Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ ΨΥΧΡΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

...ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΡΩΣΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤOY ΛΑ'Ι'ΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Μπροστά στις αλλεπάλληλες νίκες του λαϊκού στρατού της Νοβορωσίας και την υποχώρηση, συχνά άτακτη και σε συνθήκες διάλυσης, των στρατιωτικών δυνάμεων της αμερικανόδουλης κυβέρνησης του Κιέβου, αλλά και μπροστά στα αδιέξοδα της μεγάλης πολιτικής κρίσης που κλιμακώνεται στην Ουκρανία, η Δύση έχει εξαπολύσει μια λυσσώδη εκστρατεία απειλών και πιέσεων σε βάρος της Ρωσίας, η οποία απειλεί την ειρήνη και φέρνει την Ευρώπη στο χείλος του πολέμου.
Οι κυρίαρχοι κύκλοι σε ΗΠΑ και ΕΕ με τη συνδρομή και του ΝΑΤΟ (βλέπε εδώ) κλιμακώνουν το ψυχροπολεμικό κλίμα, απειλούν ευθέως με νέες αναβαθμισμένες κυρώσεις τη Ρωσία, ενώ όλο και περισσότερο πυκνώνουν οι φωνές στη Δύση που επικαλούνται την ανάγκη άμεσης στρατιωτικής ΝΑΤΟικής ''βοήθειας'' προς την κυβέρνηση του Κιέβου.
Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η Ευρώπη γνωρίζει στιγμές τέτοιας έντασης, ώστε πολλοί να κάνουν λόγο ότι η ευρωπα'ι'κή ειρήνη κρέμεται περίπου σε μια κλωστή.
Αυτές τις ώρες η Ελλάδα, αντί να ακολουθεί, παίζοντας με τη φωτιά, μια δορυφορική πολιτική προς τις ΗΠΑ και την ΕΕ, οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες, στο όνομα και της ασφάλειας των Ελλήνων της Νοβορωσίας, για την ειρήνη στην Ουκρανία, με την πλήρη κατοχύρωση των δικαιωμάτων των πληθυσμών της Νοβορωσίας και για μια νέα Ουκρανία δημοκρατική, γέφυρα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας στην Ευρώπη και όχι αντιρωσικό ψυχροπολεμικό φράγμα.


ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ''ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ'' ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ανοιχτό ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον ψυχροπολεμικών κυρώσεων στη Ρωσία αφήνει η ΕΕ. Ηγερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι στην έκτακτη σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις Βρυξέλλες θα συζητηθεί το θέμα, μετά τις υποβολιμιαίες πληροφορίες για παρουσία ρώσων στρατιωτών στην ανατολική Ουκρανία. Η Ουκρανία καταγγέλλει ότι ρώσοι στρατιώτες και τανκς εισήλθαν, υποτίθεται,  σε ουκρανικό έδαφος για να βοηθήσουν το λα'ι'κό στρατό της ανατολικής Ουκρανίας. Την Τετάρτη η Πολωνία κατήγγειλε ότι υπάρχουν στοιχεία-χωρίς να τα δημοσιοποιήσει- για συμμετοχή ρώσων στρατιωτών στις εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία.
Σττρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι η Συμμαχία εκτιμά πως περισσότεροι από 1.000 ρώσοι στρατιώτες λαμβάνουν μέρος στις μάχες.
«Λαμβάνουμε πληροφορίες για αυξημένη παρουσία ρώσων στρατιωτών και για νέα αναταραχή και προέλαση των αυτονομιστών σε περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν πολύ ήσυχες» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ την Πέμπτη, μετά από συνάντησή της με ηγέτες χωρών των Βαλκανίων. «Ξεκαθαρίσαμε τον Μάρτιο ότι εάν υπήρχε περαιτέρω κλιμάκωση, θα έπρεπε να συζητηθεί το θέμα νέων κυρώσεων. Επομένως, το θέμα βρίσκεται στην ατζέντα της Συνόδου και πρέπει να αναρωτηθούμε πώς θα αντιδράσουμε» είπε.
Η Γαλλία του δορυφόρου της Μέρκελ, Ολάντ, προειδοποίησε την Μόσχα με νέες κυρώσεις. Ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, είπε ότι εάν αποδειχθεί ότι ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται σε ουκρανικό έδαφος, «αυτό θα ήταν ανυπόφορο και απαράδεκτο». Ο Ολάντ υποκριτικά κάλεσε τη Ρωσία ''να σεβαστεί την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας και να σταματήσει να στηρίζει τους αυτονομιστές''. Ωστόσο, κάλεσεκαι τις αρχές της Ουκρανίας να δείξουν αυτοσυγκράτηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να αποδεχθούν την αποκέντρωση της εξουσίας για τους ρωσόφωνους πληθυσμούς στην περιοχή. «Η Ευρώπη θα διατηρήσει (τις κυρώσεις) ή μπορεί και να τις αυξήσει εάν αυξηθεί η κλιμάκωση της κρίσης. Δεν επιθυμώ κάτι τέτοιο, καθώς αυτό δεν είναι ούτε προς το συμφέρον της Ρωσίας, ούτε προς το δικό μας» είπε ο Ολάντ. «Ωστόσο, η Ρωσία δεν μπορεί να ελπίζει να είναι μία δύναμη του 21ου αιώνα και να μην σέβεται τους κανόνες» τόνισε.
«Απαράδεκτη» η είσοδος ρώσων στρατιωτών σε ουκρανικό έδαφος, είπε ο Ματέο Ρέντσι στον Πούτιν, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν οι δύο ηγέτες. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο, έκανε, προκλητικά, λόγο για «απαράδεκτη κλιμάκωση» που θα μπορούσε να έχει «πολύ σοβαρές επιπτώσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Ρέντσι.Ο Ματέο Ρέντσι κάλεσε τον Πούτιν «να επιστρέψει τάχιστα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
''Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να στέλνει τανκς στην Ουκρανία'', δήλωσε από την πλευρά του οβρετανός πρωθυπουργός, προειδοποιώντας τη Μόσχα ότι κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με μεγαλύτερες συνέπειες εάν δεν βρεθεί πολιτική λύση στην κρίση. «Απλά δεν είναι αρκετό να συμμετέχει (η Ρωσία) σε συνομιλίες στο Μινσκ, ενώ τα ρωσικά τανκς συνεχίζουν να περνούν τα σύνορα στην Ουκρανία. Αυτή η δραστηριότητα πρέπει να σταματήσει άμεσα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ντέιβιντ Κάμερον,καθιστώντας έτσι σαφες ότι η Αγγλία δεν έχει μόνο αποικιοκρατικό παρελθόν , αλλά και λαμπρόιμπεριαλιστικό παρόν και μέλλον.

