Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Χάρρυ Κλυνν -> Ο έτερος συν-απατεώνας, μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι ο Αντώνης Σαμαράς. … είναι ένα αξιολύπητο και αξιοθρήνητο υποκείμενο, ένας συνειδητός και κατ' επάγγελμα ψεύτης, γνήσιο τέκνο της γκεμπελικής προπαγάνδας.

Χάρρυ Κλυνν : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΤΣΙΛΙΜΙΔΗ

Kατάγεται από οικογένεια προσφυγική και όλη του η ζωή ήταν ένας αγώνας. Μου εξομολογήθηκε πως από μικρό παιδί σκεφτόταν πώς θα επιβιώσει την επόμενη μέρα και ότι παπούτσια φόρεσε πρώτη φορά σε ηλικία 16 ετών. Είναι Πόντιος, μεγάλωσε στην Καλαμαριά και εκεί ζει ακόμα –στην Αθήνα έρχεται μόνο αν έχει δουλειά. «Η έδρα μου εμένα είναι η Θεσσαλονίκη. Αυτήν την πόλη αγαπώ, εδώ θα μείνω και εδώ θα πεθάνω» μου είπε. Πιστεύει ότι ο άνθρωπος κουβαλάει πάντα μαζί του την ιστορία του και πως ο προορισμός του καθενός ανασυντίθεται και...
επανατοποθετείται κάθε φορά ανάλογα με τις περιστάσεις –αλλά ο μοναδικός δρόμος για τον συνειδητό άνθρωπο και ο υπέρτατος σκοπός του είναι η αλήθεια και η εντιμότητα, έστω κι αν εμείς νομίζουμε ότι η εποχή μας δεν το αντιλαμβάνεται αυτό. Κυρίες και κύριοι, ο Χάρρυ Κλυνν.

Πώς είστε;
Μονίμως, λέω ότι είμαι καλά, γιατί είμαι από τη φύση μου αισιόδοξο άτομο. Κάποτε θα ‘μαστε όλοι καλά, εάν, ασφαλώς, προϋπάρξουν  οι προϋποθέσεις, αν συμβούν, δηλαδή, ορισμένα πράγματα και γεγονότα και εξηγούμαι: Μόνο αν καταλάβει ο λαός πού βρίσκεται και αν μπορέσει, μετά από το σοκ που δέχτηκε, να εκτιμήσει σωστά την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει χωρίς τη δική του θέληση, ίσως μπορέσει να αντιδράσει.

Τι τον εμποδίζει;
Αυτή η αδράνεια δεν είχε εμφανιστεί ποτέ στο παρελθόν. Είμαστε λαός που μπορεί να εφευρίσκει λύσεις και παράγει πρωτότυπη σκέψη  και αυτό δεν είναι στοιχείο «εθνικιστικό» αλλά ρεαλιστικό∙ είναι ιστορικό συμπέρασμα. Σε όλα τα προβλήματα που υπήρξαν στην ιστορία μας, η λύση ήρθε από την αντίδραση του λαού. Αυτό που τον εμποδίζει είναι η αδυναμία του να αποδεχτεί ως άτομο αυτό που του έχουν επιβάλλει. Τελεί υπό το κράτος της άγνοιας, του φόβου και της έκπληξης.

Δηλαδή περιμένετε άμεση λύση;
Θα βρεθεί η λύση, αλλά η διαδρομή θα είναι πολύ δύσκολη και οδυνηρή. Η πληροφορία , το άνθος της αλήθειας, που δέχεται ο λαός, είναι πλαστή και κατασκευασμένη. Το αισχρό και απατηλό παιχνίδι της παραπληροφόρησης του λαού, που μοναδικό σκοπό έχει την οικονομική και την πολιτιστική του καθήλωσή του ,  το έχουν αναλάβει τα ΜΜΕ και κυρίως η τηλεόραση, οι κρατικοδίαιτοι «βοθροκαναλάρχες» όπως τους αποκαλώ, η αιχμή του δόρατος των 8.000 «Ελλήνων επιχειρηματιών» που ο πλούτος τους, αυτός που φαίνεται, ξεπερνά τα 60 δισεκατομμύρια  ευρώ και που παρά την κρίση αυξάνεται κατά 25% το χρόνο!
Είχε πει ο Ουμπέρτο Έκο ότι «σήμερα δεν χρειάζονται τανκς και όπλα για να κάνεις πραξικόπημα, αρκεί η τηλεόραση»... Και οι πρόθυμοι δημοσιογράφοι θα συμπλήρωνα εγώ, αφού το 40% τουλάχιστον των Ελλήνων δημοσιογράφων  αποτελούν, δυστυχώς, ντροπή και όνειδος για το λειτούργημα της δημοσιογραφίας...

