Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Φώτης ο «πρόθυμος»! Ο Mr 1,23% ψάχνει σανίδα σωτηρίας για τον ίδιο και το κόμμα του

Καμία από τις προσωπικότητες που βολιδοσκόπησε το Μαξίμου δεν δέχεται να μπει σε διακοσμητική θέση - «Θα ζήσουμε τραγελαφικές καταστάσεις με τον Κουβέλη Πρόεδρο της Δημοκρατίας» λένε τα στελέχη της αριστεράς

Είναι δυνατόν να προταθεί για την προεδρία της Δημοκρατίας ένας άνθρωπος του οποίου το κόμμα μετά βίας συγκέντρωσε 1,23% στις ευρωεκλογές; Πως θα τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση ένας άνθρωπος που δεν έχει την πυγμή, το θάρρος και το πολιτικό ανάστημα να υπερασπιστεί μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός του το συμφέρον του Έθνους και του ελληνικού λαού;


Ένας άνθρωπος που όσο ήταν στην συγκυβέρνηση ψήφιζε όλες τις αιματηρές διατάξεις των μνημονίων και μετά στις τηλεοράσεις δήλωνε ότι διαφωνεί;

Κι όμως όλα είναι δυνατά στην Ελλάδα των μνημονίων. Το πώς καταλήξαμε εκεί είναι προφανές. Κανείς δεν δέχεται να «αναλάβει» μια θέση που είναι εντελώς διακοσμητική για να υπογράφει νόμους και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που έρχονται από ξένα δικηγορικά γραφεία και «κατακρεουργούν» τους Έλληνες.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές εδώ και μεγάλο διάστημα στο Μαξίμου έχουν βολιδοσκοπήσει σοβαρές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους. Μίλησαν με διακεκριμένους καθηγητές, με ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων και Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Όλες τους οι προσπάθειες τους έπεσαν στο κενό. Η μόνη απάντηση που έλαβαν οι επιτελείς του πρωθυπουργού ήταν: «Ευχαριστώ όχι».

Εκ των πραγμάτων Σαμαράς και Βενιζέλος «σύρθηκαν» στην επιλογή Κουβέλη μήπως και καταφέρουν και συγκεντρώσουν τον πολυπόθητο αριθμό των 180.

Από την άλλη μεριά γίνεται πλέον σαφές γιατί ο κ. Κουβέλης δεν παραιτήθηκε ποτέ από τα όργανα του κόμματος για να μπορεί με την ιδιότητα του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. να διαπραγματευθεί την όποια συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας και βεβαίως για να διασώσει την Δημοκρατική Αριστερά που πνέει τα λοίσθια.

Παρά τις επίσημες διαψεύσεις ότι ο κ. Κουβέλης δεν συζητάει για την ΠτΔ η αλήθεια είναι μια: Συζητάει και μάλιστα πολύ σοβαρά. Και ταυτόχρονα φλερτάρει και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι γνωρίζουν τον Φώτη - Φανούριο Κουβέλη – όπως είναι το πλήρες όνομά του - ξέρουν πολύ καλά πως παρά τη μετριοπάθεια των λόγων και των έργων η οποία τον διακρίνει, πρόκειται για έναν εξόχως φιλόδοξο πολιτικό. Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που έφυγε από τον ΣΥΝ αφού δεν μπορούσε να δεχθεί να είναι δεύτερο βιολί μετά τον Τσίπρα.

Ακριβώς για αυτό τον λόγο αποχώρησε και από την κυβέρνηση. Αποχώρησε επειδή ο Μπαλτάκος μπλόκαρε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, κάτι που δεν μπορεί να το διανοηθεί ανθρώπινος νους. Ενώ δηλαδή υπόγραψε όλες τις περικοπές και τη διάλυση των εργασιακών και των μισθολογικών δικαιωμάτων, αποχώρησε επειδή δεν πέρασε η επιλογή του για το αντιρατσιστικό!!!

Συνθέτοντας το πάζλ γίνεται εύκολα αντιληπτό για ποιο λόγο σήμερα ο Σαμαράς επιθυμεί διακαώς να περάσει το αντιρατσιστικό ως δώρο στον Κουβέλη για να τον προτείνει στη συνέχεια στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Το κακό είναι ότι στο εσωτερικό της ΔΗΜ.ΑΡ. στην κυριολεξία «γελάνε» με την πρόταση που ετοιμάζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Όπως λέει και ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιάννης Πανούσης «θα ζήσουμε τραγελαφικές καταστάσεις με τον Κουβέλη πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού ο ίδιος θα ψηφίζει τα νομοσχέδια και η ΔΗΜ.ΑΡ. θα τα καταψηφίζει».

Αν και εφόσον δεχθεί ο κ. Κουβέλης την πρόταση είναι προφανές ότι η το μεγαλύτερο μέρος της Δημοκρατικής Αριστεράς θα μετακινηθεί μέσα σε μια νύχτα στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο πρόεδρος του κόμματος.

Eίθε ο Άγιος Φανούριος να τους δώσει φώτιση και να μην εξευτελιστούν τα πάντα σε αυτό τον τόπο…

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.