασισμού, στην πρώτη δοκιμή της στη νέα χιλιετία. Μπράβοι, εκβιαστές, μαυραγορίτες, δουλέμποροι και αρκετοί άλλοι εγκληματίες, αναλαμβάνουν και συσπειρώνουν απογοητευμένους ψηφοφόρους, που χάρη στην στάση των ΜΜΕ και την παράλληλη ανοχή του συντεταγμένου κράτους προβάλλονται στα μάτια τους ως αγωνιστές και τιμωροί.

Πιο κάτω βλέπουμε τον Μπαλτάκο. Ένας μόλις από τους πολλούς, με τον Άδωνι, τον Βορίδη, τον Δένδια, τον Πλεύρη, τον Λαζαρίδη, τον Μπαλτάκο, τον Μουρούτη, τον Φαήλο λαο τους υπόλοιπους από το Δίκτυο 21. Ένας μόνο, που κατάφερνε και έκανε καλά όλους τους παραπάνω. Μεγάλος μάγκας.

Τρίτη στάση: Τηλεόραση

Η πιο γ@μάτη συσκευή της Ελλάδας του 2014 είναι μπροστά στα μάτια σας. Μια συσκευή, που κατάφερε να κρατήσει τόσο κόσμο στα αυγά του, που θα ζήλευε και ο πιο πολυγ@αμούλης κόκορας σε κοτέτσι παραγωγής πασχαλινών αυγών.

Αυτή, κατάφερε και έπεισε εκατομμύρια κόσμου, που μιλούσαν την ίδια γλώσσα, που αντιμετώπιζαν τα ίδια προβλήματα, που υπέμεναν τα ίδια βασανιστήρια, που στο παρελθόν είχαν δεχθεί τον ίδιο εμπαιγμό, που έβλεπαν τους ίδιους ανθρώπους ως υπαίτιους, που σάπιζαν με την ίδια ταχύτητα, να πιστέψουν πως πρέπει να είναι εχθροί με όσους έχουν άλλο χρώμα δέρματος, ζουν σε άλλη περιοχή της Ελλάδας, υποστηρίζουν άλλη ομάδα, εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, εργάζονται στον δημόσιο τομέα, σπουδάζουν σε πανεπιστήμια, βάζουν αντζούγιες στην πίτσα και πίνουν το μοχίτο τους με καλαμάκι.

Βασικά, η απίστευτη αυτή εφαρμογή της τηλεόρασης, κατάφερε να πείσει εκατομμύρια κόσμου πως το δίκαιο είναι να υποβαθμιστεί η ζωή ενός πληθυσμού επειδή οι επενδύσεις κάποιου μεγιστάνα πήγαν καλά επειδή πόνταρε στην αποτυχία της ζωής που ο πληθυσμός έκανε.

Και το έκανε όλο αυτό, χωρίς ποτέ να φτάσει στον μεγιστάνα η οποιαδήποτε “πιτσίλα” λάσπης.

Πραγματικά, θαυμαστό το έργο της.

Τέταρτη στάση: Τρομοκρατία

Εδώ μπορούμε να δούμε πως η απειλή της τρομοκρατίας καταφέρνει μεγαλύτερα πλήγματα από την ίδια την τρομοκρατία.

Με απειροελάχιστα πραγματικά χτυπήματα της τρομοκρατίας, τα κανάλια κατάφεραν να πείσουν άλλα τόσα εκατομμύρια κόσμου πως απειλούνται. Και πως πρέπει να κάτσουν ήσυχοι.

Στα δεξιά, μπορείτε να δείτε βόμβες που δεν σκάγανε, εκρηκτικούς μηχανισμούς που δεν εκρήγνυται, καθώς και

Η τρομοκρατία σε συνδυασμό με την τηλεόραση και τις εφημερίδες έκανε ένα απίστευτο τρίδυμο που αντίστοιχο έχει να υπάρξει από τους τρεις σωματοφύλακες.

Σε ρόλο Ντ’ Αρτανιάν η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πέμπτη στάση: Κοινωνικός αυτοματισμός

Κυρίες και κυρίοι, έχετε την τιμή να αντικρίζετε το βασικό συστατικό που εάν δεν έλειπε δεν θα στέριωνε το έργο ποτέ.

Η παντελής έλλειψη Δικαιοσύνης που για χρόνια βασίλεψε στη χώρα κατάφερε να παιδαγωγήσει πολίτες που κοιτάνε αποκλειστικά στο συμφέρον τους, αφού ο εφιάλτης πως κάποιος άλλος θα το κάνει και θα την βγάλει καθαρή δεν τους άφηνε να κοιμηθούν.