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο ψέμα στο οποίο υποταχθήκαμε αδιαμαρτύρητα;
Αν κάτσουμε να απαριθμήσουμε τα ψέματα στα οποία μας υπόταξαν, θα μαζευτούνε πολλά, πάρα πολλά... Πάντως, το μεγαλύτερο ψέμα, το οποίο κι εμείς φροντίσαμε να το αφομοιώσουμε και να το αναδείξουμε ως ύψιστη αρετή, ήτανε η ψήφος και η τυφλή στήριξη που δώσαμε στο ΠΑΣΟΚ,  στην πλέον κραυγάζουσα  «πολιτική απάτη» που παρήγαγε ποτέ η ελληνική πολιτική σκηνή. Αλλά ούτε και στην παγκόσμια σκηνή το ΠΑΣΟΚ της απάτης και της καταισχύνης έχει ταίρι… Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα ήταν μια κατ’ εξακολούθηση πολιτική απάτη οποία εκτοξεύτηκε στα ύψη με την εκλογή του μεγαλύτερου ίσως «πολιτικού απατεώνα» που ανέδειξε η χώρα μας: Του Γιώργου Α. Παπανδρέου που αφού σκόπιμα «παραφούσκωσε» τα στατιστικά στοιχεία , οδήγησε τη χώρα στην ασφυκτική αγκαλιά του ΔΝΤ. Αποκαλυπτικές ήταν οι δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη στη ΝΕΤ. Πραγματική πολιτική βόμβα! "Οταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το χαρακτήρισε ως πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά!"
Αυτό που καταλαβαίνει ο κοινός νους από τις υφυπουργικές δηλώσεις είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, αμέσως μόλις ανέλαβε, διαμόρφωσε την άποψη ότι πρέπει να μας οδηγήσει στο ΔΝΤ και ότι απλώς επειδή τα χρήματα του ΔΝΤ δεν επαρκούσαν, προσπάθησε να βάλει και την ΕΕ να "τσοντάρει".  Ο ΓΑΠ εδώ και καιρό έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή πληρώνοντας  για το «έγκλημα» που διέπραξε σε βάρος του Ελληνικού λαού.
Στήθηκε μια απάτη με τη συνηγορία και της ετοιμόρροπης ΕΕ! Ίσως γιατί πίστεψαν οι «εταίροι μας» ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα καλό πείραμα τα αποτελέσματα του οποία θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και σε άλλες φθίνουσες Ευρωπαϊκές  οικονομίες... Το πείραμά τους, όμως, αυτό απέτυχε παταγωδώς και η «λιτότητα» τείνει να γίνει η απαρχή σοβαρών προβλημάτων για την παγκόσμια οικονομία.

Δηλαδή η φτώχεια είναι η «νέα φυλακή»;
Το να φυλακίσεις κάποιον πίσω από τα σίδερα, του δίνεις παράλληλα και την ελπίδα ότι μπορεί να δραπετεύσει ή να νιώσει περήφανος γιατί φυλακίστηκε για τις ιδέες του.
Το να  καθιστάς, όμως, κάποιον φτωχό με τρόπο βίαιο, σημαίνει ότι τον «ατιμάζεις»,  τον βιάζεις, του πολτοποιείς την αξιοπρέπεια.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη ένας χωρίς προηγούμενο βιασμός του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η διαφορά της φυλακής από τη φτώχεια, τα αποτελέσματα της οποίας είναι τραγικά!
Η επιβίωση των ¾ του Ελληνικού λαού που ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχειας , η ηθική εξαθλίωση, οι αυτοκτονίες , τα χιλιάδες λουκέτα στα μαγαζιά, οι στρατιές  των πεινασμένων στα συσσίτια, οι άστεγοι που αυξάνοντα και πληθύνονται, το 1.500.000 των ανέργων, τα υποσιτισμένα   παιδιά, η μετανάστευση των νέων και πάνω απ’ όλα η άνοδος της ακροδεξιάς από το 2009 αποδεικνύει την απόλυτη απώλεια ελπίδας για πολλούς ψηφοφόρους. Η ελληνική οικονομία προβλέπεται να συρρικνωθεί περίπου 4% φέτος, στο έκτο έτος ύφεσης παρά το « success story» του ανεκδιήγητου Σαμαρά και της ακροδεξιάς καμαρίλας του.

