Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

(Πεμ. 27/11/14 - 10:30 - 16:00)
ΕΝΩΤΙΚΟ - ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ   
Από το πρωί της Πέμπτης (27/11), δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, επαγγελματοβιοτέχνες και μικροί έμποροι κατέκλυσαν μαχητικά, ενωτικά και ειρηνικά τους κεντρικούς δρόμους τηςΑθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας, σε μεγαλειώδης συγκεντρώσεις και εντυπωσιακές πορείες!  
Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση αποτέλεσε απάντηση στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, καθώς η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική επιτείνει τα αδιέξοδα, ενώ οι "διαπραγματεύσεις" της κυβέρνησης στο Παρισιού απειλούν να διαιωνίσουν το καθεστώς τροϊκανής κηδεμονίας της χώρας.
Η σημερινή λαοθάλασσα κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, θύμισε ημέρες του Μαίου του 2011.
Οι πολλές δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης στην Αθήνα, που αποτέλεσε συνέχεια της κοσμοπλημμύρας της πορείας του Πολυτεχνείου, δείχνει ότι το εργατικό λαϊκό κίνημα αφυπνίζεται και στο αμέσως προσεχές διάστημα θα μπορέσει να παίξει καταλυτικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις και στην πορεία ανατροπής της συγκυβένησης.
Στα μαζικά απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, ελπιδοφόρα μηνύματα, έστειλε η μαζική συμμέτοχη της νεολαίας που φωνάζοντας συνθήματα, ενάντια στη μνημονιακή συγκυβέρνηση και στονκυβερνητικό αυταρχισμό, έστειλε μήνυμα ελπίδας και προοπτικής για ένα καλύτερο μέλλον.




Aξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή γενική απεργία είχε έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά. Προβλήθηκε ιδιαίτερα ο κεντρικός απεργιακός στόχος που ήταν να αποτραπεί η νέα επίθεση σε συντάξεις καιεργασιακά δικαιώματα και να σηματοδοτήσει η απεργία την ανατροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και μια νέα προοδευτική πορεία για τον λαό και τον τόπο, την οποία θα φέρει σε πέρας μια αποφασισμένη και ανυποχώρητη κυβέρνηση της Αριστεράς.

ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ (ΦΩΤΟ)
 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
***
ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
***
ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Στη Θεσσαλονίκη, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου. Συγκέντρωση στην Καμάρα πραγματοποίησε η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απεργιακό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο κέντρο τουΗρακλείου, για τα μέτρα του μνημονίου. Στην "κορυφή" της πορείας οι μαθητές, οι οποίοι έδιναν τον παλμό και η συμμετοχή τους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο!
Υπό βροχή πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα οι δύο συγκεντρώσεις και πορείες. Η μία συγκέντρωση, με τη συμμετοχή του νομαρχιακού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ, ιδιωτικών υπαλλήλων, ανέργων, καθηγητών, νοσοκομειακών γιατρών, μαθητών, φοιτητών, ελεύθερων επαγγελματιών κ.ά., πραγματοποιήθηκε έξω από το Εργατικό Κέντρο, με τους ομιλητές να ζητούν -μεταξύ άλλων- «να αποκατασταθεί άμεσα και συνολικά το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων, να επανέλθει ολικά ο θεσμός του ΟΜΕΔ, να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών, που δεν έχουν καθόλου εισοδήματα».
Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, με τους ομιλητές να ζητούν «να μπει τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων και να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις», να υπάρξει πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών και κάλυψη όλων των ανέργων, για όσο διαρκεί η ανεργία, με την καταβολή επιδόματος που θα φθάνει στα 600ευρώ.
Στο μεταξύ, αρκετά καταστήματα του εμπορικού κέντρου της Πάτρας παρέμειναν κλειστά από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της απόφασης του εμπορικού συλλόγου για συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση.
Η συγκέντρωση αρκετών εκατοντάδων ανθρώπων, έγινε στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, μέσω της Ιωλκού και της Ιάσονος, με κατάληξη την ΕΡΑ Βόλου στην παραλία, ενώ παρόντες ήταν τροχονόμοι που ρύθμιζαν την κυκλοφορία από τα σημεία που περνούσε η πορεία.
Στην πορεία συμμετείχαν σωματεία και φορείς, όπως η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, οι δάσκαλοι, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, φοιτητικοί σύλλογοι, το Στέκι Αλληλεγγύης για όλους, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΜΕΤΑ Μαγνησίας, οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΑ Βόλου, η ΟΕΒΕΜ και άλλοι.
