Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΘΕΡΟΥΣ, ΕΓΑΣΙΑΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!

ΜΕΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ, "ΣΦΑΓΙΑΣΤΙΚΕΣ"ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΟΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ
Μια πραγματική λαίλαπα νέων μέτρων, εν μέσω θέρους, περιμένει εργαζόμενους και ασφαλισμένους!
Η κυβέρνηση φρόντισε να μην χάσει καιρό μετά τις ευρωεκλογές και αφού πήρε το μήνυμα το έστειλε κατευθείαν πίσω με τη μορφή λογαριασμού στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους! 
Μια σειρά "σφαγιαστικά" μέτρα είτε θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την 1η Ιουλίου και μετά, είτε μπαίνουν στην «τελική ευθεία», εν όψει των φθινοπωρινών... ψευτο-διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
ΔΩΡΟ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
Τον Ιούλιο πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή η μείωση των εργοδοτικών-ασφαλιστικών εισφορώνκατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες! Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών θα αποτελέσει μια ακόμη κατάκαρδη μαχαιριά στο βαριά τραυματισμένο ασφαλιστικό σύστημα που θα έχει σημαντικότατη απώλεια πόρων.

ΒΡΑΧΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Συνδικαλιστικά στελέχη τόνιζαν στην Iskra ότι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών δεν λύνει, αντίθετα επιδεινώνει το πρόβλημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ενώ πρόσθεταν,ότι το βασικότερο πρόβλημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι ότι τα εισοδήματα των εργαζομένων είναι πολύ μικρά και η ανεργία πολλή μεγάλη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους.
ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ
Επίσης, από την ίδια ημερομηνία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το νέο φορομπηχτικό σύστημαυπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου για τους συνταξιούχους.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη για πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχους καθώς θα εφαρμοστεί η οριζόντια περικοπή ύψους 5,2% σε όλες τις επικουρικές συντάξεις που χορηγεί το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).Η μείωση, δε, αυτή σηματοδοτεί την αρχή νέων περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, τις οποίες η κυβέρνηση οδηγεί σε δραματική συρρίκνωση, μέχρι εξαφάνισης, με την εφαρμογή από 1/7/2014 της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και του συντελεστή βιωσιμότηταςπου σημαίνει ότι, αν ένα ταμείο επικουρικής ασφάλισης δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις, τότε δεν θα χορηγεί καθόλου συντάξεις. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι από 1/1/2015 τίθεται σε εφαρμογή ο Ν. 3863/2010 σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση θα εγγυάται τις κύριες συντάξεις μόνο μέχρι το ποσό των360 ευρώ μηνιαία οδηγώντας τις σε απόλυτη καταστροφή.
"ΒΟΜΒΑ" ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΟΝΤΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Μέσα στον Ιούλιο, επιπλέον, στο υπουργείο Εργασίας αναμένεται να ολοκληρώσουν μια σειρά"προαπαιτούμενα" μέτρα λαιμητόμο για τον κόσμο της εργασίας, στο πλαίσιο της λεγόμενης "διαπραγμάτευσης" με την τρόικα. Ειδικότερα, έως το τέλος Ιουλίου, θα πρέπει να είναι έτοιμη η μελέτη τουΚΕΠΕ, με τις προτάσεις για το νέο ασφαλιστικό, που αναμένεται να βάλει ακόμη μια "βόμβα" στα θεμέλια του καταρρέοντος ασφαλιστικού συτήματος (νέες ενοποιήσεις ταμείων κλπ). Μάλιστα, βάσει και τωναναλογιστικών μελετών που αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο και έχουν ανατεθεί στο ΚΕΠΕ, θα ληφθούν μέτρα εις βάρος και των κύριων συντάξεων!
ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Εντός του Ιουλίου,δε,αναμένεται να ολοκληρωθούν οι  αλλαγές και στον συνδικαλιστικό νόμο, με προοπτική να υπάρξει νέο νομοθετικό πλαίσιο τον Οκτώβριο, μετά τις συναντήσης κυβέρνησης και τρόικα τον Σεπτέμβριο.Σύμφωνα με συνδικαλιστικούς κύκλους, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μετά την ουσιαστική κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος των εργαζομένων για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την αντιμετώπιση των απεργιών με πολιτικές επιστρατεύσειςδικαστικές απαγορεύσεις και καταστολή, προωθεί, με νόμο την κατάργηση των επίσης συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της απεργίας και του συνδικαλισμού.
ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΟΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ
Σύμφωνα , πάντως με τους ίδους κύκλους, το πλέον "καυτό" θέμα πάντως αφορά τη δεύτερη φουρνιά λεηλασίας των κοινωνικών πόρων, με την επίμαχη λίστα να ετοιμάζεται στο υπουργείο Οικονομικών! Οι ίδοι κύκλοι τόνιζαν ότι πρόκειται για μια ακόμα πιο βάναυση συνέχιση της λεηλασίας όσων κοινωνικών πόρων έχουν απομείνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.