Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΜΑΖΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Πάγωμα δόσεων, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, μείωση των επιτοκίων και άλλες διευκολύνσεις παρέχουν πλέον οι τράπεζες σε όσους δανειολήπτες ζητούν ρύθμιση των οφειλών τους από στεγαστικά...
και καταναλωτικά δάνεια αλλά και για πιστωτικές κάρτες για ποσά που μπορεί να μην ξεπερνούν ούτε τα 1.000 ευρώ.
Τα τραπεζικά ιδρύματα προσφέρουν ελκυστικά πακέτα στους δανειολήπτες προκειμένου να μην τους «χάσουν», δηλαδή να μην «κοκκινήσουν» οι οφειλές τους. Μάλιστα πολλές από τις τράπεζες επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους πελάτες τους προσφέροντάς τους ρυθμίσεις και διακανονισμούς που περιλαμβάνουν πάγωμα δόσεων, επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής και μείωση επιτοκίων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη από τον Ιούνιο πολλές τράπεζες έχουν συστήσει ομάδες που ενημερώνουν τηλεφωνικά τους πελάτες τους πως μπορούν να βγουν από τη δύσκολη θέση και να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τις οφειλές τους.
Οι δανειολήπτες μπορούν να προχωρήσουν σε πάγωμα των δόσεων. Μπορούν να μην πληρώνουν από 6 ως και 12 μήνες καθόλου τη δόση τους όμως στη λήξη της περιόδου κατά την οποία δεν πληρώνει δόσεις οι τόκοι κεφαλαιοποιούνται.
Μια άλλη επιλογή που δίδεται στον δανειολήπτη είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Με τον επιπλέον χρόνο το ποσό της δόσης μειώνεται δραματικά και έτσι ο δανειολήπτης διευκολύνεται ωστόσο σε βάθος χρόνου και με την επιμήκυνση ο καταναλωτής επιβαρύνεται με περισσότερους τόκους.
Η τρίτη επιλογή που δίδεται στους δανειολήπτες είναι η μετατροπή των χρεών από πιστωτική κάρτα σε καταναλωτικό δάνειο. Στην περίπτωση αυτή ο καταναλωτής επιβαρύνεται με πολύ μικρότερο επιτόκιο, που μπορεί να είναι μικρότερο ως και κατά 10 μονάδες, ωστόσο για να γίνει η μετατροπή αυτή η τράπεζα ζητά να γίνει προσημείωση κάποιου ακινήτου.
Ο φόβος των «κόκκινων» δανείων που πολλαπλασιάζονται με ταχείς ρυθμούς, προκαλεί φόβο στις τράπεζες και για το λόγο αυτό ξεκινούν τις μαζικές ρυθμίσεις οφειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.