Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΠΑΣΟΚ: Από το ανέκδοτο στην εναλλαγή

Πρόσκληση στον Βαγγέλη Βενιζέλο έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τον εορτασμό της 3ης Σεπτέμβρη, ημέρας-ορόσημο για το ΠΑΣΟΚ καθώς τότε ιδρύθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου πριν από 40 χρόνια, ενώ πρόσκληση στον Γιώργο Παπανδρέου έστειλε και ο Βαγγέλης Βενιζέλος με αφορμή τον εορτασμό της 3ης Σεπτέμβρη, ημέρας-ορόσημο για το ΠΑΣΟΚ καθώς τότε ιδρύθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου πριν από 40 χρόνια.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα γιορτάσει μόνος του τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ με μια εκδήλωση που ονόμασε «Από τον ανένδοτο στην αλλαγή», ενώ και ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα γιορτάσει μόνος του τα γενέθλια...
του ΠΑΣΟΚ με μια εκδήλωση που θα έπρεπε να την είχε ονομάσει «Δεν μας έκλεισαν ακόμη στον Κορυδαλλό».

Στο ΠΑΣΟΚ περνούν εξαιρετικά όμορφες στιγμές από το 2010 και μετά, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου παραμένει στο κόμμα με μέσο τον νεκρό πατέρα του και τον νεκρό παππού του, αφού οι λιγοστοί ψηφοφόροι που παρέμειναν –σε σύγκριση με τα παλιά καλά χρόνια- έχουν κάνει τάμα να ψηφίζουν για μια ζωή Παπανδρέου, ακόμη κι αν ο επόμενος υποψήφιος της οικογένειας δεν θα έχει τελειώσει καν το δημοτικό.

Από την άλλη πλευρά, ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν επέλεξε το δρόμο της σύγκρουσης με τον πρώην αρχηγό του, κι έστειλε ένα email στον ΓΑΠ για να τον ενημερώσει πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό, προσκαλώντας τον στη δική του εκδήλωση μαζί με τον Κώστα Σημίτη, τον πρωθυπουργό ο οποίος κυβερνά αυτόν τον τόπο αδιάκοπα από το 1996.

Στη γιορτή «Από τον ανένδοτο στην αλλαγή», ο Γιώργος Παπανδρέου υποσχέθηκε ότι θα έχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την οικογένειά του, θέλοντας να θυμίσει σε όλους ότι οι Έλληνες είναι ένας λαός που ανέχεται να τον κυβερνούν για έναν σχεδόν αιώνα οι ίδιοι άνθρωποι. Στην έκθεση, η οποία θα γίνει στο Ζάππειο και θα κρατήσει για μια εβδομάδα, δεν θα περιλαμβάνονται οι γυμνές φωτογραφίες της Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου στην Αυριανή, ούτε το θρυλικό ντοκουμέντο που θέλει τον παππού του, Γιώργο, να λέει για τον πατέρα του, Ανδρέα, «αλίμονο αν ποτέ κυβερνήσει την Ελλάδα ο γιος μου».

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί με τίποτα να χωνέψει ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος του άρπαξε τη θέση όταν τα έκανε π⓪υτ@να όλα με το δημοψήφισμα, ενώ μερικοί θεωρούν ότι αυτό το οποίο δεν αντέχει πραγματικά ο πρώην πρωθυπουργός, είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τον θεωρούν ηλίθιο.

Βέβαια, υπάρχει και το παράδειγμα του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος μετά την ήττα του στις εκλογές του 2009 έχει πάρει όρκο σιωπής, όμως ο Γιωργάκης είναι ανήσυχο πνεύμα και δεν μασάει από κάτι τέτοια.

Όπως έγραψαν οι παραπολιτικές στήλες στις εφημερίδες, η πρόσκληση του ΓΑΠ προς τον Βενιζέλο για τη δική του εκδήλωση για το ΠΑΣΟΚ δεν έφτασε ποτέ απευθείας στα χέρια τού αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αλλά την άφησαν στο θυρωρείο του υπουργείου Εξωτερικών δίπλα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αυτό δεν άρεσε πολύ στον Βαγγέλη, καθώς το θεώρησε προσβλητικό, όμως ο Γιώργος τού απάντησε (πάντα μέσω τρίτων) ότι δεν επετράπη η είσοδος στον αγγελιοφόρο επειδή νόμιζαν ότι ο φάκελος με την πρόσκληση μπορεί να απειλούσε τη ζωή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η αλήθεια είναι ο Βαγγέλης έχει δείξει σημάδια φθοράς όταν στρεσάρεται έντονα καθώς το στομάχι του είναι ευαίσθητο στα άγχη και τις αγωνίες, οπότε ακούγεται εντελώς φυσιολογική η αιτιολογία για τον κίνδυνο να πάθει κάτι κακό μόλις ανοίξει απότομα τον φάκελο και δει μέσα ότι ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προσκαλεί τον νυν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ σε μια εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ η οποία θα γίνει δύο μέρες πριν τα κανονικά γενέθλια του κόμματος.

Το τραγικό όμως στην υπόθεση αυτή δεν είναι το μπάχαλο με τις εκδηλώσεις των ΠΑΣΟΚων. Το τραγικό είναι ότι μας κυβερνούν ακόμη.

Από polyfimoss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.