Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Διπλό «χαστούκι» στον Βενιζέλο…

Από τη μία η μαραμένη «Ελιά» κι από την άλλη η αφερεγγυότητα στην Εξωτερική πολιτική…

Αφού περιπλανήθηκαν για μερικούς μήνες σε ένα χώρο που δεν μπορεί να ανασυγκροτηθεί, καθώς έχει απορροφηθεί από άλλα σχήματα, ενώ τα...
ελάχιστα υπολείμματά του γίνονται βορά πολιτικής επιβίωσης ηγετών στη δύση τους, οι «58» της Κεντροαριστεράς διαλύθηκαν στα εξ ων συνετέθησαν, η συνεργασία τους με το ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές ναυάγησε και η ελληνική «Ελιά» ξεράθηκε πριν καλά καλά ριζώσει.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε πριν από δύο εβδομάδες, όταν αποχώρησαν ουσιαστικά από το εγχείρημα τα κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ (Λυκούδης, Παπαδόπουλος, Ψαριανός) που αποτελούσαν το άλλοθι των «58» προς το κόμμα του κ. Κουβέλη.

Το τελειωτικό χτύπημα δόθηκε από τον Ε. Βενιζέλο, που συμφώνησε με τον Α. Σαμαρά να εκλεγούν οι ευρωβουλευτές με σταυρό και όχι με λίστα. Μια μέθοδος που σαφώς θα ευνοούσε τους αναγνωρίσιμους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και όχι τους άγνωστους των «58».

Η προσπάθεια καπελώματος των «58» από το ΠΑΣΟΚ ήταν προφανής, με τον Ε. Βενιζέλο να δείχνει ότι θέλει το άλλοθι της στήριξής τους αλλά δεν είναι διατεθειμένος να τους παραχωρήσει και έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο (αν βέβαια βγάλουν περισσότερες από μία).

Αυτό όμως ήταν το δεύτερο χαστούκι...

Παρά τις πρόσφατες «εγγυήσεις» του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η επεξεργασία των χημικών όπλων της Συρίας δεν θα πραγματοποιηθεί στη Μεσόγειο, χθες, ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι δεν απετράπη τελικά η διέλευση από τη Μεσόγειο των πλοίων που θα επεξεργαστούν το συριακό χημικό οπλοστάσιο.

Να μην ξεχάσουμε και την παντελή απουσία του από τις εξελίξεις στο Κίεβο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.