Ποια είναι η γνώμη σας για τον κύριο Σαμαρά;
Ο έτερος συν-απατεώνας, μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Ο άνθρωπος αυτός είναι ένα αξιολύπητο και αξιοθρήνητο υποκείμενο, ένας συνειδητός και κατ' επάγγελμα ψεύτης, γνήσιο τέκνο της γκεμπελικής προπαγάνδας. Χωρίς ίχνος ντροπής τη μια μέρα λέει «αυτά» και την άλλη μέρα «εκείνα» κι ενώ χτυπιέται και ωρύεται ότι δεν θα υπάρξουν νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, ταυτόχρονα δεσμεύεται για ακόμα περισσότερες ανθρωποθυσίες.

Σκληρές φράσεις.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει «ιδεολογική διαφορά» μεταξύ του εν λόγω κυρίου και της «Χρυσής Αυγής». Είναι αυτός, μαζί με μια δράκα εξίσου αξιοθρήνητων ακροδεξιών μετέτρεψαν το Σύνταγμα των Ελλήνων σε κουρελόχαρτο  και καταπάτησαν τη  Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη ψηφίστηκε το 1789 κατά την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης από τη Συντακτική Συνέλευση. Ασυλία Βουλευτών και πολιτικών. Φυλάκιση και κυνήγημα πολιτών για μηδαμινά χρέη. Μεγαλο-λαμόγια, τραπεζίτες και άλλοι που κλέβουν εκατομμύρια, είτε το κάνουν «νόμιμα», είτε παράνομα, αλλά τυγχάνουν της πλήρους προστασίας του συστήματος… Και αυτά είναι μόνο η αρχή…
Ποτέ δεν είχανε εξακοντιστεί τόσο μεγάλα ψεύδη στην ελληνική πολιτική ιστορία. Ιδίως όταν έφτασε στο σημείο να πει το περίφημο «ουδείς αλάνθαστος» στην κυρία Μέρκελ!
Ο Σαμαράς παίζει ηθελημένα και με πάθος το παιχνίδι που λέγεται πλήρης εξαθλίωση και καταβαράθρωση του ελληνικού λαού και άνευ όρων  παράδοση της χώρας στην παγκοσμιοποίηση και στον νεοφιλελεύθερο φασισμό.
Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό, αλλά αυτός είναι ο κύριος Σαμαράς, ένας λιμός, μια πανούκλα... Μια κατάρα για την Ελλάδα κι αυτός και τα έργα του που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τις 7 πληγές του Φαραώ!

Ποια θα ήταν σήμερα, κατά τη γνώμη σας, η σωστή πολιτική αντίδραση;
Πρωταρχικά  να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία για τους ανθρώπους αυτούς  και να επιστραφούν στο Ελληνικό δημόσιο τα κλεμμένα,  Δεν μπορεί να μένουν ατιμώρητοι όλοι εκείνοι που συνηγορούν σε ένα έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού. Δε μπορεί να συσσωρεύονται στις Ελβετικές τράπεζες και στους φορολογικούς παραδείσους τα κλεμμένα, το αίμα και ο ιδρώτας δηλαδή του Ελληνικού λαού
Και δεν βγαίνουν ξεκάθαρα να πουν ότι η Ελλάδα μέχρι το 2060 θα είναι υπό αυστηρή επιτήρηση και θα παραμείνει έτσι έως ότου εξοφληθεί το 70% των χρημάτων τα οποία έχει λάβει ως βοήθεια… Λοιπόν, τι μας λένε τώρα!

Ότι θα διαπραγματευτούν.
Ποιος θα διαπραγματευτεί ο  Στουρνάρας που διακήρυξε ως άλλος Πάγκαλος ότι «Το Μνημόνιο είναι το μόνο σοβαρό κείμενο στην Ελλάδα;» Είπαμε τα αστεία στην παρέα θα τα λέω εγώ...

Τι εννοείτε;
Ότι η ιστορία δεν δικαιώνει πάντοτε τους βιαστές. Δεν μπορούν να αφανίσουν έναν λαό όπου επιβίωσε για χιλιάδες χρόνια. Ιστορικά είναι αδύνατο. Με όσα κάνουν, υπογράφουν το δικό τους αφανισμό, τη δική τους πολιτική  «θανατική» καταδίκη.

