Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Εκκαθάριση εν λειτουργία για τη ΛΑΡΚΟ

Energy Press
Εκκαθάριση εν λειτουργία για τη ΛΑΡΚΟ, όπως επίσης και για ταΕλληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), καθώς και για την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΛΒΟ), κάτι που για τις δύο τελευταίες μπορεί να συνοδευθεί από μείωση προσωπικού, συμπεριλαμβάνονται σύμφωνα με τις πληροφορίες στα σενάρια που εξετάζονται για την εξυγίανση των τριών εταιρειών.
Αν και ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει λάβει οριστικές αποφάσεις, το βασικό σενάριο για τη ΛΑΡΚΟ είναι να μην μειωθεί το προσωπικό των1.000 και πλέον εργαζομένων, αλλά να κουρευτούν οι μισθοί καθώς και να πέσει γενναίο τσεκούρι στις δαπάνες.
Επίσης ίσως επιχειρηθεί να μεταβιβασθούν όλα τα περιουσιακά της στοιχεία σε μια εταιρεία ειδικού σκοπού, (Special Purpose Vehicle ή SPV), προκειμένου να πωληθούν. Πρόκειται μεταξύ των άλλων για τοεργοστάσιο της Λάρυμναςτα μεταλλεία Αγ. Ιωάννη Βοιωτίας, κ.ά. Παράλληλα, θα επιχειρηθεί να βρεθεί λύση -στο πλαίσιο της εν λειτουργίας εκκαθάρισης- για την τακτοποίηση των υποχρεώσεών της.

Στην περίπτωση της ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ εξετάζονται πιο δραστικές λύσεις, δηλαδή ακόμη και απολύσεις προσωπικού, μαζί φυσικά με τηνπώληση ακινήτων.
Τα παραπάνω συζητήθηκαν χθες σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο υπ. Οικονομικών, υπό τον υπουργό Ι. Στουρνάρα. Συμμετείχαν επίσης οι αναπληρωτές υπ. Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, Εθνικής Άμυνας Φ. Γεννηματά, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Α. Παπαγεωργίου, η ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, και οι διοικήσεις των τριών εταιρειών.

Μικρότερο μέγεθος

Σε κάθε περίπτωση, στόχος της κυβέρνησης είναι να μικρύνει το μέγεθος της ΛΑΡΚΟ, όπως επίσης και των δύο άλλων εταιρειών.
Αυτό επισημαίνει σε χθεσινοβραδυνή του ανακοίνωση το υπ. Οικονομικών, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια εξειδικευμένων ανεξάρτητων συμβούλων για να προχωρήσει στη ριζική αναδιάρθρωση ή εξυγίανση των επί σειρά ετών ζημιογόνων τριών κρατικών εταιρειών.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα διερευνηθούν υλοποιήσιμα σχέδια εξυγίανσης ή αναδιάρθρωσης, που θα περιλαμβάνουν σημαντικήμείωση του μεγέθους των εταιρειών προκειμένου να καταστούνβιώσιμες με στόχο είτε την ιδιωτικοποίησή τους εντός του 2014, είτε την πώληση επιμέρους στοιχείων του ενεργητικού τους.
Τα αποτελέσματα του πορίσματος των συμβούλων θα οδηγήσουν σε οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης ως το τέλος Αυγούστου και την υλοποίησή τους έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.