Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ

... ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
Ο ΕΝΦΙΑ ΛΗΣΤΕΥΕΙ. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΚΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΖΟΥΝ!
Από την Τρίτη (2/9) στο Παρίσι, κατά τις κατ'ευφημισμόν "διαπραγματεύσεις" της κυβέρνησης με την τρόικα, θα τεθεί στο τραπέζι το θέμα της άρσης των εμποδίων για να προχωρήσουν οι μαζικοί πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη προς τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, ακόμα και πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ισχύοντα σε περίπτωση αναγκαστικού πλειστηριασμού η τιμή της πρώτης προσφοράς δεν μπορεί να είναι κατώτερη της αντικειμενικής αξίας ακινήτου, με αποτέλεσμα ελάχιστοι να αγοράζουν, αφού η τελευταία είναι αρκετά ανώτερη της εμπορικής.
Επίσης, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, προστατεύεται από τους πλειστηριασμούς των τραπεζών ηπρώτη κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, υπό τις προϋποθέσεις οικογενειακού εισοδήματος 35.000 ευρώ, συνολική αξία κινητής και ακίνητης περιουσίας μικρότερη των 270.000 ευρώ και σύνολο καταθέσεων και κινητών αξιών μικρότερο των 150.000 ευρώ.
Η τρόικα επιμένει η τιμή της πρώτης προσφοράς στους πλειστηριασμούς να μειωθεί στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και να αρθεί κάθε μορφής προστασία στην πρώτη κατοικία, κάτι που ουσιαστικά η τρόικα έχει καταφέρει να προωθήσει στην Κύπρο, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις.
Η κυβέρνηση με μη πειστικές διαρροές προσπαθεί να εξηγήσει ότι δεν θα κάνει πίσω στην προστασία τηςπρώτης κατοικίας , κάτι μάλλον δύσκολο, αφού η τρόικα επιμένει σχεδόν δογματικά στο ζήτημα, το οποίο θεωρεί βασικό για την επανάκαμψη των στεγαστικών δανείων.
Η κυβέρνηση, επίσης, ισχυρίζεται , χωρίς ιδιαίτερη, όμως, επιμονή ότι θα διαπραγματευθεί την κατώτερη τιμή προσφοράς στους πλειστηριασμούς στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας , πράγμα που κι αυτό ουδόλως είναι ευνοϊκό , αν επιτευχθεί για τους δανειολήπτες.
Πολιτικοί κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι τρόικα και κυβέρνηση έχουν θέσει ως στόχο τα ακίνητα των πολιτών, τα οποία θεωρούν ως μια από τις τελευταίες "προνομιούχες" πηγές εσόδων για το κράτος.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι μετά τη "ληστεία" και την έμμεση δήμευση του ΕΝΦΙΑ, ακολουθεί μια βρώμικη τροϊκανο-κυβερνητική επιχείρηση που αποβλέπει στη λεηλασία κάθε ίχνους αποταμίευσης, τη μαζικήεκποίηση ακινήτων με την παράλληλη κατάρρευση των τιμών τους και το ξεσπίτωμα των νοικοκυριών , πράγμα που θα έχει όχι μόνο συγκλονιστικές κοινωνικές αλλά και μεγάλες υφεσιακές οικονομικές παρενέργειες.
Τρόικα και κύκλοι του κατεστημένου θεωρούν ότι στην Ελλάδα υπάρχει πρωτοφανής σε έκτασηιδιοκατοίκηση , καθώς και μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων ιδιοκτησιών, πράγματα ανεπίτρεπτα , όπως λένε, για το οικονομικό επίπεδο της χώρας, αν όχι και μια ιδιόμορφη ανωμαλία της Ελλάδας.
Αυτές τις ώρες μόνο πραγματικά μεγάλα κινήματα κατά του ΕΝΦΙΑ και για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της μικρομεσαίας ακίνητης ιδιοκτησίας μπορούν να αποτρέψουν μια νέα μεγάλη καταστροφή και κοινωνική λεηλασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.