Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ «ΔΩΔΩΝΗ» ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ!

dodoni-ktinotrofoiΜε την ωμή αστυνομική καταστολή ήρθαν αντιμέτωποι το μεσημέρι της Παρασκευής (26/7)εκατοντάδες μικροί κτηνοτρόφοι, έξω από τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» στα Ιωάννινα, κατά τη διάρκεια κινητοποίησής τους, για να εξοφληθούν για το γάλα που έχουν παραδώσει εδώ και τρεις μήνες!

Οι απλήρωτοι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν πλέονπρόβλημα επιβίωσης και γι’ αυτό το λόγο έχουν προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από μία εβδομάδα ανέφεραν χαρακτηριστικά:
«- Απαιτούμε μέχρι την Τετάρτη 24/7 την εξόφληση ΟΛΩΝ των παραγωγών για το γάλα που έχουνπαραδώσει μέχρι σήμερα.
- Απαιτούμε τις προκαταβολές και την εκκαθάριση όπως γίνονταν από το 1963 μέχρι και τηνιδιωτικοποίηση της "Δωδώνης".
Ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης ανακοίνωσε με περισσό θράσος στους κτηνοτρόφους, πως οι οφειλές για το μήνα Απρίλη θα εξοφληθούν τον Αύγουστο και οι αντίστοιχες του Μάη τον Σεπτέμβρη, γεγονός που εξαγρίωσε τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι έριξαν την καγκελόπορτα, φωνάζοντας συνθήματα για την άμεση καταβολή των οφειλών.
Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, κατόπιν κλήσης από τη διοίκηση του εργοστασίου, διέλυσαν την συγκέντρωση των απλήρωτων κτηνοτρόφων, κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών. Οι συγκεντρωμένοι, αν και εκδιώχθηκαν από τις εγκαταστάσεις και διαλύθηκε η κινητοποίησή τους, δήλωσανανυποχώρητοι στον αγώνα τους για την πλήρη εξόφληση των χρωστούμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.