Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η Greenpeace "αδειάζει" τον Βενιζέλο

Με αυτή τη φωτογραφία και λεζάντα «Οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τα λόγια» σχολίασε το ελληνικό γραφείο της Greenpeace την ομιλία του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα όπου ο Βαγγέλης Βενιζέλος παρουσίασε την πολιτική της κυβέρνησης για την κλιματική αλλαγή ούτε λίγο ούτε πολύ ως παγκόσμιο παράδειγμα προς μίμηση.

Όπως επεσήμανε η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση «Μέχρι τώρα όμως η κυβέρνηση έχει να δείξει ένα μακρύ κατάλογο πολιτικών που καταστρέφουν το κλίμα».

Την ίδια ώρα και στο πλαίσιο της της πανευρωπαϊκής εκστρατείας για την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα το πλοίο σύμβολο της Greenpeace, Rainbow Warrior ΙΙΙ θα βρίσκεται...
από τις 25 έως τις 28 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο.

Όπως επισημαίνει η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση, το Rainbow Warrior ΙΙΙ επιστρέφει στην Ελλάδα για να αναδείξει το τεράστιο περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος της εξάρτησης από το πετρέλαιο και να προωθήσει την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως λύση στο ενεργειακό πρόβλημα των νησιών του Αιγαίου. Όπως αναφέρει το το ελληνικό γραφείο της Greenpeace «η ηλεκτροπαραγωγή με καύση πετρελαίου στα νησιά του Αιγαίου κοστίζει στους Έλληνες καταναλωτές 800 εκατ. € ετησίως και ευθύνεται για σημαντική ρύπανση που απειλεί τη δημόσια υγεία και επιβαρύνει το μοναδικό φυσικό περιβάλλον των νησιών μας».

Η Ρόδος είναι ένα από τα νησιά με έντονο ενεργειακό πρόβλημα, καθώς μέσα σε λιγότερο από 20 χρόνια έχει σχεδόν διπλασιάσει την κατανάλωση ενέργειας. Τα καλοκαίρια βρίσκεται συχνά υπό την απειλή μπλακάουτ την ώρα που ως λύση προτείνεται η κατασκευή νέας πετρελαϊκής μονάδας χωρίς ποτέ να έχουν προωθηθεί επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και μικρές εφαρμογές ΑΠΕ στα κτίρια. Σήμερα το πετρέλαιο για ηλεκτροπαραγωγή της Ρόδου κοστίζει στους Έλληνες καταναλωτές 120 εκ. € ετησίως, ένα ποσό που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μειωθεί με την κατασκευή και λειτουργία της νέας μονάδας.

Από το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.