Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Το τέλος των δεινοσαύρων

ΝΔ- ΠΑΣΟΚ προς το μουσείο της πολιτικής ιστορίας 

Οιεκλογές της 25ης Ιανουαρίου πραγματοποιούνται παρά την αντίθετη γνώμη των οίκων αξιολόγησης, των αγορών, των εταίρων, των δανειστών και της εγχώριας κλίκας που ρουφά το αίμα που χύνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται, προφανώς, για μια θετική εξέλιξη στην προσπάθεια ανάκτησης της αξιοπρέπειας ενός λαού που βλέπει να διοικείται από μαριονέτες οι οποίες «κυβερνούν» με εντολές που λαμβάνουν με email.

Είναι προφανές επίσης ότι οι εκλογές που έρχονται προσφέρουν μια ευκαιρία να πληρωθεί...
το κόστος των πολιτικών ευθυνών αυτών που οδήγησαν τη χώρα και το λαό της  στην καταστροφή. Οι υπεύθυνοι της καταστροφής—κι αυτό προφανές είναι- κυβέρνησαν τη χώρα εναλλάξ από τη μεταπολίτευση μέχρι τώρα. Και σήμερα στριμώχνονται  μαζί σε ένα κυβερνητικό σχήμα—ξεπερνώντας τις υποτιθέμενες ανυπέρβλητες ιδεολογικές τους διαφορές—μόνο και μόνο για να διατηρήσουν τα κεκτημένα (τους) δεκαετιών.

Αυτοί, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, οι δεινόσαυροι του μεταπολιτευτικού πολιτικού μας συστήματος, είναι υπεύθυνοι για τις μείζονες πολιτικές επιλογές που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο.

Αυτοί, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δίχως ίχνος ντροπής και καμία διάθεση αυτοκριτικής επιμένουν να εμφανίζονται ως οι μόνοι και αναντικατάστατοι κυβερνήτες του τόπου, κινδυνολογώντας, εκβιάζοντας και απειλώντας…

Το τίμημα που καλούνται να καταβάλουν οι πολιτικοί σχηματισμοί που κυβέρνησαν τον τόπο από το 74 μέχρι σήμερα, είναι ανάλογο του μεγέθους της ζημιάς που προκάλεσαν. Πρόκειται για κόστος που δε μπορεί και δεν πρόκειται να καταβληθεί  μόνο  από την  ηγεσία των εν λόγω πολιτικών σχηματισμών. Το ΠΑΣΟΚ ήδη «διαλύθηκε», η ΝΔ είναι υποχρεωμένη κι αυτή να επανακαθορίσει την ταυτότητα και τους πολιτικούς της στόχους.

 Το τέλος των (πολιτικών) δεινοσαύρων, φτάνει όταν εξαντλείται το περιβάλλον που τους εκτρέφει. Στην προκειμένη ελληνική περίπτωση αυτό το τέλος είναι ορατό και καταγράφεται από τα στατιστικά της δυστυχίας (ανεργία, περικοπές μισθολογικές, φτώχια κλπ) και της απελπισίας (κλιμάκωση του χρέους παρά τις οδυνηρές θυσίες).

 Το επιβεβλημένο νομοτελειακά τέλος των πολιτικών δεινοσαύρων της νεοελληνικής ιστορίας, μπορεί να επιταχυνθεί αν αξιοποιηθεί η ευκαιρία που προσφέρουν οι κάλπες της 25ης Ιανουαρίου. Αρκεί ο λαός να αναλάβει το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί και να  ψηφίσει χωρίς να λογαριάσει τις απειλές και τους εκβιασμούς, ως ελεύθερος άνθρωπος και όχι ως δουλοπάροικος μιας αποικίας χρέους.

Δημήτρης Μηλάκας από imerodromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.