Στους δρόμους κατέβηκαν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε δυο χωριστές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για το εργασιακό, μισθολογικό, ασφαλιστικό και τις απολύσεις.
Εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων στις 11 το πρωί και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Απεργιακή συγκέντρωση έγινε σήμερα το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του ΕΚΚ Σωτήρης Τσώνης, ο Γιάννης Λαμπίρης εκπρόσωπος των φοιτητών του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου, ο Δημήτρης Πράττης οργανωτικός γραμματέας Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, ο πρόεδρος των συνταξιούχων της ΔΕΗ Μεσσηνίας Κυριάκος Αναγνωστόπουλος και ο γενικός γραμματέας του ΕΚΚ Παναγιώτης Στέφανος. Ακολούθησε πορεία με συνθήματα τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στην οποία προστέθηκε και η Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμάτας.
Στην Πρέβεζα πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις -του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων- στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Με βροχή στις 10:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Άρτας πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στην οποία καλούσαν το ΕΚΑ, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ ν.Άρτας, ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας, πρωτοβάθμια σωματεία του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα, Επιστημονικοί, Πολιτικοί και Συνδικαλιστικοί φορείς. Στην συνέχεια ακολούθησαν δύο πορείες, μια στην οποία συμμετείχαν όλοι και μια του ΠΑΜΕ.
Η πορεία του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, της ΕΛΜΕ, των πρωτοβάθμιων σωματείων, των συλλογικών, επιστημονικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων καθώς και μαθητών, κατέληξε στην κεντρική πλατεία της Άρτας, όπου και ακολούθησε απεργιακή εκδήλωση με ομιλίες εκπροσώπων, υπό βροχή και με τον κόσμο να ακολουθεί και να συμμετέχει. Η πορεία του ΠΑΜΕ, ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Άρτας με αρκετή καθυστέρηση, ακολούθησε άλλη διαδρομή πρώτη φορά και κατέληξε στο Δημαρχείο της Άρτας.
Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις -του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων- ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα, οι εργαζόμενοι στην Ηγουμενίτσα.
Με συνθήματα ενάντια στις πολιτικές λιτότητας πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα τρεις απεργιακές πορείες και εκδηλώσεις. Στις 10 το πρωί έγινε μεγάλη μαθητική πορεία διαμαρτυρίας. Λίγο αργότερα, μαζική ήταν η συμμετοχή στο απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, ενώ η πορεία των συνδικάτων, που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο, ολοκληρώθηκε και αυτή με μεγάλη συμμετοχή.
ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα συγκοινωνίας στη γενική απεργία της Πέμπτης (27/11).
Στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται σε όλα τα μέσα ως εξής:
Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ πραγματοποιούν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιαςμέχρι τις 9 πμ και από τις 9 μμ μέχρι τη λήξη της βάρδιας την Πέμπτη 27/11, ημέρα της πανεργατικής απεργίας.
ΗΣΑΠ - ΜΕΤΡΟ: Από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10:00 π.μ. και από τις 16:00 έως της λήξη της κυκλοφορίας.
ΤΡΑΜ: Από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9:00 π.μ και από τις 17:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.
Ακινητοποιημένα όλη τη μέρα θα είναι τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού.
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συμμετέχει στην απεργία, η οποία ξεκινά στις 00.01 της Πέμπτης και θα λήξει στις 12.00 τα μεσάνυχτα.
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν επίσης προκηρύξει 24ωρη απεργία και θα ακυρωθούν δεκάδεςπτήσεις.

Στη συνέχεια ακολουθούν ανακοινώσεις συνδικαλιστικών παρατάξεων και συνομοσπονδιών.

ΜΕΤΑ: ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
Η Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και η συμπόρευσή τους με τα κοινωνικά στρώματα που συνθλίβονται από τις μνημονιακές πολιτικές, να εξελιχθεί σε μια μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση που θα στείλει ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής του μνημονιακού καθεστώτος, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΜΕΤΑ.
Το κάλεσμα:
Πανεργατική Γενική Απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη, έχει ως στόχο να βάλει φρένο στην ψήφιση του νέου μνημονίου και να γίνει η αφετηρία της ανατροπής της μνημονιακής κυβέρνησης της κοινωνικής καταστροφής.