Άλλα μαρτυρούν οι δημοσκοπήσεις.
«Δεκάδες συμβάσεις με το Δημόσιο και κονδύλια εκατομμυρίων συνθέτουν το σκηνικό της σχέσης του κράτους με τις μεγαλύτερες δημοσκοπικές εταιρείες στην Ελλάδα. Οκτώ εταιρείες, διάσημες στο κοινό για τις πολιτικές δημοσκοπήσεις, που συχνά πραγματοποιούν για λογαριασμό μεγάλων μέσων ενημέρωσης, έχουν αναλάβει τα τελευταία τέσσερα χρόνια 60 έργα από τον στενό δημόσιο τομέα και δημόσιους φορείς, με αντάλλαγμα περίπου 4,8 εκατομμύρια ευρώ. Τα στοιχεία άλλωστε είναι αμείλικτα και η ανεύρεσή τους απαιτεί ημέρες «περιπλάνησης» στον γραφειοκρατικό μηχανισμό του ελληνικού Δημοσίου. Και η «περιπέτεια» δεν σταματά εκεί, καθώς δεν λείπουν περιπτώσεις έργων που προκαλούν πρόσθετα ερωτήματα τόσο για τη διαδικασία ανάληψής τους όσο και για τη χρησιμότητά τους»
Για ποιες δημοσκοπήσεις μου μιλάτε...

Οι ψηφοφόροι όμως επιμένουν στις επιλογές τους.
Πάντα υπήρχε στην Ελλάδα ένα σεβαστό ποσοστό φασιστών. Οι ταγματασφαλίτες στη χώρα μας δεν εξαφανίστηκαν με τη λήξη του Εμφυλίου, έμειναν ζωντανοί και ακμαίοι… Αρκετοί απ’ αυτούς  σκεπάστηκαν με το πάπλωμα της Χρυσής Αυγής και οραματίστηκαν τις ένδοξες κατοχικές εποχές της προδοτικής κουκούλας και της βαρβαρότητας κι άλλοι τόσοι ενδεδυμένοι τον «δημοκρατικό χιτώνα» εντάχτηκαν στην ακροδεξιά του Σαμαρά, του Βορίδη, του Γεωργιάδη, του Μπαλτάκου, του Πλεύρη και των άλλων ακροδεξιών φυραμάτων των «δύο άκρων»

Τι φοβούνται πιο πολύ οι πολιτικοί;
Ξέρουν αυτοί, φοβούνται περισσότερο το ο λαό που κοιτάζει χαμηλά και αντί να ωρύεται μουρμουρίζει...
Τελικά θα γίνει αυτό που είπε ο Νέλσον Μαντέλα: «Και ενώ νομίζαμε ότι έχουν αποκοιμηθεί οι πάντες, ένα κλικ χρειάστηκε για να γίνει η μεγάλη εξέγερση»
Και τότε θα δούμε που θα τρέξουν να κρυφτούν οι πρωτεργάτες της μεγάλης προδοσίας , Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Καρατζαφέρης, Παπαδήμος, Σαμαράς και Κουβέλης... Η απαξίωση, η κατάρρευση και η τιμωρία τρέχουν πιο γρήγορα από  αυτούς και θα τους  προλάβει.

Προς τα πού θα έπρεπε να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας ώστε να πάει καλύτερα η ζωή;
Προς τα  βασικά γνωρίσματα της Δημοκρατίας: Την Ισηγορία: (Δυνατότητα ίσου χρόνου λόγου σε όλους τους πολίτες) Την Ισονομία: (Ισότητα των πολιτών απέναντι στους νόμους). Την Ισοκρατία: (Ισο βάρος των πολιτών στις αποφάσεις της πολιτείας, δηλ. ίσα πολιτικά δικαιώματα). Τη Διαφάνεια των δημόσιων δεδομένων. Τη Δημοσιότητα όλων των δημόσιων λειτουργιών. Τη Διαβούλευση πριν από τη λήψη αποφάσεων.
Δυστυχώς φίλε μου, η Δημοκρατία μας είναι σε κώμα. Ψυχορραγεί  υπό το κράτος του φόβου και της ανομίας που διαμόρφωσαν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Οι υποτιθέμενοι σωτήρες  που έρχονται να μας σώσουν είναι και οι υπεύθυνοι  για τη δική μας κατάβαση στον Άδη της φτώχειας και της εξαθλίωσης...
Αλλά από έναν «λαό ψηφοφόρων»  που έστειλε με την ψήφο του στη Βουλή την Ρεπούση, τον Ψαριανό, τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη... τι περιμένεις;

