Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ECONOMIST: ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΚΑΘΩΣ ΜΠΑΖΕΙ ΝΕΡΑ

ΜΕΡΚΕΛ, ΟΛΑΝΤ, ΡΕΝΤΣΙ, ΝΤΡΑΓΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην ευρωζώνη, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο όλη τη χρονιά είναι το πρωτοσέλιδο του βρετανικού περιοδικού "The Economist" με τίτλο "Η αίσθηση του ναυαγίου (πάλι)", με τη Μέρκελ, τον Ολάντ, τον Ντράγκι, τον Ρέντσι, στο καράβι του ευρώ το οποίο βυθίζεται καθώς μπάζει νερά.
Η κυβερνητική κρίση στη Γαλλία ανέδειξε αυτά τα προβλήματα καθώς το σύστημα στην ευρωζώνη ''χάνει λάδια'' αναφέρει το Economist, δυσχεραίνοντας την οικονομική κατάσταση διεθνώς από τις ΗΠΑ εώς την Κίνα που προβληματίζουν, σε περιβάλλον γεωπολιτικών εντάσεων.  
Η κρίση στη Γαλλία προκλήθηκε από στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα και έδειξαν ότι η γαλλική οικονομία παρουσίασε μηδενική ανάπτυξη το πρώτο εξάμηνο, ενώ η ανεργία συνέχισε να αυξάνει.
"Η ευρωζώνη απειλείται από μια μακροχρόνια ύφεση, που μπροστά της θα ωχριούν οι χαμένες δεκαετίες της Ιαπωνίας", υποστήριξε ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, μιλώντας στην 5η Συνάντηση των νομπελιστών, στο Λιντάου της Γερμανίας, όπως αναφέρει ρεπορτάζ στη Deutsche Welle.
"Η μία χώρα μετά την άλλη ολισθαίνει στην κρίση και αυτό αποδεικνύει ότι είμαστε αντιμέτωποι με συστημικά σφάλματα", αναφέρει, συμπληρώνοντας ότι υποτιμήθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι ανασταλτικές επιδράσεις της λιτότητας στην ανάπτυξη.  
Με λίγα λόγια, ούτε "έξω πάμε καλά".

Διολισθαίνουν οι οικονομίες των τριών ισχυρότερων χωρών της ζώνης του ευρώ (Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία). Αντί η κρίση να αναχαιτίζεται και να βελτιώνεται το κλίμα, απλώνεται η αστάθεια και η αβεβαιαότητα οικονομικά και πολιτικά, από την περιφέρεια στον πυρήνα του ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.