Με αυτή την απεργία θέλουμε να σταματήσουμε:
- την ολοκληρωτική καταστροφή των εργασιακών σχέσεων αλλά και των τελευταίων ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων,
- το καλά οργανωμένο σχέδιο της συγκυβέρνησης μέσω του οποίου οδηγείται η «κοινωνική ασφάλιση» στα βράχια, προκειμένου να δικαιολογηθούν οι συντάξεις εξαθλίωσης και πείνας των 360ευρώ από το 2015
- το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αλλά και της ιδιοκτησίας των πολιτών («κόκκινα» δάνεια κτλ.) υπέρ του Κεφαλαίου και των τραπεζών
- την εγκαθίδρυση της επισφαλούς εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα («ενοικιαζόμενοι» υπάλληλοι, κοινωφελής εργασία, 5μηνα, 6μηνα κτλ.)
- τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, σε δημόσιο τομέα μέσω των διαθεσιμοτήτων, της «αξιολόγησης» και του «επανέλεγχου» των συμβάσεων και σε ιδιωτικό τομέα μέσω της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων.
- τις κυβερνητικές παρεμβάσεις υπέρ εργοδοτών, όπως την κατάργηση της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) κτλ.
- την επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, με κυρίαρχο αυτό της απεργίας.
Παρά την προσπάθεια συγκάλυψης που γίνεται από τη συγκυβέρνηση και τα κυρίαρχα συστημικά ΜΜΕ ότι δεν έρχονται άλλα μέτρα, ότι «το μνημόνιο τελείωσε», η αλήθεια είναι άλλη και αποδεικνύεται από τον —κοινωνικά βάρβαρο— Προϋπολογισμό του 2015, όπου εντείνεται η φορομπηχτική πολιτική κατά των συνήθων «υποζυγίων» και καταργείται - εξαφανίζεται το κοινωνικό κράτος.
Το ΜΕΤΑ καλεί όλα τα συνδικάτα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δίπλα στους εργαζομένους και την κοινωνία και να δώσουν μέχρι τελευταία στιγμή τη μάχη της επιτυχίας της Γενικής Απεργίας.
Τέλος, καλεί όλους και όλες να δώσουμε δυναμικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σ' όλη τη χώρα για να σταλεί ηχηρό μήνυμα Αντίστασης και Ανατροπής του μνημονιακού καθεστώτος και της συγκυβερνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και να πει ΟΧΙ στα νέα μέτρα και στο νέο μνημόνιο, με όποιο όνομα και εάν είναι αυτό.
Πρέπει μαζικά, σθεναρά να απαιτήσουμε να φύγει αυτή η κυβέρνηση, που έχει σπείρει την καταστροφή και τον όλεθρο στη χώρα.
Η απεργία δεν είναι το τέλος, αλλά η απαρχή για μεγάλους αγώνες για την Ανατροπή.
Αθήνα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ πλ. Κλαυθμώνος - ώρα 11.00
Το ΜΕΤΑ καλεί στην ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των Σωματείων, Χαυτεία - ώρα 10.30
ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11πμ
Μην ανέχεσαι το μικρότερο κακό γιατί φέρνει στο προσκήνιο νέα επίθεση!
Μη μειώνεις τις απαιτήσεις σου!
Εργαζόμενε-η, άνεργε-η,
Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας!
Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δε μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Η ανάπτυξη που επικαλούνται και επιδιώκουν θα φέρει σίγουρα νέα κέρδη για τους λίγους και για τους πολλούς θα συνεχίζεται η ανέχεια, η ζωή με ψίχουλα. O κρατικός προϋπολογισμός για το 2015 κινείται σε αυτό το πλαίσιο, ανακατανέμει ψίχουλα κόβοντας σημαντικά κονδύλια για την προστασία της εργατικής οικογένειας, θεωρεί δυσβάστακτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
Το μέλλον μας δε βρίσκεται στα όρια της πείνας.
Να απορρίψουμε τη ζωή με τα ψίχουλα και τα αποφάγια που μας δίνουν.
Χρησιμοποιούν την ακραία φτώχεια ως μοχλό πίεσης για να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς, για να καταργήσουν επιδόματα, τις συντάξεις, να φέρουν τα όρια επιβίωσης στα τάρταρα.
Να απορρίψουμε τη θεωρία της ταξικής συνεργασίας και υποταγής.
Όσοι ισχυρίζονται με τα λόγια και τις θέσεις τους ότι μπορεί να υπάρχει κοινό συμφέρον ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους είναι εχθροί του λαού, λένε ψέματα. Είναι κοροϊδία και απάτη να υποστηρίζει κάποιος ότι μπορεί οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι τραπεζίτες και εφοπλιστές να έχουν άθικτα τα κέρδη και τα συμφέροντα τους και παράλληλα οι εργαζόμενοι να ελπίζουν σε ανακούφιση και βελτίωση της ζωής τους.