Ποτέ άλλοτε δεν έχει διαρρηχθεί το κοινωνικό συμβόλαιο με τόσο απόλυτο τρόπο στη σύγχρονη εποχή. Και μάλιστα, με τόσους ανθρώπους να το επικροτούν και να παλεύουν να ευνοηθούν από αυτό.

Έκτη στάση: «Εταίροι και σύμμαχοι»
    
Εδώ μπορούμε να δούμε φίλους της Ελλάδας, που φροντίζουν να την δέσουν χειροπόδαρα μήπως και κάνει καμιά μαλακία, και βγει και τραβήξει το χαλί επάνω στο οποίο φίλοι, και φίλοι των φίλων της, μαζί με φίλους των φίλων της που ζούσαν στην Ελλάδα, χρόνια είχαν στήσει μεγάλο φαγοπότι.

Μεγάλες μορφές οι Γερμανοί εταίροι, ήσυχοι εργάτες οι Γάλλοι, ακούραστοι Ολλανδοί και ο Γιούνκερ. Αδικώ πολλούς, αλλά ο Γιούνκερ μου παίρνει τα μυαλά.

Ας σταθούμε για λίγο μπροστά σε έναν άνθρωπο ενώ περιγράφεται ως μέθυσος, αρχιτέκτονας της φοροδιαφυγής με νόμιμο τρόπο, φανερός υποστηρικτής των αγορών και των μεγάλων πολυεθνικών, κατάφερε να είναι πρωθυπουργός για 20 χρόνια στα 2000, πρόεδρος του Eurogroup για  8 χρόνια και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι να τον ρίξουνε. Υποκλιθείτε.

Πιο κάτω βλέπουμε, πως Έλληνες και Ευρωπαίοι μεγιστάνες φροντίζουν να πάρουν από πάνω από το χαλί όλα τα χρυσαφικά, τα ασημικά, τα φαγιά και τα τσιμπούσια και όσα μπορούσαν να πέσουν από το ταρακούνημα.

Ευτυχώς, το χαλί είχε καρφωθεί τόσο κατάσαρκα στη χώρα, που το μόνο που κατάφερε το ταρακούνημα και το ποδοπάτημα ήταν να το τρυπήσει σε κάποια σημεία.

Προσοχή στο κενό.

Έβδομη στάση και τελευταία: Αντώνης Σαμαράς
   
Ο πρωθυπουργός που χωρίς αυτόν δεν θα είχε γίνει τίποτα πραγματικότητα.

(Εντάξει, είναι και ο Γιωργάκης που αν δεν ήταν αυτός δεν θα γινόταν τίποτα αλλά έγινε επί Νέας Δημοκρατίας το έργο, και που βάλαμε και τον Βενιζέλο να εξοβελίζει τον Νιμπίρου πολύ σας έπεσε εσάς τους ΠΑΣΟΚους.)

Κατάφερε να κάνει τους ενάμιση εκατομμύρια ανέργους «success story».

Κατάφερε να κάνει το σώσιμο των τραπεζιτών «σταθεροποίηση του συστήματος».

Κατάφερε να κάνει τις οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, το τηλέφωνο, το νοίκι, τα δάνεια, το φαγητό τους, τις σπουδές των παιδιών τους, την διασκέδασή τους και τα φάρμακά τους «πρωτογενές πλεόνασμα».

Κατάφερε να κάνει «κυβέρνηση της Ελλάδας» κάθε ακροδεξιά φωνή που μπορούσε να αρθρώσει μία δομημένη πρόταση με απλό συντακτικό.

Και τέλος, κατάφερε να αποχωρήσει από τον πρωθυπουργικό θώκο την ώρα που πίσω του καίγεται το σύμπαν.

Τριγύρω του βλέπουμε τις αγορές που ψυχορραγούν, τους χρυσαυγίτες που περιμένουν να δικαστούν, την διαπραγμάτευση με την τρόικα που την έστησε με το γνωστό «επιστρέφω σε λίγο».

Και φυσικά, τον Βενιζέλο που πίστεψε πως αυτός θα τον γλιτώσει από τη φυλακή.

Κυρίες και κυρίοι, σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το τρενάκι του τρόμου μας για την περιήγησή σας στην Ελλάδα του 2014.

Καλωσήρθατε στο 2015. Και καλό ταξίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.