Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Λαφαζάνης: Σε ποιο πλανήτη ζει ο κ. Σαμαράς; ...


BINTEO...
«Είναι θλιβερό το θέαμα ενός πρωθυπουργού, πάνω σε έναν λαό που δεν βλέπει αύριο, να λέει ότι ...
κάνουμε ράλι επιτυχιών. Σε ποιο πλανήτη ζει ο κ. Σαμαράς;» έθεσε το ερώτημα ο Π. Λαφαζάνης το πρωί στον ΣΚΑΙ περιγράφοντας την ύφεση που επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Έχουμε ύφεση στην Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία δηλαδή μία Ευρωζώνη, η οποία βουλιάζει και μια Ελλάδα που κατρακυλάει διαρκώς» ενώ αντικρούοντας τα περί λαϊκισμού που η κ. Ασημακοπούλου χρέωνε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Λαφαζάνης είπε: «Καταστρέφονται τα πάντα στην Ευρώπη και μου λέτε ότι είμαι λαϊκιστής, επειδή μιλάω εναντίον της λιτότητας;

Ενδεικτικό παράδειγμα του «νέου ολοκληρωτισμού στην Ευρώπη» είναι η πρόσφατη πολιτική ανατροπή στη Γαλλία, «μια κουβέντα είπε ο υπ. Οικονομικών της Γαλλίας και άλλαξαν όλη την κυβέρνηση, γιατί έθιξε την κα Μέρκελ»!
  «Αυτή η κυβέρνηση δίνει καθημερινά τη χαριστική βολή στη χώρα. Μια κυβέρνηση οικτρής μειοψηφίας, που έχει καταρρεύσει. Δεν αντιπροσωπεύει σχεδόν τίποτα, δεν υπάρχει μέσα στο λαό, όχι να βάζει φόρους να κάνει επιδρομές στα εισοδήματα και να καταστρέφει την οικονομία» είπε καταλήγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να δώσει «φιλί ζωής σε μια καταστροφική κυβέρνηση». Η συζήτηση δεν αφορά «το θέμα του προέδρου αλλά για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, την οποία δεν δίνουμε».

Ο Π. Λαφαζάνης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προεδρολογεί, ούτε έσπευσε να ανακινήσει το θέμα». «Μετά τις εκλογές με ευρεία συναίνεση θα εκλέξουμε νέο πρόεδρο για μια αλλαγή πορείας στη χώρα». Πρόσθεσε επίσης ότι το πρόβλημα είναι ο φαύλος κύκλος της λιτότητας που δεν έχει τέρμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τάζει αλλά αντίθετα προτείνει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.