Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!...

Το πρώτο βήμα έγινε. Η πιο μισητή κυβέρνηση της χώρας από τη μεταπολίτευση είναι παρελθόν. Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά νέα είναι ότι...
ακόμα και στις μέρες της πτώσης της δεν εννοεί να αντιληφθεί ότι, όσο κι αν έχει κάνει το παν να καταλύσει τη δημοκρατία, ο λαός αυτής της χώρας έχει το δικαίωμα να εκλέγει δημοκρατικά τις κυβερνήσεις του.
Ναι, ακόμα και με πρόωρες εκλογές. Γιατί το επιχείρημα ότι πρέπει οι εκλογές να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια στη δημοκρατία μας θα είχε (έστω) κάποια βάση μόνον εάν η κυβέρνηση που εκλέγεται εφαρμόζει το προεκλογικό της πρόγραμμα. Όταν, όμως, κάνει τα αντίθετα από αυτά που διακήρυξε προεκλογικά, μόνον όποιος δεν πιστεύει στη δημοκρατία θα μπορούσε να υποστηρίζει ότι πρέπει να παραμένει.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου η κυβέρνηση Σαμαρά θα επιδιώξει να διασωθεί στηριγμένη σε ένα ψεύδος που ήδη έχει αποκαλυφθεί και σε ένα τρομοκρατικό δίλημμα.

Το ψεύδος είναι το διαβόητο success story και τα συμπαρομαρτούντα του («διαπραγμάτευση» με την τρόϊκα, έξοδος στις αγορές, απομάκρυνση του ΔΝΤ, βιώσιμο χρέος, κ.λπ.). Ένα ψέμα που δεν χρειάστηκε παρά μια μέρα μετά την επίσημη εκφώνησή του από το Σαμαρά για να αποκαλυφθεί από τους ίδιους τους προστάτες του Πρωθυπουργού, τους κατ' ευφημισμόν «εταίρους» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τις «αγορές» στις οποίες ορκίζεται αιώνια πίστη. Το ψέμα αυτό το επαναφέρει πάλι ο Σαμαράς με μια διαφοροποίηση: Δώστε μας νέα εντολή για να ολοκληρώσουμε το success story που θα είχε επιτευχθεί αν δεν προκαλούσε πολιτική αστάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ. Λες και η οικονομία μιας χώρας, εκεί που είναι κραταιά και χρειάζεται μόνο δυο μήνες να το αποδείξει σε όλους, ξαφνικά κινδυνεύει με κατάρρευση και «δεν θα μπορούν να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί του δημοσίου». Όμως, ή το ένα μπορεί να συμβαίνει ή το άλλο. Είναι πολύ μεγάλο το ψέμα για να γίνει πιστευτό, ιδιαίτερα μετά την προγενέστερη αποκάλυψή του.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Νίκου Μιχαλίτση,ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.