Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Περίεργες συναντήσεις στις πλάτες της ΛΑΡΚΟ

λαρκο ματΕφημερίδα των ΣυντακτώνΟι συνδικαλιστές καταγγέλλουν συχνές επαφές του Γ. Εμίρη (ΤΑΙΠΕΔ) με εκπρόσωπο ανταγωνιστικής σκοπιανής εταιρείας και σχέδιο για λουκέτο στον ελληνικό κολοσσό

Του Τζώρτζη Ρούσσου

Πίσω από τη φράση «συνάντηση με μοναδικό στόχο να συρρικνώσουν ή να κλείσουν την εταιρεία» οι συνδικαλιστές της ΛΑΡΚΟ καταγγέλλουν τις συχνές επαφές «τρίτου τύπου» μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Γ. Εμίρη, και του βασικού ανταγωνιστή της ΛΑΡΚΟ.

Οπως αναγράφουν σε επίσημες ανακοινώσεις τους, ο κ. Δασκαλάκης, που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος εταιρείας των Σκοπίων, συναντήθηκε μυστικά την προηγούμενη εβδομάδα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, η επιδίωξη του κ. Δασκαλάκη είναι τελικώς να υπάρξει προσπάθεια πώλησης της ΛΑΡΚΟ, με ιδιαίτερα όμως επαχθείς για τον επενδυτή όρους, ώστε κανείς να μην καταθέσει προσφορά.

Ετσι, σύμφωνα πάντα
με τους συνδικαλιστές, θα οδηγηθεί σε «ξαφνικό θάνατο» η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής νικελίου στην Ευρώπη προς όφελος της ανταγωνίστριάς της που εδρεύει στα Σκόπια και που εκπρόσωπός της είναι ο κ. Δασκαλάκης, ενώ στη συνέχεια με απαξιωμένη την εταιρεία θα πωληθούν έναντι πινακίου φακής τα γεμάτα λατερίτη (πέτρωμα που εξάγεται από το νικέλιο) μεταλλεία. Ο λόγος είναι, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ότι οι επενδυτές που περιστρέφονται γύρω από την ΚΟΥΝΙΚΟ, λόγω δικών τους προβλημάτων, δεν θέλουν να επενδύσουν χρήματα στην Ελλάδα.

Ο κ. Σαμαράς τι λέει;

Οπως και να έχει, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, που εμφανίζονται ενωμένοι ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, υπάρχει σχέδιο απαξίωσης και κλεισίματος της ΛΑΡΚΟ προς όφελος του ανταγωνιστή της. Μάλιστα, εγείρουν θέμα και για τον ίδιο των πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, με τους εργαζόμενους να αναρωτιούνται γιατί καταγράφεται αυτή η εμμονή του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Γ. Εμίρη, και του υπουργείου Οικονομικών για τα Σκόπια και πού αποσκοπεί. «Αν γνωρίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και σιωπά, μιλάμε για ένα εθνικό έγκλημα που γίνεται στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών και της εθνικής οικονομίας!» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ, η συνδικαλιστική παράταξη δηλαδή που πρόσκειται στη Ν.Δ.

Οι εργαζόμενοι, δε, θέτουν σοβαρά ερωτήματα προς την κυβέρνηση, η απάντηση των οποίων καταδεικνύει, σύμφωνα πάντα με τους συνδικαλιστές, τα παιχνίδια που παίζει το ΤΑΙΠΕΔ εις βάρος της ΛΑΡΚΟ και υπέρ της ανταγωνίστριας εταιρείας των Σκοπίων.

Συγκεκριμένα, οι συνδικαλιστές αναρωτιούνται μεταξύ άλλων ποιος έθεσε το θέμα των δήθεν παράνομων κρατικών ενισχύσεων προς τη ΛΑΡΚΟ και ποια είναι η θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά αν καταλήξει ο εθνικός ορυκτός πλούτος να αξιοποιείται από βιομηχανία εδρεύουσα στα Σκόπια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.