Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Άφησαν εκτός ελέγχου γαλαζοπράσινους δημάρχους με περισσότερες μετατροπές συμβάσεων – Αποκαλυπτικοί οι αριθμοί

Στο απυρόβλητο φέρονται να είναι μέχρι στιγμής αρκετοί γαλαζοπράσινοι δήμοι σε σχέση με το θέμα του ελέγχου των μετατροπών των συμβάσεων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυγής, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ψέματα όταν δήλωσε πως δεν υπήρχε πολιτικό κριτήριο στην επιλογή των δήμων απ” όπου ξεκινά ο επανέλεγχος συμβάσεων. Οι αριθμοί δείχνουν ότι από την πρώτη δεκάδα με τις περισσότερες μετατροπές συμβάσεων εξαιρέθηκαν «γαλάζιοι» και «μπλε» δήμοι και...
εντάχθηκαν ΟΤΑ με αριστερές διοικήσεις.

Ο υπουργός έσπευσε χθες το πρωί να διαψεύσει την σχετική καταγγελία του δημάρχου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδη, ο οποίος επισήμανε χαρακτηριστικά ότι στην λίστα των πρώτων 10 υπό έλεγχο δήμων δεν συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος Αμαρουσίου, που έχει περισσότερες μετατροπές συμβάσεων από τον δικό του δήμο, αλλά διοικείται από τον «γαλάζιο» Γ. Πατούλη, εκλεκτό της Ν.Δ. για πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Οι αριθμοί, όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι αμείλικτοι. Οι μετατροπές συμβάσεων στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη είναι 380, ενώ στον Δήμο Αμαρουσίου 490. Αλλά υπάρχουν και άλλοι με ακόμα περισσότερες: Στον Δήμο Καλλιθέας, που τον διοικούσε ο «πράσινος» απερχόμενος πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, οι μετατροπές ήταν 400, ενώ 350 ήταν οι μετατροπές συμβάσεων στον Δήμο Ηρακλείου, με δήμαρχο ως τις εκλογές τον υπουργό των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γ. Κουράκη. Στον Δήμο Κοζάνης, τον οποίο διοίκησε επί χρόνια ο στενός συνεργάτης του Ευ. Βενιζέλου, υπουργός αναπληρωτής Αγροτικής Ανάπτυξης Π. Κουκουλόπουλος (τον διαδέχθηκε μέχρι τις τελευταίες εκλογές ο «πράσινος» Λ. Μαλουτάς) έγιναν 500 μετατροπές συμβάσεων. Αυτοί οι δήμοι, όμως, δεν συμπεριλήφθηκαν στην λίστα των 10, αφού ο Κυρ. Μητσοτάκης προτίμησε να στοχοποιήσει τους δήμους με αριστερές διοικήσεις (Χαλάνδρι, Ζωγράφου, Λάρισα, Πατρέων και Νίκαια – Αγ. Ι. Ρέντη).

Πανικό καταλογίζει στον Κυρ. Μητσοτάκη και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς ο υπουργός εντείνει την επιχείρηση παραπληροφόρησης προκειμένου να «προκαλέσει ρήγμα ανάμεσα στους εργαζόμενους και στους αιρετούς που αντιδρούν στο κυβερνητικό σχέδιο μαζικών απολύσεων εργαζομένων από το Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», την ίδια στιγμή που ο υπουργός «τηρεί σιγή ιχθύος» αφού «από τους 325 Δήμους οι 320 έχουν απορρίψει τη συγκριτική αξιολόγηση».
Πάντως, υπερασπιστής της κυβερνητικής νομιμότητας εμφανίστηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, αμφισβητώντας τη διαδικασία μετατροπής των συμβάσεων με βάση το Π.Δ. 164/2004 επί υπουργίας Παυλόπουλου, αλλά και την ανεξάρτητη λειτουργία του ΑΣΕΠ.

Από aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.