Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ανέκδοτο το «Με εντολή Σαμαρά»

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν ανέκδοτα και σατιρικά σχόλια της φράσης «Με εντολή Σαμαρά», καθώς η επικοινωνιακή χρήση της έγινε επανειλημένα, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, από το γραφείο του πρωθυπουργού. 

Τόσο η αφίσα της ΝΔ των 17 δις από τις μίζες, όσο και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά, ανακοινώθηκε πως έγιναν «με εντολή πρωθυπουργού», κι όχι «με εντολή της κυβέρνησης», αφήνοντας άναυδους τους πολίτες - χρήστες του διαδικτύου... 
που ξεκίνησαν τα σχόλια κατά δεκάδες.

Η αφίσα με την οποία η ΝΔ ανακοίνωσε την επιστροφή των 17,7 εκατ. ευρώ από τις μίζες των εξοπλιστικών, θεωρήθηκε στην αρχή φάρσα. Όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν επίσημη αφίσα, άρχισαν τα ανέκδοτα και η σάτιρα στο facebook και το twitter, στο οποίο μάλιστα έγινε και ειδικό hashtag #me_entoli_Samara. 

Η αφίσα, σε σκούρο μπλε φόντο και με μια εντυπωσιακή κόκκινη κορδέλα να δεσπόζει στο επάνω μέρος, ανέφερε: «Με εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά 17.7 εκατομμύρια ευρώ από "μίζες" επιστρέφουν στον ελληνικό λαό» και γίνεται αναφορά στις ανάγκες που θα καλύψουν τα επιστρεφόμενα χρήματα.

Στη συνέχεια, δόθηκε και η ανακοίνωση πως "Ο Αντώνης Σαμαράς που επέστρεφε από τις Βρυξέλλες, έδωσε εντολή στον πιλότο αντί για Αθήνα, να κατευθυνθεί Κεφαλονιά", και τα χιουμοριστικά σχόλια στα social media, πολλαπλασιάστηκαν.

Μάλιστα υπήρξαν κι έντονες αντιδράσεις πολιτικών προσώπων, για την κακόγουστη αφίσα, αλλά και για το σεισμό στη Κεφαλονιά.


Το μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ: «Οι επικοινωνιολόγοι της ΝΔ αγαπούν τα ιταλικά ζυμαρικά. Αυτό μάθαμε από την θλιβερή αισθητικά και πολιτικά αφίσα τους».   
Ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης σχολιάζει: «Με μια κακόγουστη αφίσα στο facebook (η οποία μοιάζει με διαφήμιση ζυμαρικών γνωστής εταιρείας) η Ν.Δ. επιχειρεί να καρπωθεί μικροκομματικά την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση συνεργασίας. Και η Δικαιοσύνη να επιστραφούν στα δημόσια ταμεία χρήματα από μίζες. Δεν διστάζει να εκθέτει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, εμφανίζοντάς τον να υιοθετεί πρακτικές Μαυρογιαλούρου. Ας μαζέψει η ηγεσία της Ν.Δ. τους ανεγκέφαλους πριν την οδηγήσουν σε πλήρη εξευτελισμό».


Από enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.