Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Το «μάτι» της ανεργίας – μόνο το 10% των εγγεγραμμένων ανέργων λαμβάνει επίδομα (350€)

Το "μάτι" της ανεργίας - μόνο το 10% των εγγεγραμμένων ανέργων λαμβάνει επίδομα (360€)


Μειωμένος σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, λίγο κάτω από το ένα εκατομμύριο, είναι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, ωστόσο παρά τη σχετική αποκλιμάκωση, που οφείλεται μάλλον στην αύξηση της εποχικής απασχόλησης, μόλις ένας στους δέκα ανέργους παίρνει επίδομα ανεργίας.

Αναλυτικά, το σύνολο των εγγεγραμμένων στη λίστα του ΟΑΕΔ ήταν τον Απρίλιο 993.118 άτομα, έναντι 1.054.626 τον Μάρτιο, δηλαδή παρουσιάζει μείωση κατά 59.508 άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων που αναζητά εργασία ήταν τον Απρίλιο 828.299 άτομα. Από αυτά, 444.492 (ποσοστό 53,66%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 383.807 (ποσοστό 46,34%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
Σημαντική μείωση παρουσίασε τον Απρίλιο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων που παρ” ότι παρέμεναν εγγεγραμμένοι στις λίστες του ΟΑΕΔ δήλωναν πως δεν αναζητούν εργασία. Το σύνολο των λεγόμενων «μη αναζητούντων εργασία» ανήλθε σε 164.819 άτομα, όπου 65.912 (ποσοστό 39,99%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 98.907 (ποσοστό 60,01%) εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
[πηγή: Αυγή]
-

Σχέδιο που αποτελεί κίνδυνο για το επίδομα ανεργίας αλλά και για άλλα επιδόματα, καθώς αυτά θα δίνονται βάσει περιουσιακών κριτηρίων, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με δημοσιευμα της εφημερίδας »Δημοκρατία» κατ’ εντολήν της τρόικας για την καταβολή επιδομάτων και γενικά των κοινωνικών παροχών θα λαμβάνονται, υπ’ όψιν όχι μόνο τα εισοδήματα που απέκτησε ο ενδιαφερόμενος κατά το εκάστοτε προηγούμενο έτος αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει, δηλαδή τα ακίνητα, τααυτοκίνητα, τα δίκυκλα, τα σκάφη αναψυχής και τα λοιπά κινητά αντικείμενα μεγάλη αξίας που έχει στην κατοχή του.
Επιπλέον θα λαμβάνονται υπόψη και οι καταθέσεις και οι πάσης φύσεως επενδύσεις των χρημάτων του, δηλαδή οι καταθέσεις του στις τράπεζες, τα ομόλογα, οι μετοχές, τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και τυχόν άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα και παράγωγα στα οποία έχει τοποθετήσει τα χρήματά του.
Για τον προσδιορισμό της πραγματικής οικονομικής κατάστασης κάθε φορολογουμένου θα χρησιμοποιηθεί το ηλεκτρονικό «περιουσιολόγιο», δηλαδή η βάση δεδομένων που δημιουργεί το υπουργείο Οικονομικών καταχωρίζοντας πληροφορίες για όλα τα εισοδήματα, τα περιουσιακά στοιχεία και τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων πολιτών.
[πηγή: www.dikaiologitika.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.