Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η πρόταση της ΓΣΕΕ για τη σωτηρία της ΕΛΒΟ

Η πρόταση της ΓΣΕΕ για τη σωτηρία της ΕΛΒΟΤο ζήτημα της ΕΛΒΟ πολιτικά δεν έχει λήξει καθώς συνεχίζεται να ασκούνται πιέσεις για να παραμείνει σε λειτουργία, τουλάχιστον το τμήμα των στρατιωτικών οχημάτων
Της Άννης Καρολίδου
Τη δημιουργία μίας ενιαίας αμυντικής βιομηχανίας θα προτείνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σε συνάντηση τους προγραμματισμένη για σήμερα, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες για σωτηρία της ΕΛΒΟ, παρότι το ελληνικό δημόσιο έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για να τεθεί η βιομηχανία σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία.

Η πρόταση της ΓΣΕΕ επίσης περιλαμβάνει την υπαγωγή της αμυντικής βιομηχανίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όχι στο ΥΠΟΙΚ, το οποίο, κάτω από πιέσεις της τρόικας επέλεξε τελικώς να οδηγήσει την ΕΛΒΟ σε εκκαθάριση, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που έδινε πριν λίγους μήνες, στα τέλη Αυγούστου, ο κ.Στουρνάρας.
Παρότι ως τη Πέμπτη, πιθανώς ακόμη και αύριο, να βγει η απόφαση του Πολυμελούς Εφετείου, που  ενδεχομένως, μία τελεσίδικη απόφαση θα θέτει την ΕΛΒΟ σε καθεστώς εκκαθάρισης και τη τύχη της εταιρείας στα χέρια ειδικού εκκαθαριστή (προτείνεται η Ernest & Young), το ζήτημα πολιτικά δεν έχει λήξει καθώς συνεχίζεται να ασκούνται πιέσεις για να παραμείνει σε λειτουργία, τουλάχιστον το τμήμα των στρατιωτικών οχημάτων.
Έτσι, όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση του προέδρου του ΕΚΘ και του προέδρου και αντιπροέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟK Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι συνδικαλιστές συναντήθηκαν και με την υφυπουργό Άμυνας κ. Γεννηματά, η οποία δήλωσε αλληλέγγυα αλλά και αναρμόδια για το θέμα.
Για το επόμενο διάστημα και μετά κι από τη συνάντηση Στουρνάρα- Παναγόπουλου, πρόκειται να εκδηλωθούν και άλλες πολιτικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες  καθώς η λειτουργία των αμυντικών βιομηχανιών, είναι απολύτως αναγκαία για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, αλλά και με περιθώρια βιώσιμης ανάπτυξης με οικονομικά κριτήρια.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.