Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ανακοίνωση Ε.Α.Μ. για τη ΛΑΡΚΟ

Ε.Α.Μ. 
 ΛΑΡΥΜΝΑ: 23-07-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι , η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά στο εγκληματικό σχεδιασμό της, παράδοσής της ΛΑΡΚΟ στις ορέξεις των μονοπωλίων, υπονομεύοντας τα συμφέροντα της χώρας με παράλληλο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. 

Όσο η Κυβέρνηση με τους μηχανισμούς της , υπό την καθοδήγηση της Ε.Ε. , για λογαριασμό των μονοπωλίων θα σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό των εργατών της ΛΑΡΚΟ, άλλο τόσο ο κυβερνητικός , εργοδοτικός συνδικαλισμός , θα αναδιπλώνεται παίζοντας τον ρόλο του.
 
Θα βάζει το σαπούνι στο σχοινί των καπιταλιστών έτσι ώστε ο θάνατος στα δικαιώματα της εργατιάς να είναι ξαφνικός , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΝ !

Η τελευταία ανακοίνωση που βγήκε από τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ είναι υπόδειγμα αποπροσανατολισμού που θα την ζήλευαν ακόμη και κυβερνητικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης.

Αναπτύσσουν τη λογική των καλών - κακών, ανίκανων - ικανών για να σας μπερδέψουν. 

Πετάνε ψευτοεπαναστατικές κορώνες χωρίς περιεχόμενο για να σας υπνωτίσουν .

Τα λένε έτσι –αλλιώς κι αλλιώτικα , αλλά δεν οργανώνουν τον αγώνα , γιατί αυτές τις εντολές έχουν από τα κόμματα που στηρίζουν και είναι μέλη, δεξιά και αριστερά.

Βάζουν πλάτη για να κυλίσει ο χρόνος που χρειάζεται η Κυβέρνηση 

για να υλοποιήσει τις αντεργατικές επιλογές της.

Όταν η ώρα θα είναι μηδέν , τότε θα οδηγήσουν τους εργάτες σε εκτονωτικές κινητοποιήσεις για να εκτονώσουν την οργή τους.

ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ.

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ !!


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

Μην καταπίνετε το υπνωτικό των προαγωγών και των προσλήψεων !!

Απομονώστε τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που το σερβίρει !!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ 

ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ .

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ !!


· Το ότι δεν έχουν προχωρήσει τόσα χρόνια σε κατασκευή μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα που επιστημονικά και πειραματικά έχει αξιολογηθεί ότι βγάζουμε από το καλύτερο παγκοσμίως και σαν εργοστάσιο θα είχαμε 20-25% χαμηλότερο ενεργειακό κόστος για την παραγωγή του σε σχέση με αυτά που παράγουν παγκόσμια ανοξείδωτο χάλυβα σήμερα , ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής , οι οποίες εξυπηρετούν τα συμφέροντα κάποιων μονοπωλίων.

· Το ότι τα «αγκάθια» , όπως λένε , της ΔΕΗ , των χρεών , είναι διατεθειμένοι να τα ξεπεράσουν για να την ιδιωτικοποιήσουν , αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να τα ξεπεράσουν για να αναπτυχθεί η ΛΑΡΚΟ ως λαϊκή περιουσία , ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. 

· Το ότι δεν αξιοποιούνε τη σκουριά που επιστημονικά και πειραματικά έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει δυνατότητα , ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

· Το ότι θέλουν να πετσοκόψουν τους μισθούς , να απαξιώσουν τη ΛΑΡΚΟ και άλλο , έχουν εφαρμόσει χρόνια τώρα τις εργολαβίες που οι εργάτες σε αυτές έχουν ακόμα πιο λίγα δικαιώματα , κάνουν προσλήψεις στις εργολαβίες με 26 ευρώ μεροκάματο σφυγμομετρώντας την αντίδρασή μας , έκαναν προσλήψεις στη ΛΑΡΚΟ με άλλες κατώτερες συμβάσεις σε σχέση με τους παλιότερους εργάτες , όλα αυτά , ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται με τις πλάτες του εργοδοτικού 

Από αυτή τη σκοπιά ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΑΧΙΣΕΤΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ Ε.Α.Μ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ .

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ 

ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΔΥΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ :

Α) Μία Γ.Σ. καταστατική ώστε οι συνάδελφοι στις εργολαβίες να γίνουν μέλη στο Σωματείο και να ενισχυθεί το μέτωπο των εργατών και

Β) Μία Γ.Σ. που θα οργανώνει την πάλη μας για :

· ΛΑΡΚΟ και ορυκτός πλούτος, λαϊκή περιουσία – κατασκευή μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα , αξιοποίηση όλων των υποπροϊόντων , με παράλληλα ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.

· Κατάργηση του δουλεμπορίου , ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου στη ΛΑΡΚΟ . Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων . ΟΛΟΙ οι εργάτες στην υπάρχουσα Σ.Σ.Ε.


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

Δεν έχουμε αυταπάτες , γνωρίζουμε τις δυσκολίες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΜΟΠΩΛΙΑΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ.

ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ,

ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ , ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ.


ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ - Ε.Α.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.