Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Στις δέκα χώρες με τη μεγαλύτερη εξαθλίωση παγκοσμίως η Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Economist Intelligence Unit και έκθεση που δημοσιεύθηκε από το ινστιτούτο Cato. 

Σύμφωνα με έρευνα ανάλυσης δεδομένων του 2013 που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Cato, στη λίστα των δέκα χωρών με τη μεγαλύτερη εξαθλίωση παγκοσμίως βρίσκεται και η Ελλάδα.

Η Βενεζουέλα βρίσκεται στην κορυφή με το έθνος της να συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά εξαθλίωσης, ενώ ακολουθεί το Ιράν και η Σερβία.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Αργεντινή και ακολουθούν κατά σειρά η Τζαμάικα, η Αίγυπτος, η Ισπανία, η Ν.Αφρική, η Βραζιλία και...
τέλος η Ελλάδα.

Οι συνολικά 90 χώρες που περιλαμβάνονται στον "δείκτη δυστυχίας" επιλέχθηκαν με βάση τα δεδομένα τουEconomist Intelligence Unit και αναλύθηκαν από τον καθηγητή Steve Hanke του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Ο τύπος που χρησιμοποιήθηκε για την κατάρτιση του καταλόγου αφορά τον πληθωρισμό, τα επιτόκια δανεισμού, και τα ποσοστά ανεργίας και τη μείωση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ από έτος σε έτος.

Ο πληθωρισμός είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που μαστίζει τρεις από τις τέσσερις κορυφαίες χώρες που παρατίθενται. Για την Ελλάδα, ο παράγοντας που υπήρξε καθοριστικός στη διαμόρφωση της θέσης της στη λίστα ήταν η ανεργία.

Αναλυτικά ο κατάλογος με τις 90 χώρες που παρουσιάζονται στην Έκθεση:
Από lifo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.