Σας πλησιάζουν οι άνθρωποι που σας αναγνωρίζουν στον δρόμο;
Μόνο αυτό κάνουν. Θέλουν να ακούσουν μια κουβέντα από μένα γι αυτούς, μια σκέψη και μια πρόταση που θα ήθελαν να εκστομίσουν και δεν το κάνουν γιατί φοβούνται… Φοβούνται για την  έλλειψη δικαιοσύνης, για την ανεργία, για τη φτώχεια, για την εγκληματικότητα, για την αρρώστια... Φοβούνται το κράτος και την εκδικητικότητα των κρατούντων...

Τι σας λένε συνήθως;
Ότι έπαυσαν να πιστεύουν πλέον στους ολετήρες που μας κυβερνάνε  και με την πρώτη ευκαιρία θα το αποδείξουν. Λένε ότι δεν πάει άλλο,  το παιχνίδι της εξόντωσής τους πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει.  Έχουν κατανοήσει και οι πλέον δύσπιστοι την απάτη και τη συμπαιγνία Παπανδρέου, Σαμαρά και τρελαίνονται όταν βλέπουν να επανέρχεται στο προσκήνιο, μέσα από την  περίφημη «κίνηση των 58», ο αρχιερέας της διαπλοκής, ο «ευχαριστώ τους Αμερικάνους»  Σημίτης, που οφείλει να απολογηθεί για τα ασυγχώρητα εγκλήματα που έχουν γίνει επί της πρωθυπουργίας του. Για τα «πειραγμένα» στατιστικά  στοιχεία με τα οποία μπήκαμε αμέτι-μουχαμέτι στην Ευρωπαϊκή Ένωση... Για το Μέγα σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, για τις τραπεζικές «φούσκες» και τα θαλασσοδάνεια που φορτώθηκαν στην πλάτη μας, για να γίνει η χώρα μας αποικία χρέους κι εμείς υπόδουλοι με σφραγίδα και βουλοκέρι…

Τι έφταιξε και δεν εξελίχθηκε ομαλά η ζωή στην Ελλάδα;
Πρωταρχικά η διάβρωση του Ελληνικού λαού και η συντονισμένη και εξαιρετικά καλοσχεδιασμένη και παραγωγική τακτική της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων...
Η πολιτική των δύο πρώην μεγάλων κόμματων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ  παρέλαβε ένα αγωνιστή λαό που λάτρευε την πατρίδα του και τη Δημοκρατία. Έναν λαό χαρισματικό με πλούσια πολιτισμική κληρονομιά, έναν λαό έντιμο, εργατικό και φιλοπρόοδο και τον παρέσυρε με τη βοήθεια των ΜΜΕ στην  παρακμή του συμφεροντολογισμού και στην ξευτίλα του life style… Ταυτοχρόνως να νέα πολιτικά τζάκι που δημιουργήθηκαν επιδόθηκαν με αξιοθαύμαστη δεξιοτεχνία  στη λαφυραγωγία της πατρίδας, στην κλεψιά και στην αρπαγή...
Τα χρόνια περνούσαν και η πολιτική συνέχισε με επιστημονικό τρόπο να διαφθείρει συνειδήσεις και να μετατρέπει ένα λαό  ανδράποδο, ανίκανο να κατανοήσει το μέγεθος της συμφοράς  που  επικρέμονταν πάνω από το κεφάλι του.
Λίγοι ήταν εκείνοι που χτύπησαν το κουδούνι του κινδύνου κι ανάμεσά τους κι εγώ, αλλά ποιος από τους «μαγεμένους» Έλληνες μπορούσε να φανταστεί το τσουνάμι που θα ερχόταν να σαρώσει τα πάντα...
Το 1983 στη «ΔΙΑΓΩΝΙΟ» στην Πλάκα έκλεινα την παράστασή μου «ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» με τα λόγια: ««Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό, που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων. Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα, Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει. Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης»

Τι θα ονομάζατε επαναστατικό στις μέρες μας;
Η ανυπακοή στα μάτια όποιου έχει διαβάσει ιστορία είναι η προπατορική αρετή του ανθρώπου. Από την ανυπακοή γεννήθηκε η πρόοδος, απ’ την ανυπακοή και η επανάσταση

