Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Δεκάδες συλλήψεις πολιτικών στην Ισπανία για υποθέσεις διαφθοράς της τάξης των 250 εκ. ευρώ

Δεκάδες συλλήψεις πολιτικών στην Ισπανία για υποθέσεις διαφθοράς της τάξης των 250 εκ. ευρώΠολιτικοί και αξιωματούχοι του δημοσίου μεταξύ των 51 ατόμων που έχουν εντοπιστεί για αδειοδότηση επιχειρήσεων και για δωροδοκίες.

Η αστυνομία στην Ισπανία συνέλαβε πάνω από 50 άτομα σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων και υψηλά ιστάμενων μελών του κυβερνώνοντος κόμματος, στη μεγαλύτερη επιχείρηση κατά της διαφθοράς στην ιστορία της χώρας.
Μετά τις μαζικές επιδρομές το πρωί της Δευτέρας, 51 ανώτατοι αξιωματούχοι του πολιτικού προσωπικού φέρονται να είναι μέρος ενός τεράστιου δικτύου διαφθοράς στη χώρα.
franciscoΟ Francisco Granados, πρώην γενικός γραμματέας του κυβερνώνοντς Λαϊκού Κόμματος (η ελληνική ΝΔ), είναι από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες που βρίσκονται υπό κράτηση.
Ο Miguel-Anxo Murado, Ισπανός δημοσιογράφος, είπε στο Al Jazeera από τη Μαδρίτη, ότι μέλη και των δύο κομμάτων (Λαϊκού κόμματος – ΝΔ και των Σοσιαλιστών – ΠΑΣΟΚ) βρίσκονται μεταξύ των συλληφθέντων, όπως και δύο πρώην δήμαρχοι της Μαδρίτης.
Οι υποθέσεις διαθφοράς και η αποδοχή δωροδοκιών φέρεται να είναι της τάξης των 250 εκ. ευρώ συνολικά
Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης της αστυνομίας και μετά τις συλλήψεις, περισσότεροι από 400 τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων έχουν «παγώσει» και άνω των 260 εταιριών ερευνώνται από τις αρχές.
[πηγή: Al Jazeera]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.