Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

14 χαμένα χρόνια προόδου στην Ελλάδα από το 2008 μέχρι το 2012

14 χαμένα χρόνια προόδου στην Ελλάδα από το 2008 μέχρι το 2012Ο οικονομολόγος John Kenneth Galbraith επινόησε τον περίφημο όρο «συμβατική σοφία», για να περιγράψει κάποιες γενικές δηλώσεις που οι περισσότεροι άνθρωποι δέχονται ως αλήθεια, ακόμα κι αν δεν είναι. Στην περίπτωση της Mεγάλης Ύφεσης και των επιπτώσεων της στα παιδιά, η συμβατική σοφία λέει ότι  ο πόνος ήταν αναπόφευκτος, κατανεμήθηκε όμως ισομερώς μεταξύ των κοινωνικών ομάδων και θα ανακουφιστεί από τη μακροοικονομική ανάκαμψη.

Η έκθεση της unicef δείχνει το αντίθετο. Εκατομμύρια παιδιά επηρεάστηκαν άμεσα και απευθείας από την ύφεση (περισσότερο από ό, τι άλλες ευάλωτες ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι) και πολλά θα υφίστανται τις συνέπειες για μια ζωή. Και ο αντίκτυπος, σίγουρα, δεν κατανεμήθηκε ομοιόμορφα σε όλα τα παιδιά σε όλες τις χώρες.
Το διάγραμμα παρουσιάζει τις μειώσεις στο εισόδημα των νοικοκυριών από το 2008 έως το 2012. Δείχνει ότι έχουν χαθεί χρόνια εν δυνάμει προόδου από τηνύφεση. Στην Ελλάδα, οι οικογένειες με παιδιά έχασαν το ισοδύναμο 14 ετών εισοδηματικής προόδου. Η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο και η Ισπανία έχασαν από 10 χρόνια, η Ισλανδία έχασε 9 και η Ιταλία, η Ουγγαρία και η Πορτογαλία έχασαν από 8.
Για τα παιδιά σε οικογένειες που βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα εισοδήματος η κατάσταση είναι μάλλον χειρότερη.
Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση της unicef: http://issuu.com/jodi2/docs/rc12-gr?e=10435205/9922505

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.