ΟΙ ΗΠΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ 
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν μία σειρά επιλογών, λέγοντας ότι οι κυρώσεις αποτελούν το πιο «αποτελεσματικό» εργαλείο.
«Μία στρατιωτική λύση δεν είναι κατά τη γνώμη μας η κατάλληλη προσέγγιση» δήλωσε η Ψάκι, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει τρόπους να βρεθεί λύση μέσω της διπλωματικής οδού.
Πηγές του Πενταγώνου δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν άρματα μάχης και στρατιώτες για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις στην ανατολική Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ που ανησυχούν για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να ψεύδεται και να τροφοδοτεί τις συγκρούσεις» στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Σαμάνθα Πάουερ ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, που συγκλήθηκε εκτάκτως για να συζητήσει τις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση, κατόπιν αιτήματος της Λιθουανίας.
Η Πάουερ παρουσίασε στο Συμβούλιο Ασφαλείας έναν κατάλογο των στοιχείων που δείχνουν μια άμεση εμπλοκή των ρωσικών δυνάμεων που μάχονται στο πλευρό των φιλορώσων αυτονομιστών, και πρόσθεσε ότι «μπροστά σε αυτήν την απειλή, το να μην αντιδράσουμε θα στοίχιζε πολύ ακριβά».
ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΙΣ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ Η ΜΟΣΧΑ
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας απαντά ότι οι πληροφορίες αυτές «δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα». «Παρατηρήσαμε ότι εκτοξεύονται αυτές οι ψευδείς φήμες και είμαστε υποχρεωμένοι να απογοητεύσουμε τους υπερπόντιους επινοητές τους και τους ελάχιστους απολογητές τους στη Ρωσία» είπε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ο ΓΓ ΤΟΥ ΟΗΕ
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, δήλωσε ότι ανησυχεί για τις πληροφορίες που θέλουν τις μάχες στην Ουκρανία να έχουν επεκταθεί προς τα νότια της χώρας. Εάν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, είπε, τότε μιλάμε «για μία επικίνδυνη κλιμάκωση της κρίσης».
«Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να επιτρέψει στην κατάσταση να κλιμακωθεί περισσότερο, ούτε μπορεί να επιτραπεί να συνεχιστεί η βία και η καταστροφή που έχει δημιουργήσει η διαμάχη στην ανατολική Ουκρανία» δήλωσε εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάσε, εξάλλου,  εκτάκτως την Πέμπτη (29/8) για να συζητήσει την κατάσταση στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.