Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Μπουρλότο..της Κομισιόν στο πολιτικό σκηνικό!

Τι ζητάει σε έκθεσή της
 Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και τριγμούς στην κυβέρνηση βάζει η χθεσινή έκθεση της Κομισιόν που βγήκε στο φως της δημοσιότητας.Στην έκθεση γίνεται λόγος για συνέχιση της πολιτικής σκληρής λιτότητας κάτι που μπορεί να σημαίνει και πρόωρη προσφυγή  στίς κάλπες.Ενώ η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει παντού οτι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα στην έκθεση γίνεται αναφορά για συνέχιση της έκτακτης εισφοράς μέχρι το 2016.Το συγκεκριμένο μέτρο έληγε κανονικά το 2015 και θα συνεχίσει να επιβαρύνει τα νοικοκυριά για ένα χρόνο ακόμα.

Σύμφωνα με τη κομισιόν η χώρα μας έχει κάνει βραδεία πρόοδο κυρίως στη δημοσιονομική προσαρμογή ενώ εφιστά την προσοχή στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεμων οφειλών του δημοσίου.Τέλος τα κριτήρια που πρέπει να ικανοποιηθούν για να πάρουμε το δεύτερο μέρος των δόσεων είναι:
Να ληφθούν οριστικές αποφάσεις έως τα τέλη Αυγούστου για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, και ΛΑΡΚΟ, με μείωση του μεγέθους τους, ενόψει της ιδιωτικοποίησής ή εξυγίανσής τους. Οι αποφάσεις αυτές θα πρέπει να υλοποιηθούν ως τον Δεκέμβριο του 2013.
Να επιβεβαιωθεί το ύψος και η πληρωμή των οφειλών του κράτους προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ με στόχο να επιταχυνθεί η ιδιωτικοποίησή τους.
Η ένταξη το Σεπτέμβριο του 2013,12500 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας.
Η έγκριση μέχρι τα τέλη του μήνα του νέου Κώδικα των Δικηγόρων με αναθεώρηση του νομοθετικού διατάγματος 3026/1954, για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Η επόμενη αξιολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το νωρίτερο στα μέσα Οκτωβρίου με την καταβολή 3,1 δισ. ευρώ από την Ε.Ε

Image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.