Η ενίσχυση της κερδοφορίας των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δε θα ανακουφίσει τους εργαζόμενους από τον εφιάλτη της ανεργίας, το σάρωμα των μισθών και των συντάξεων, τη φορολογία και την ακρίβεια. Η τωρινή, μεγάλη κερδοφορία για τους μεγαλοξενοδόχους στον κλάδο του τουρισμού και η ακόμα πιο μεγάλη επιδείνωση στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς για τους εργαζόμενους, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πώς εννοούν την ανάκαμψη.
Να σταματήσουμε την αρπαγή του μόχθου μας!
Ουσιαστικές αυξήσεις παντού! Είναι στο χέρι μας!
Εδώ και τώρα:ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νομοί που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις. Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.
Καμία νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.
Είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!
Εδώ και τώρα: Κάλυψη των απωλειών και πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Τα έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι με το παραπάνω! Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση  και τις συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών, της 13ης και 14ης σύνταξης.
Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας!
Εδώ και τώρα:Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης
Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης!
Όποιος ταυτίζει τα συμφέροντα των εργαζόμενων με τα κέρδη των επιχειρήσεων, όποιος βάζει τις δεσμεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου λαού, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Βρίσκεται στην πλευρά του παράδεισου για τη μεγαλοεργοδοσία και της κόλασης για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού.
Μην περιμένεις “σωτήρες”!
Από τη δράση μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας, εξαρτάται η “σωτηρία” μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να απορρίψουμε την αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές στην κυβέρνηση θα γίνει πιο ανθρώπινο το εκμεταλλευτικό σύστημα, πως θα γυρίσει ο τροχός. Η αναμονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές αποδείχτηκε πως δε φέρνει πίσω κατακτήσεις. Η αδράνεια, η καθυστέρηση δημιουργεί νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες, σταθεροποιείται η φτώχεια και η εξαθλίωση.
Να σπάσουμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς!
Οποιαδήποτε πρασινομπλέ ή ροζ διαπραγμάτευση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μας φορτώνει με νέες δεσμεύσεις για αντιλαϊκά μέτρα. Οι τωρινές υποσχέσεις-ψίχουλα κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν πως η στρατηγική τους είναι ενιαία, προστατεύουν τον πλούτο των επιχειρηματικών ομίλων, δίνουν ώθηση για τη μεγαλύτερη κερδοφορία τους και από την άλλη δίνουν φούσκες-αέρα στους εργαζόμενους.
Η ζωή με αποδοχή των δεσμεύσεων και του χρέους σημαίνει ανεργία, φτώχεια, δυστυχία, μισή ζωή! Το εργατικό-λαϊκό κίνημα δε μπορεί να κάνει πίσω από το αίτημα για μονομερή διαγραφή του χρέους, για κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλιώς θα ζούμε κάτω από διαρκή «μνημόνια».
Οι εργαζόμενοι είναι οι παραγωγοί του πλούτου!
Αυτοί παράγουν, αυτοί κινούν τα εργοστάσια, τα λιμάνια, τις επιχειρήσεις.
Το μόνο αναγκαίο και ρεαλιστικό είναι ο παραγόμενος πλούτος να επιστρέψει στον παραγωγό του. Να κατευθυνθεί για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.
Ενιαίο μέτωπο απέναντι στη γραμμή των μονοπωλιακών ομίλων
To ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συντόνισαν τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη. Χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή συλλόγων αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, γυναικών, νεολαίας, επιτροπών ανέργων που συζήτησαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους για αυτόν τον παλλαϊκό-πανελλαδικό ξεσηκωμό.
Το βήμα που πραγματοποιήθηκε πρέπει να συνεχιστεί με νέα δυναμική, πανελλαδικά, κατά κλάδο, κατά περιοχή, σε κάθε τόπο δουλειάς. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις με μεγαλύτερη επιμονή και αποφασιστικότητα να βρεθούν στους κλάδους, στις επιχειρήσεις, να ενημερώσουν τους εργάτες και τις εργάτριες, να μπουν μπροστά για να σηκωθεί άνεμος διεκδικήσεων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας!
Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!
ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΌΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΟΜΟΝΟΙΑ 11πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.