Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Θα τον χαστούκιζε...

«Θα χαστούκιζα αυτόν που έκανε τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ»"Δεν μπορούμε να αυξήσουμε τον ΦΠΑ στο καλάθι της νοικοκυράς, στα τρόφιμα που καταναλώνει ο φτωχός και μέσος Έλληνας", τονίζει ο ...
υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Θα το σκεφθεί οπωσδήποτε και ο υπουργός Οικονομικών. Όταν η Αγγλία έχει μηδενικό ΦΠΑ στο γάλα, εδώ δεν μπορεί από το 13% να πάει παραπάνω. Αυτό θα είναι καταστροφή», σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ στα νησιά, ο υφυπουργός τονίζει ότι υπάρχουν διαφορές στα νησιά. «Άλλο είναι η Σύμη, άλλο είναι η Μύκονος. Άλλο η Σαντορίνη και άλλο η Φολέγανδρος. Ναι μεν μερικά νησιά πρέπει να έχουν πολύ χαμηλό συντελεστή αλλά σε κάποια πρέπει να αυξηθεί».

Ο κ. Γιακουμάτος υπογραμμίζει ότι «οι τιμές του καταναλωτή είναι σήμερα πιο προσιτές από ποτέ άλλοτε. Η ΕΛΣΤΑΤ έχει κάνει αντικειμενικοποίηση των κριτηρίων των τιμών της αγοράς, όπου διαπίστωσε ότι τον Ιούλιο είχαμε 0,87% μέσο όρο μείωση. Σε μερικά προϊόντα είχαμε και 18% μείωση, πάντως έχουμε καθοδική τάση σε ό,τι αφορά τις τιμές».

Ερωτηθείς για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Γιακουμάτος αφού επαναλαμβάνει ότι «θα χαστούκιζε» αυτόν που έκανε το λάθος στον υπολογισμό του, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι «ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης έχει σηκώσει τα μανίκια και διορθώνει τα λάθη και ορισμένες αδικίες που υπήρχαν στον προηγούμενο ΕΝΦΙΑ. Η εντολή του Σαμαρά στο υπουργείο Οικονομικών και η εντολή του ελληνικού κοινοβουλίου που ψήφισε τον ΕΝΦΙΑ ήταν ο νέος φόρος να είναι 15% λιγότερος από το χαράτσι και τον φόρο ακίνητης περιουσίας. Υπάρχουν όμως εξόφθαλμες αδικίες. Έγιναν λάθη του προγράμματος της πληροφορικής και δεύτερον έπρεπε να προβλεφθεί το θέμα με τα ξενοίκιαστα σπίτια και καταστήματα, μία δραστική μείωση. Αυτά τα δύο πρέπει να διορθωθούν».

Ο κ. Γιακουμάτος τονίζει ακόμη ότι η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης θα ήταν ένα «καλό ξεκίνημα». Όπως λέει χαρακτηριστικά «το πετρέλαιο θέρμανσης το πληρώσαμε πολύ ακριβά. Τα δημόσια έσοδα ήταν μειωμένα κατά 400 εκατομμύρια. Άρα θα ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα να μπορέσουμε να ελαττώσουμε τον φόρο και να αυξηθούν και τα έσοδα του κράτους... Δεν ξέρω τι καταλαβαίνει η τρόικα. Εγώ ξέρω τι καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός. Η Ελλάδα υποφέρει, κλείνουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χρωστάνε 10- 30.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ, στο ΙΚΑ, την εφορία. Βλέπω στην Ιταλία τι κάνει ο πρωθυπουργός Ρέντσι, βλέπω στη Γαλλία τι έγινε χθες. Κάπου πρέπει και εμείς να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Δεν μπορούν να μην γίνουν οι 100 δόσεις, δεν μπορεί να μην μειωθούν οι συντελεστές, δεν μπορεί να μην μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτά μπορεί η ελληνική κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς να τα αντιμετωπίσουν»...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.