Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος

Το λαθρεμπόριο καυσίμων αποτελεί εδώ και χρόνια μάστιγα για τα δημόσια έσοδα και μάννα εξ ουρανού για αυτούς που το έκαναν. Η ναυτιλία είναι ο τομέας όπου γινόταν και γίνεται το μεγαλύτερο λαθρεμπόριο καυσίμων. Λόγω των σχέσεων της εκάστοτε κυβέρνησης με τους "ευεργέτες" εφοπλιστές, το λαθρεμπόριο στη ναυτιλία δεν ελέχθηκε ποτέ. Πληρώνουν άλλωστε "τόσους πολλούς" φόρους που τους έχουν γονατίσει.

Για να ελέγξουν το υπόλοιπο λαθρεμπόριο στα καύσιμα ο Σα(χλα)μαράς και ο Στουρνάρας, ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος, είχαν τη φαεινή ιδέα να εξισώσουν το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτόν της κίνησης. Να σημειώσουμε ότι...
αν η εξίσωση ήταν η αντίθετη, δηλαδή εξίσωση του φόρου στην κίνηση με αυτόν της θέρμανσης, το λαθρεμπόριο θα σταματούσε αμέσως γιατί κανείς δεν θα είχε κίνητρο.

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης είχε σαν αποτέλεσμα πολύς κόσμος να μείνει χωρίς θέρμανση. Πολλοί από αυτούς κατέφυγαν σε επικίνδυνες λύσεις, με συνέπεια να έχουμε μετρήσει ήδη αρκετούς νεκρούς και περισσότερους τραυματίες. Την ίδια στιγμή τα έσοδα του κράτους μειώθηκαν λόγω της χαμηλής κατανάλωσης, παρά την αύξηση του φόρου.

Και σαν να μην της έφταναν αυτές οι "επιτυχίες" της κυβέρνησης, της προέκυψε άλλη μία. Το φαινόμενο της αιθαλομίχλης, που καλύπτει ολόκληρες πόλεις όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες. Το νέφος αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τον άνθρωπο και δημιουργείται όταν αυτοί προσπαθούν να ζεσταθούν με ό,τι έχουν πρόχειρο έχουν να κάψουν. Έτσι έβγαλαν μια υπουργική απόφαση με τα μέτρα που θα λαμβάνουν για να μη δημιουργείται το νέφος. Η απόφαση είναι τόσο καλά μελετημένη που θυμίζει την απόφαση για την ΕΡΤ... Προβλέπει μάλιστα ότι τις μέρες που θα εμφανίζεται το φαινόμενο, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των πετρελαιοκινήτων αυτοκινήτων. Ξεχνώντας ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος ότι πολλά από αυτά δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και έχουν άδεια να κυκλοφορούν καθημερινά στο δακτύλιο, λόγω των πολύ χαμηλών ρύπων που εκπέμπουν...

Ειλικρινά δυσκολεύομαι να πω ποιος είναι ο ηλίθιος και ποιος ο πανηλίθιος.

Από swell

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.