Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

KOINΩΝΙΚΗ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ...

Για κοινωνική εξάντληση και μεταρρυθμιστική κόπωση σε βαθμό που οι πολίτες να δηλώνουν παντελή αδυναμία να εκπληρώσουν τις οικονομικές  υποχρεώσεις τους ...

προς το κράτος έκανε λόγο η  Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού, μιλώντας στη 13η Ετήσια Διάλεξη του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του London School of Economics.
Επίσης η κ. Σπανού επεσήμανε ότι σε ένα κοινωνικά και πολιτικά φορτισμένο κλίμα, ακραίες θέσεις και πράξεις αναφύονται στην κοινωνία, καθιστώντας την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων βασική ανάγκη.
Συμπλήρωσε δε ότι «σήμερα υπάρχει γενικευμένη απογοήτευση ενώ ένα αίτημα κοινωνικής δικαιοσύνης αντανακλάται στις αναφορές των πολιτών, για αναλογικότητα στην κατανομή των δημόσιων βαρών, την τήρηση των κανόνων και τη διαφάνεια».
Όσον αφορά στη δημόσια διοίκηση, όπως είπε πέρα από έλλειψη πόρων, αυτή  βρίσκεται σε αυξανόμενη πίεση, με λιγότερο προσωπικό, νέους και αυστηρούς κανόνες και διαδικασίες οικονομικής διαχείρισης και σε ένα οργανωτικό πλαίσιο με υψηλό βαθμό ρευστότητας και συχνές και απροσδόκητες αλλαγές.
Όλα αυτά, σύμφωνα  με την ίδια «επιφέρουν σοβαρές επιπτώσεις στην ικανότητα της διοίκησης να διεκπεραιώσει τα καθήκοντά της, ειδικά σε υπηρεσίες που συναλλάσσονται με το κοινό».
Επισήμανε δε ότι μια γενική τάση να απαξιώνεται η δημόσια υπηρεσία και να αντιμετωπίζεται ως αποδιοπομπαίος τράγος για όλα τα δεινά.
«Περιορισμένοι πόροι και χρονική πίεση δεν εξορθολογίζουν αλλά ενισχύουν τις ελλείψεις της» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.