Πώς βρεθήκατε στην Αμερική;
Δεν έχω συνηθίσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Ας το ψάξει όποιος ενδιαφέρεται γιατί έφυγα μετά από δυο επιτυχημένες ταινίες και πάμπολλες επιτυχημένες εμφανίσεις. Ασφαλώς δεν ήμουν τρελός. Έπρεπε να φύγω. Ήμουν μονάχα 23 ετών. Δεν έφυγα ως μετανάστης, δεν πήγα στην Αμερική για να βγάλω λεφτά και να επιστρέψω πλούσιος στην Ελλάδα. Ενσωματώθηκα στο χώρο των αμφισβητιών του «Αμερικανικού ονείρου» παίζοντας και γράφοντας κείμενα που με ενέταξαν στην κουλτούρα των αριστερών καλλιτεχνών του περιθωρίου... Αλλά ας μη μιλάμε για μένα, δεν έχει νόημα.

Πώς προέκυψε το ψευδώνυμο Χάρρυ Κλυνν;
Μου το κόλλησαν οι παιδικοί μου φίλοι μου στην Καλαμαριά. Ίσως γιατί ο  Errol_Flynn‎ ήταν η πιο επιτυχημένη μου μίμηση εκείνη την εποχή.. Στην Καλαμαριά δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς παρατσούκλι.

Όλοι γεννιόμαστε με κάποιο χάρισμα;
Καιρός να σας δώσω και μια χαρρυκλυννική απάντηση. Όταν κάποιος γεννιέται έρχεται πάνω από την κούνια του η μοίρα με μορφή νεράιδας. Αν τον φιλήσει η  νεράιδα στο μέτωπο το παιδί γίνεται διανοούμενος. Αν τον φιλήσει στο στόμα γίνεται σπουδαίος τραγουδιστής ή ρήτορας και αν τον φιλήσει στα πόδια, γίνεται μεγάλος ποδοσφαιριστής! Τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά, τούς η νεράιδα τους φίλησε στη φούχτα…

Υπάρχουν σήμερα κοινωνικά οράματα που θα μπορούσαν να ξυπνήσουν μέσα μας την επιθυμία για ουσιαστική αλλαγή ή είναι χαμένος κόπος;
Δεν υπάρχει χαμένος κόπος... Υπάρχει άλλος κόπος. Άλλος ο κόπος της εργασίας και άλλος ο κόπος της αρπαγής και της ρεμούλας. Ο κόπος της τιμής και της αξιοπρέπειας έχει ως επακόλουθο το κοινωνικό όραμα που γεννά τον αγώνα για δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Πείτε μου μια ελπίδα σας για το μέλλον;
Ακούστε… δεν μπορούμε να πούμε ότι η ζωή των τελευταίων 20 χρόνων είναι η εξέλιξη του των οραμάτων του ελληνισμού και της ανθρωπότητας. Δε μπορεί να αποτελεί ελπίδα για την ανθρωπότητα  η σφαγή των μελλοντικών γενεών, η εξαθλίωση, η πείνα, το τσαλαπάτημα των ονείρων των νέων και ο εκμηδενισμός της συνείδησης του ανθρώπου. Είναι σαν να θέλουνε να στερέψουν τις θάλασσες… Κάνουν πολύ μεγάλο λάθος οι εξουσιομανείς επιδρομείς της εξουσίας , όλοι αυτοί που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν οι διαχρονικοί τύραννοι στη ζωή μας. Δε θα επικρατήσει το άδικο ούτε η απάτη θα δικαιωθεί. Νομοτελειακά η κάθαρση και η επιστροφή στη Δημοκρατία θα επέλθει μέσα από την δίκαιη τιμωρία των ενόχων

Είστε ευχαριστημένος απ’ ό,τι έχετε πραγματοποιήσει έως τώρα;
Στην ηλικία που έχω φτάσει κοιτάζω προς τα πίσω και νιώθω ικανοποιημένος για τι έκανα με τον τρόπο που εγώ επέλεξα.

Θυμηθείτε κάτι που σας έλεγε ο πατέρας σας ως συμβουλή;
Ο πατέρας μου ήταν άνθρωπος σοφός. Μου έλεγε: «Και με ανοιχτά και με κλειστά τα μάτια σου θα πρέπει να μπορείς να βλέπεις πάντοτε, και μέσα και έξω σου, την αλήθεια».

Από harryklynn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.